Search

Στο κόλπο της παραμονής οι Κύκλωπες με μεγάλη νίκη επί της Αξιούπολης!

Ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής στην Α2 κατηγορία ανδρών του χάντμπολ έμειναν οι Κύκλωπες.

Μετά την πρώτη τους νίκη που πέτυχαν στην αυλαία του πρώτου γύρου επί του Αρχέλαου Κατερίνης, το μεσημέρι της Κυριακής πανηγύρισαν μια σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Αξιούπολης με 30-27 , και πλέον ισοβαθμούν μαζί της στην βαθμολογία.

Για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης η νίκη ήταν μονόδρομος προκειμένου να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερες αξιώσεις και ελπίδες την δύσκολη προσπάθειά της στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο και δυναμικό αντίπαλο, βρήκε τις λύσεις, και με πάθος και αποφασιστικότητα έφτασε στην πολύτιμη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο από την αρχή έως το τέλος του, με τους Κύκλωπες να δείχνουν σαφή σημάδια έλλειψης ρυθμού μετά τον ένα μήνα απραξίας από την αγωνιστική δράση. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν χέρι χέρι στο σκορ και εναλλάσσονταν στο προβάδισμα χωρίς ωστόσο καμία να πάρει διαφορά άνω των δύο τερμάτων.

Η εικόνα της επανάληψης ήταν διαφορετική. Με ασφυκτική πίεση και γρήγορο ρυθμό οι αθλητές του Ηλία Παπαχρήστου βρήκαν τους διαδρόμους για το εύκολο γκολ, μπλόκαραν επιθετικά την αντίπαλο και στο 40 πήραν διαφορά τριων τερμάτων (19-16). Δύο λεπτά αργότερα ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της με το ταμπλό να γράφει 22-17, διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι και το 49′ . Η Αξιούπολη μη έχοντας άλλη επιλογή αντέδρασε, εκμεταλλευόμενη τις βιαστικές επιλογές των γηπεδούχων. Στο 55′ ήταν πίσω στο σκορ 27-24 αλλά με δύο συνεχόμενα γκολ έφεραν το ματς στο τέρμα 27-26.

Το τάιμ άουτ και οι φωνές του κόουτς Παπαχρήστου, επανέφεραν την τάξη στον αγωνιστικό χώρο με τους Κύκλωπες να ηρεμούν και με τον Πιστόλα να κάνουν το 28-26 και τον Βαρδάκα με πέναλτι το 29-26. Η Αξιούπολη μείωσε σε 29-27 όμως όλα είχαν κριθεί με τον Κωστόπουλο στην εκπνοή να διαμορφώνει -με εντυπωσιακό τρόπο- το σκορ.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές επιθετικα για τις Κύκλωπες οι Πιστόλας και Τζινέβης που σημείωσαν από 8 γκολ και ακολούθησε ο Κωστόπουλος με 5, ενώ εντυπωσιακές επεμβάσεις είχε ο αειθαλής τερματοφύλακας Σάκης Γλήνιας.

Διαιτητές: Μπέτμαν, Ουζούνης

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 6-6, 7-8, 9-9, 11-12, 14-14, 18-16, 23-19, 25-22, 27-24, 30-27

Σύνθεση Κυκλώπων:

Γλήνιας, Λαϊλισίδης 4, Καρβουνίδης 1, Πιστόλας 8, Χαραλαμπίδης 3, Μπασδάνης , Τζίνεβης 8, Κωστόπουλος 5, Πατσιαβάς 1, Σπέντζος, Καραβασίλης.

Share it