Search

Photos: 40 κλικ απο την εμφατική νίκη και επιστροφή σε τελικό του Ορφέα κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης!

Με εντυπωσιακό τρόπο πήρε τσέκαρε το εισιτήριο του για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ερασιτεχνών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ο Ορφέας Ξάνθης που κέρδισε με 5-1 την Ασπίδα στο ΑΟΞ και με συνολικό σκορ 7-1 επέστρεψε μετά τον χαμένο τελικό του 2015 απο τον Ζυγό.

Το παιχνίδι όπως ξεκίνησε δεν προμήνυε τόσο άνετη νίκη για τον Ορφέα, που παρατάχθηκε με κάποιες αλλαγές έχοντας και το πλεονέκτημα της νίκης του πρώτου αγώνα, με τους γηπεδούχους να σοκάρονται μόλις στα πρώτα λεπτά του αγώνα χάνοντας με κάταγμα στο ζυγωματικό τον γκολκίπερ του Γιάννη Ρούφο που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την παγωμάρα των παικτών του Ορφέα προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ορφέα, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε πτώση του Κατσή εντός περιοχής, εν τέλει όμως μετά απο σέντρα του Χακή Τζαμπάζ στο 23′ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χατζηπαρασκευά με τον διαιτητή Ανεστίδη να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Καραγκιόζης που με πέναλτι αλά Πανένα νίκησε τον Χατζηγεωργίου για το 1-0.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει και στο 39′ ο Κατσής βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ορφέα, διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ οι γηπεδούχοι, με τον Λαρισαίο φορ της Ασπίδας να νικά τον Αθανασίου για το 1-1.  Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν κράτησε πολύ καθώς δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Χακή Τζαμπάζ έβαλε ξανά μπροστά τον Ορφέα.

Στο δεύτερο μέρος η Ασπίδα μπήκε πολύ δυνατά και στο 50′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναισοφαρίσει με τον Αθανασίου να νικά σε θέση τετ-α-τετ τον Χριστοφορίδη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το ίδιο έπραξε και ο Μάριος Χατζηγεωργίου που σταμάτησε την προσπάθεια του Ξαντινίδη. Ο επιθετικός του Ορφέα όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε ξανά σε θέση  βολής κάνοντας το 3-1.

Ενώ πριν καλά καλά καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι έγινε ο Τορομανίδης στο 60′ έκανε το 4-1. Ενώ στο 63′ ο Ξαντινίδης άγγιξε το πέμπτο γκολ όμως η ωραία προσπάθεια του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χατζηγεωργίου, με το 5-1 όμως να έρχεται εν τέλει στο 85′ με ωραία προσπάθεια του Γιάννη Καραγκιόζη που έδωσε διαστάσεις θριάμβου  στην πρόκριση του Ορφέα στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Πλέον στον Ορφέα αφήνουν στην άκρη το Κύπελλο και στρέφουν την προσοχή τους στα πολύ σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια για την μάχη της παραμονής στην Γ’ Εθνική, ενώ η Ασπίδα Ξάνθης στρέφει την προσοχή της στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου και της επιστροφής του ιστορικού συλλόγου σε Εθνικές κατηγορίες

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φίλιππος Ανεστίδης με βοηθούς τους Στέλιο Ζαφειρίου και Παύλο Καραλευθέρη, ενώ χρέη τέταρτου εκτελούσε ο Σάββας Κωνσταντινίδης

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Ρούφος(5’λ.τρ. Αθανασίου), Χακή Τζαμπάζ, Τορομανίδης, Χατζήπαππας(46′ Μακράκης), Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β.(46′ Ξαντινίδης), Μπουνταγκίδης), Χίντ Ιμέρ(66′ Μυγγίδης), Καραγκιόζης Γ., Πασχαλάκης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Κοντογιαννίδης, Σαμαράς, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης(83′ Νικολούδης), Δογανίδης(75′ Ζώτος), Σάββογλου, Χατζηπαρασκευάς(46′ Κυριαζίδης), Παπαδόπουλος(64′ Πεντεζίδης), Κατσής, Χριστοφορίδης

Share it