Search

Οι 11 Ενώσεις που μετέχουν στο Region’s Cup και οι πιθανοί αντίπαλοι των ΕΠΣ Ξάνθης κα Θράκης μέχρι τον τελικό!

Με την συμμετοχή 11 Ενώσεων θα πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση του Region’s Cup, με την κάτοχο του τίτλου ΕΠΣ Ξάνθης και την ΕΠΣ Θράκης να είναι οι δύο εκρπόσωποι της Θράκης και μαζέ με την Δράμα οι τρεις που θα εκπροσωπήσουν όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένη να ξεκίνησουν στης 14 Μαρτίου, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

 

Στους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος θα λάβουν μέρος οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των κάτωθι Ε.Π.Σ. που δήλωσαν ενδιαφέρον και είναι οι εξής:

1. ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ
2. ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ
3. ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
4. ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
5. ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
6. ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
7. ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
8. ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
9. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
10. ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
11. ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ

Αμέσως μετά την συμμετοχή των ομάδων οι ΕΠΣ χώρισε της ομάδες σε δύο γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια, με τους ΕΠΣ Ξάνθης και Θράκης να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο μαζί με Δράμα, Κοζάνη, Λάρισα και Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα οι δύο όμιλοι έχουν ως εξής;

1ος Όμιλος: Δράμας, Θράκης, Κοζάνης, Λάρισας, Μακεδονίας, Ξάνθης.

2ος Όμιλος: Άρτας, Εύβοιας, Ηπείρου, Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Χανίων.

Πάμε όμως να δούμε πως θα γίνουν τα παιχνίδια, όπως ορίζονται απο την προκύρηξη των αγώνων:

Οι αγώνες κάθε γύρου θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν με τον τρόπο που αναφέρεται κατωτέρω:
α. Στον 1ο Όμιλο, θα διεξαχθούν τρεις (3) αγώνες μετά από κλήρωση, με γηπεδούχο την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη, και θα προκριθούν τρεις (3) ομάδες.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ενός αγώνα θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π..

Στον 2ο Όμιλο, μετά από κλήρωση θα εξαιρεθεί μια ομάδα, η οποία θα περάσει στην επόμενη φάση άνευ αγώνα.
Στη συνέχεια θα κληρωθούν δυο (2) ζευγάρια, και θα διεξαχθούν δυο (2) αγώνες με γηπεδούχο την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Θα αναδειχθούν δύο (2) νικητές, και μαζί με την ομάδα που πέρασε άνευ αγώνα θα προκριθούν τρεις (3) ομάδες. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ενός αγώνα θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π.

Οι τρεις (3) ομάδες που προκρίθηκαν σε κάθε Όμιλο, θα αγωνιστούν μεταξύ στους σε μίνι πρωτάθλημα τριών (3) αγώνων, κατόπιν κλήρωσης, σε ουδέτερα γήπεδα, τα οποία θα καθοριστούν με νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

Οι ανωτέρω αγώνες θα διεξαχθούν σε τέσσερις αγωνιστικές ως ακολούθως:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 14-03-2018
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 28-03-2018
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 18-04-2018
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 02-05-2018

Οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη του κάθε Ομίλου, θα αποτελέσουν το ζευγάρι του Τελικού Αγώνα.

β. Ο Τελικός Αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, σε ουδέτερη έδρα που θα οριστεί από την Επιτροπή. Ο κυπελλούχος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Regions’ Cup περιόδου 2018-2019.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα εφαρμοστεί η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π..

Share it