Search

Photos: Συναρπαστικό ματς με δύο γκολ και δύο χαμένα πέναλτι στο ντέρμπι των Νέων της Ξάνθης με Ατρόμητο

Ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης στο εξ’ αναβολής παιχνίδι των Νέων της Ξάνθης με τον Ατρόμητο για την 9η αγωνιστική της Super League,με της δύο ομάδες μετά απο ένα συναρπαστικό ματς με σωρεία χαμένων ευκαιριών και δύο χαμένα πέναλτι αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.

Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη ήταν ελαφρώς καλύτερη, μπήκε πιο δυνατά απείλησε στο 8′ με τον Κίναλη να σταματά τόσο το σουτ του Σαμπανίδη όσο και του Δουλγέρη, ενώ και στο 15′ ο κίπερ του Ατρόμητου σταμάτησε το δυνατό σουτ του Σαμπανίδη. Μετά το πρώτο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό απείλησαν με σουτ των Νάτσου και Λαζαρίδη όμως ο Σταθάκης απέκρουσε αμφότερα τα σουτ. Στο 35′ οι ξανθιώτες άγγιξαν το γκολ όμως η εκτέλεση φάουλ του Δουλγέρη πέρασε δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Ατρόμητο, ενώ στο 40′ η Ξάνθη έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν μετά απο σέντρα του Παπάζογλου η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Τάμπα με τον ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι για την Ξάνθη όμως το  δυνατό χτύπημα του Σαμπανίδη στην γωνία σταμάτησε εντυπωσιακά ο Κίναλης που κράτησε όρθια την ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους ξανθιώτες, και στο 49′ μετά απο σέντρα του Οκάν Σουλεϊμάν ο Κίναλης δεν  έδιωξε καλά με τον Δυλγέρη να παίρνει το ριμπάουντ και με σουτ μέσα απο την περιοχή να ανοίγει το σκορ για την Ξάνθη. Μάλιστα η ομάδα της Ξάνθης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όμως το σουτ του Σουλεϊμάν πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Κίναλη. Ενώ στο 61′ στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν  πέναλτι με τον Σταθάκη να αποκρούσει εντυπωσιακά την εκτέλεση του Λαζαρίδη. Ότι δεν κατάφερε στο 61′ το έκανε δύο λεπτά αργότερα ο Νίκος Λαζαρίδης που μετά απο αδράνεια της άμυνας της Ξάνθης απο κοντά με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.

Το τελευταίο μισάωρο ήταν εκπληκτικό με την μπάλα πάνω κάτω, και τον Παναγιώτη Σταθάκη να κατεβάζει ρόλα για τους ξανθιώτες και τους Δουλγέρη και Σουλεϊμάν να τα έχουν με την τύχη τους καθώς είχαν απο 3 πολύ καλά σουτ με την μπάλα όμως να μην τους κάνει το χατίρι. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Ψωμόπουλος με βοηθούς τους Κουκουμή και Καρασαββαΐδη της ΕΠΣ Καβάλας.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ξάνθη έχοντας και ματς λιγότερο απο τους αντιπάλους της φτάνει τους 26 βαθμούς μένοντας στην 7η θέση. ενώ ο Ατρόμητος έφτασε τους 31 βαθμούς και έπιασε στην τέταρτη θέση τον Πανιώνιο

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Κ. Προδρομίτης): Σταθάκης, Χασάνογλου(78′ Ιωάννου), Παπάζογλου, Πεταλωτής, Γιανναράκης, Τσέλα, Αγγελόπουλος(67′ Τσάπαρης), Δημητρίου(72′ Καλογιάννης), Δουλγέρης, Σουλεϊμάν, Σαμπανίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ(Μ. Σεροπιάν): Κίναλης, Τάμπας(72′ Κόεχλερ), Βιταλιωτής, Παπαδογιωργάκης, Λώλος,Ίμερι, Νταβιώτης, Νάτσος, Κότσικος(55′ Τριμμάτης), Λαζαρίδης, Τσεκερίδης(84′ Χιλάι)

Share it