Search

Πολύτιμο τρίποντο για την Δόξα Προσκυνητών κόντρα στον Ξηροπόταμο χάρη στην γκολάρα του Βάσκου στις καθυστερήσεις!

Τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης κατέκτησε η Δόξα Προσκυνητών που επικράτησε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με 2-1 του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου!

Μετά από ένα μοιρασμένο και φτωχό από άποψης ευκαιριών πρώτο ημιχρόνο, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο απειλητικά στο δεύτερο. Ωστόσο η Δόξα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 51′ με τον Φραμάκη. Ο Μέγας αντέδρασε γρήγορα και μόλις δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 1-1, γεγονός που θύμισε και παλαιότερα παιχνίδια στους γηπεδούχους, στα οποία δεν είχε την κατάλληλη αντίδραση μετά το προβάδισμα και την υπεροχή της με αποτέλεσμα να χάσει το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο οι Προσκυνητές με την υπομονή που είχαν στο παιχνίδι τους, κατάφεραν να κερδίσουν το ματς την ύστατη στιγμή, με το τρομερό τέρμα που σημείωσε ο Βάσκος.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 6′ με το φάουλ του Κούπρογλου, που πέρασε έξω από τα δοκάρια. Στο 7′ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με το σουτ του Βάσκου που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 15′ μετά από εκπληκτική μεταβίβαση του Κελεσίδη, Κιουμορτζής απόκρουσε το κοντινό πλασέ του Βάσκου.

Ο Ξηροπόταμος ήταν εκείνος που απείλησε και πάλι πρώτος στο δεύτερο μέροςμε το πλασέ του Μπερούκα στο 49′ που κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από γύρισμα του Βουτσινά, το πλασέ του Καραγκιοζίδη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Νικολίτσα, στην επαναφορά ο Κούπρογλου σκόραρε, όμως το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Στο 51ο λεπτό του αγώνα η Δόξα άνοιξε το σκορ. Ο Φαρμάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ πραγματοποίησε το 1-0.

Ωστόσο η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας και ενώ πιθανότατα υπήρχε και παράβαση πέναλτι σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Γκαρακλίδη, η μπάλα κατέληξε στον Μπάμπουρα, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 79′ το σουτ του Βάσκου δεν βρήκε στόχο, στο 89′ ο Καράμπελας δεν σημάδεψε σωστά και όλα έδειχναν πως το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ, ώσπου φτάσαμε στο 90+2′.

Τότε ο Βάσκος, με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας από την αριστερή πλευρά της επίθεσης, συνέκλινε προς τον άξονα, ξεπέρασε οποιονδήποτε βρέθηκε στο διάβα του και με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κιουμορτζή, πανηγυρίζοντας έξαλα το τέρμα που πέτυχε, το οποίο χάρισε την νίκη στην ομάδα του!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσοπουλίδης που είχε για βοηθούς τους Εμπλιούκ και Γκοντόλια, από τον σύνδεσμο Ξάνθης. Πολλά παράπονα είχαν από τον ρέφερι του αγώνα και οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους μεταξύ άλλων να διαμαρτύρονται για ένα φάουλ που δεν δόθηκε στον Κελεσίδη έξω από την αντίπαλη περιοχή και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για το τέρμα του Βάσκου, υποστηρίζοντας πως στην αρχή της φάσης υπήρχε φάουλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Προσκυνητών (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Κελεσίδης, Μόσχος (63′ Πατούλιας), Σιδηρόπουλος, Καραγιαννίδης, Τρίχας (73′ Ζήνωνος), Χακάν, Φαρμάκης (90+3′ Κρεμμύδας), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Δραγανίδης.

Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου: Κιουμορτζής, Τσιάρας, Κονταξής, Γκαρακλίδης, Βραμετζάνης, Βουτσινάς, Καράμπελας (46′ Δημητριάδης), Μπάμπουρας (75′ Παπίτσας), Καραγκιοζίδης, Κούπρογλου, Μπερούκας (87′ Κυσσίδης).

Share it