Search

Photos: Επέστρεψε στον Τελικό του Κυπέλλου μετά από δύο χρόνια η Δόξα Προσκυνητών!

Χάρη στα δύο τέρματα που πέτυχε από το πρώτο εικοσάλεπτο, ασχέτως αν τελικά ισοφαρίστηκε, η Δόξα Προσκυνητών υπερασπίστηκε το 2-1 του πρώτου ματς επί του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και κέρδισε την πρόκρισή της στον Μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, στον οποίο επιστρέφει μετά από δύο χρόνια!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο συγκεντρωμένα τον αγώνα και αφού πήραν το προβάδισμα στο 7′, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα 11 λεπτά αργότερα. Το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα, που δύσκολα θα χανόταν, το διαχειρίστηκαν άψογα οι παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη, ρίχνοντας κιόλας τον ρυθμό τους στην συνέχεια του ματς, σκεπτόμενοι και τον αγώνα του Σαββάτου. Από την άλλη ο Μέγας μπήκε πολύ νωθρός στο παιχνίδι, μείωσε στο 20′, είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη στο 44′ και τελικά κέρδισε έστω την ισοπαλία, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ρομπέρ στο 74′, που σκόραρε για άλλο ένα συνεχόμενο ματς.

Ο Μέγας απείλησε για πρώτη φορά στο 5′ με το πλασέ του Κλη από πλεονεκτική θέση να είναι αδύναμο και να καταλήγει στα χέρια του Νικολίτσα. Στο 7′ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας του Ιάσμου, ο Σιχλιμοίρης πάσαρε στον Βάσκο ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 18′ μετά από μπαλιά του Δραγανίδη, ο Σιχλιμοίρης ήταν εκείνος που με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και στο 20′ μείωσαν με το σουτ του Ρομπέρ σε 1-2, ενώ στο 25′ μετά την σέντρα του Αντωνιάδη, το πλασέ του Παπαρούνα από το ύψος του πέναλτι ήταν άστοχο. Στο 31′ το σουτ του Σιχλιμοίρη μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Ρομπέρ στο 34′. Στο 38′ το σουτ του Τρίχα από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Παπουτσίδης και στο 44′ το μονοκόμματο πλασέ του Ρομπέρ, σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικολίτσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με το πλάσε του Μόσχου στο 50′, το οποίο απομάκρυνε πάνω στην γραμμή ο Χουσεΐν Σαλήμ. Στο 53′ Δραγανίδης και Μόσχος συνεργάστηκαν άψογα, όμως το σουτ του πρώτου, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ιάσμου. Στο 74ο λεπτό ο Μέγας ισοφάρισε σε 2-2 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρομπέρ, παράβαση την οποία είχε κερδίσει ο Βιόπουλος από τον Σιδηρόπουλο, ενώ στο 76′ στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του ματς το σουτ του Βιόπουλου μέσα από την περιοχή, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Νικολίτσας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κακουλίδης που είχε για βοηθούς τους Δημητριάδη και Χαρίτση. Πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων προς την διαιτητική τριπλέτα, με κυριότερες αμφισβητούμενες φάσεις το πρώτο γκολ της Δόξας για υπόδειξη οφσάιντ στον σκόρερ, αλλά και για μια φάση στο 78′, όταν μετά από ένα κόρνερ και σουτ πάνω στα σώματα οι γαλανόλευκοι ζήτησαν χέρι και πέναλτι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Σπυριάδης): Παπουτσίδης, Αμοιρόπουλος (76′ Κωστίδης), Βιόπουλος, Χουσεΐν Σαλήμ, Λειβαδιώτης, Κλης, Παπαρούνας (62′ Καραπάτσιος), Χουσεΐν Χιλμί (62′ Ντεμιρτσίδης), Γιαννακιτσίδης, Αντωνιάδης, Ρομπέρ.

Δόξα Προσκυνητών (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Πότσης, Τσορτανίδης, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Τρίχας, Χακάν, Μόσχος (73′ Παγώνης), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Δραγανίδης (70′ Ζήνωνος).

Share it