Search

Σχεδόν 1,5 εκ. οδικές αφίξεις μέσω Νυμφαίας το ‘17

Σχεδόν 1,5 εκ. οδικές αφίξεις, κάνοντάς την μακράν την τρίτη πιο πολυσύχναστη πύλη εισόδου στην χώρα μας πίσω από τους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Προμαχώνα, είχε η δίοδος της Νυμφαίας το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ.

Από την δίοδο της Νυμφαίας λοιπόν το 2017 καταγράφηκαν συνολικά 1.460.528 εκ. οδικές αφίξεις, αυξημένες οριακά κατά 1% από το 2016, όταν και καταγράφηκαν 1.446.186 αφίξεις.

Τα στοιχεία αυτά, που είναι ανάλογα και των προηγουμένων ετών, δείχνουν την δυναμική που έχει η δίοδος, από την οποία ακόμα δεν επιτρέπεται η διέλευση λεωφορείων και φορτηγών αλλά και υπολείπεται σημαντικά σε υποδομές σε σχέση με αυτές που την ξεπερνούν σε αφίξεις, αλλά και αρκετές από αυτές που υπολείπονται από αυτή.

Παράλληλα, αν ληφθεί υπόψη η πολύ χαμηλή διατήρηση των εισερχομένων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία διέρχονται απλώς από την Ροδόπη για να μεταβούν σε άλλες περιοχές, φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την περιοχή μας να βρει τρόπους, τόσο από πλευρά των φορέων του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να κρατήσει ή να αξιοποιήσει αυτή τη ροή προς όφελος των πολιτών.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Share it