Search

Σιδηροχώρι-Προσκυνητές σημειώσατε…4!

Σε ένα τοπικό ντέρμπυ που διεξήχθη σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και είχε τα πάντα,δυνατές μονομαχίες, τραυματισμούς, διαμαρτυρίες, κόκκινες, αποβολές, γκολ, μια κακή διαιτησία που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, έληξε στο…105′ και είχε σαν μεγάλους κερδισμένους τους…4 συνδιεκδικητές της παραμονής στην κατηγορία, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε με 1-0 της Δόξας Προσκυνητών, ξεκόλλησε από ουραγός της βαθμολογίας, κερδίζοντας μια παλικαρίσια νίκη, που ισοδυναμεί με ένα καταδικαστικό ίσως αποτέλεσμα για την συμπολίτισσα της!

 

Το ματς από νωρίς απόκτησε άγρια ομορφιά, με τις δυνατές αψιμαχίες και την ένταση αλλά και τις διαμαρτυρίες από αμφότερες τις δύο ομάδες να περισσεύουν. Το Νέο Σιδηροχώρι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πήρε το προβάδισμα από το μισάωρο και πραγματοποιώντας την καλύτερη ίσως εντός έδρας εμφάνιση της σεζόν, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο, δικαιούταν την σημερινή νίκη. Οι Προσκυνητές από την άλλη πραγματοποίησαν μια πολύ κακή, ποιοτικά, εμφάνιση, παρά την κρισιμότητα του σημερινού παιχνιδιού. Ωστόσο η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη ίσως δίκαια διαμαρτύρεται για την φάση του 90+10′ όταν ο Παγώνης πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Συνοδινό με τον ρέφερι να συνεχίζει κανονικά το ματς.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 3′ με το σουτ του Σιχλιμοίρη που κατέληξε άουτ, ενώ στο 6′ οι γηπεδούχοι απάντησαν με την προσπάθεια του Χατζήπαπα που δεν βρήκε στόχο. Στο 16′ από εκτέλεση φάουλ του Κούτρα, ο Πανουργιάς πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει ιδανικά, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 30ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Μαυράκης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα 35 μέτρα, επιχειρώντας ουσιαστικά ένα γέμισμα, ο Πανουργιάς που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, δεν της άλλαξε τροχιά, με τον Νικολίτσα να επηρεάζεται και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Στο 37′ από σέντρα του σκόρερ Μαυράκη, ο Χατζήπαπα κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή με πλάτη στο τέρμα, ωστόσο το ανάποδο ψαλιδάκι που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος οι Προσκυνητές προσπάθησαν να απειλήσουν με το σουτ του Σιχλιμοίρη που κατέληξε άουτ, ενώ στο 65′ το δυνατό σουτ του Μαυράκη, έπεσε στην γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Νικολίτσας. Στο 90′ και το 90+5′, τέλος, οι προσπάθειες του Χακάν και του Κελεσίδη δεν ανησύχησαν τον Συνοδινό, με το 1-0 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα.

Να σημειώσουμε πως στο παιχνίδι είχαμε και δύο τραυματισμούς, με τον Μόσχο από τους φιλοξενούμενους στο 42′ και τον Κρασσώνη από τους γηπεδούχους στο 85′ να αποχωρούν αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο. Αμφότεροι υπέφεραν από χτυπήματα στην δεξιά κνήμη, ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σιμίδης, με βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κίτσο, με την διαιτησία της σημερινής αναμέτρησης να κρίνεται κακή. Να σημειώσουμε πως ο ρέφερι απέβαλε από τον πάγκο των γηπεδούχων τον γυμναστή της ομάδας Στέλιο Ηλιόπουλο στα μέσα του δευτέρου μέρους, από τον πάγκο των φιλοξενούμενων τον κόουτς Νίκο Μπαχαρίδη στο 90+3′, αλλά και με απευθείας κόκκινη τον Περτσά στο 90+3′ και τον Φαρμάκη στο 90+10′, όλους τους για διαμαρτυρία.

Όσο για την φάση του 90+10′ κατά πάσα πιθανότητα, υπήρχε παράβαση άρα και πέναλτι, με τον ρέφερι και τον α’ βοηθό να είναι αναποφάσιστοι και να συνεχίζουν το ματς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις εντονότατες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων και μια οχτάλεπτη περίπου διακοπή. Επίσης να σημειώσουμε πως οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα στο μαρκάρισμα του Παρασκευόπουλου στον Μόσχο, το οποίο επέφερε τον τραυματισμό του, ενώ νωρίτερα είχαν ζητήσει εκ νέου φάουλ και κάρτα για μαρκάρισμα του ίδιου παίκτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Συνοδινός, Γάιδας (52′ Κρασσώνης [85′ Ανδρέου]), Παρασκευόπουλος, Μίλλερ, Πλασταράς, Κούτρας, Στοΐνοβιτς Λ., Ανυφαντάκης, Μαυράκης, Πανουργιάς (75′ Μουρατίδης), Χατζήπαπα (46′ Λεφής).

Δόξα Προσκυνητών (Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Κελεσίδης, Μόσχος (42′ Τσορτανίδης), Σιδηρόπουλος, Φαρμάκης, Τρίχας (73′ Χακάν), Πότσης, Ζήνονος (46′ Γιαννακίδης [85′ Παγώνης]), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Δραγανίδης.

Share it