Search

Είναι ο κορυφαίος στην Ελλάδα και το έδειξε ο Κώστας Μπανιώτης! Καλή εικόνα και απο Ναζίρη, ο απολογισμός των Θρακιωτών στο Πανελλήνιο

Στο βαλκανικό πρωτάθλημα θα διεκδικήσει ο Κώστας Μπανιώτης το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ καθώς κατέκτησε με άνεση την πρωτιά στο Πανελλήνιο κλειστού στίβου, που άνοιξε τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει το άλμα στο 2.30μ.

Χωρίς ανταγωνισμό σήμερα στο ΣΕΦ, ο Κομοτηναίος πρωταθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση απο το πρώτο κιόλας άλμα, ξεκινόντας από το 2.15μ. το οποίο πέρασε με την πρώτη όπως ακριβώς συνέβει και με το 2.20μ. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στο 2.24μ. όπου χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να τα καταφέρει και έχοντας μείνει μόνος του, τοποθέτησε τον πήχη στο 2.30μ.

Ύψος που είναι τρεις πόντους κάτω από το όριο για το παγκόσμιο. Η πρώτη προσπάθεια ήταν καλή για τον αθλητή της Ολυμπιάδας Κομοτηνής που δεν τα κατάφερε και θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στο βαλκανικό πρωτάθλημα οπού θα κυνηγήσει εκεί το όριο. “Χρειάζομαι ένα άλμα στα 2,30 μ. για να διεκδικήσει συμμετοχή στο Παγκόσμιο. Είμαι σε θέση να το κυνηγήσω και αυτό φάνηκε και στις σημερινές μου προσπάθειες. Θα συνεχίσω τους αγώνες μου στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να βρεθώ στο επίπεδο που θέλω”, είπε ο Μπανιώτης

Στης υπόλοιπες Θρακιώτικες παρουσίες της πρώτης μέρας πολύ καλή εικόνα είχε η Σπυριδούλα Ναζίρη που αφού πέρασε με άνεση στον τελικό, με άλμα στα 12,15 κατέκτησε την πέμπτη θέση στο άλμα εις τριπλούν. Μάλιστα να σημειώσουμε πως η πρωταθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κρατούσε το χάλκινο μέχρι το τέταρτο άλμα όταν την ξεπέρασε η Κωστή του Πανιωνίου, ενώ στο τελευταίο άλμα την έριξε στην πέμπτη θέση η Σταματέλλου του Πανελλήνιου. Στο τριπλούν νικήτρια αναδείχτηκε η Κριστίνα Αλβερτισιάν(ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με άλμα στα 12,83.

Στο έπταθλο ο Νικήτας Αναγνώστου του ΠΑΣ Ρήσσου Κομοτηνής, με τα 4 απο τα εφτά αγωνίσματα να έχουν ολοκληρωθεί βρίσκεται  στην 16η θέση  με 2051 βαθμούς,

Καλή εμφάνιση είχε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, που έτρεξε στον προκριματικό των 60μέτρων σε 7,84 χάνοντας για λίγο την πρόκριση στον τελικό έχοντας τον 14ο χρόνο των προκριματικών. Εκτός τελικού έμεινε στα 60μέτρα και ο Γιώργος Σιταρίδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που τερμάτισε με 7,19 και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αν και βέβαια ο Εβρίτης πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή στο αγώνισμα του να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Την Κυριακή  πέρα απο τον Γιώργο Σιταρίδη στα 60μ. με εμπόδια θα αγωνιστούν επίσης ο συναθλητής του στον Εθνικό Μάρκος Γκούρλιας στα 3,000μέτρα, και ο Αλέξανδρος Κοκκίνης του ΑΟ Θράκης στα 200μέτρα. Όπως φυσικά θα ολοκληρωθεί και η παρουσία του Νικήτα Αναγνώστου στο έπταθλο.

ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Photo Credit: eurokinissi

Share it