Search

Όρθια και στην Τρίπολη με “Άγιο” Ζίβκοβιτς η Ξάνθη που μένει στην πεντάδα!

Με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κατεβάζει σε ακόμη ένα ματς ρολά και τον Κάστρο να ισοφαρίζει άμεσα το γκολ του Τσιλιανίδη η Ξάνθη κατάφερε να φύγει αλώβητη από την Τρίπολη με το 1-1 να διατηρεί του; Θρακιώτες σε θέση πεντάδας

Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι κυρίως στην έναρξη του δεύτερου μέρους, έχοντας αρκετές καλές ευκαιρίες οπού ο Σέρβος κίπερ της Ξάνθης δήλωσε παρών, όμως και οι ξανθιώτες θα μπορούσαν να φύγουν με νίκη χάνοντας δύο πολύ καλές φάσεις στο φινάλε.

Ο Τσιλιανίδης έπειτα από ασταθή επέμβαση του Ζίβκοβιτς σε κεφαλιά του Ιγκλέσιας άνοιξε στο σκορ στο 29’ και η απάντηση ήρθε άμεσα από τους φιλοξενούμενους με την ωραία κεφαλιά του Κάστρο (30’) που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο 64′ ο Μανιάς και στο 69′ ο Μπρίτο είχαν από μια καλή στιγμή να σκοράρουν και οι Αρκάδες από το 75′ ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα της Ξάνθης, ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα τους στην αναμέτρηση. Σε εκείνο το λεπτό ο Μανιάς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ζίβκοβιτς, ακολούθησαν τρεις ακόμη τελικές του Έλληνα φορ και μια του Τόνσο μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, με τους Ακρίτες να απαντούν στο 83′, όταν ο Αθανασιάδης “κατέβασε” το σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε εντυπωσιακά στην κεφαλιά του Ισνάλντο, στερώντας τη νίκη στον Αστέρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σελίν (90′ Ματιντά), Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (46′ Ισνάλντο), Κυριακόπουλος (46′ Καλτσάς), Τόνσο, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά (57′ Κασάδο), Μεχία, Καμαρά, Κίκε (73′ Γέντρισεκ), Φασίδης (61′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

Share it