Search

Με τον Μπακιρτζόπουλο “χρυσή” αλλαγή πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου η Θράκη Φερών! (Photos)

Είδε τον χάρο με τα μάτια της η Θράκη Φερών, αλλά τελικά ήταν αυτή που “χαμογέλασε” και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, επικρατώντας στην παράταση, του πολύ μαχητικού Ποντιακού!

Οι φιλοξενούμενοι, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί και τυχεροί στο τέλος, θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη, παιρνόντας αυτοί στον πρώτο γύρο, όμως η ομάδα του Τάκη Λαμπίδη ήταν αυτή που χαμογέλασε με τον Μπακιρτζόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο 121′.

Το κρύο στο γήπεδο των Φερών ήταν τσουχτερό, με τον αγωνισιτκό χώρο να είναι ιδιαίτερα βαρύς και κακός λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Το πρώτο ημίχρονο θα σβηστεί γρήγορα απ’ τη μνήμη των φιλάθλων που παρακολούθησαν το ματς, καθώς οι φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες ήταν λιγοστές, τα δυνατά μαρκρίσματα πολλά και κατά συνέπεια και τα φάουλ που υπέδειξε ο διαιτήτής Σημίδης. Έτσι, ο ρυθμός διακοπτόταν συνεχώς και περισσότερος ήταν ο ….νεκρός χρόνος παρά ο αγωνιστικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αμφότερες οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν καλύτερες, με τη Θράκη Φερών να φτάνει κοντά στο γκολ με τον Γκάκιο στο 60‘, αλλά ο τελευταίος να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και να μην τελειώνει γρήγορα την αντεπίθεση και την καλή μετάβαση απ’ την άμυνα στην επίθεση με δύο γρήγορες μπαλιές, της ομάδας του. Λίγο αργότερα ο Πολίδης με κεφαλιά επίσης δεν βρήκε στόχο, με τον νεοαποκτηθέντα Καλούδη (ο οποίος ήταν αρκετά καλός) να κάνει αδύναμο σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Θράκη Φερών προσπάθησε να πιέσει, αλλά ο Ποντιακός ήταν αυτός που είχε δύο μεγάλες κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 80, μετά από λάθος του Ντόλα και κλέψιμο του Κωνσταντινίδη, ο Β. Καλαϊτζίδης “σημάδεψε” το δοκάρι, ενώ στο 87′ ο Κωνσταντινίδης από θέση τετ-α-τετ, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, με τους  προπονητές των δύο ομάδων, Λαμπίδη και Μπαξεβάνογλου, να πραγματοποιούν κάποιες κινήσεις, βάζοντας φρέσκα πόδια στον αγωνιστικό χώρο. Η Θράκη είχε την κατοχή, με αμφότερες τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες μικροευκαιρίες, όπως η κεφαλιά του Πολίδη στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Μία απ’ τις αλλαγές του προπονητή των Φερών, έμελλε να είναι ο ποδοσφαιριστής που έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ο Μπακιρτζόπουλος με κεφαλιά μέσα απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ποντιακού, κάνοντας το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος.

 

Οι συνθέσεις: 

Θράκη Φερών (Λαμπίδης): Τογγουλίδης, Κολγκέκα, Τσιπλάκης, Βάρναλης, Ινδος, Σιδηρόπουλος, Μπάμπιτς, Πολίδης, Μαυρομάτης, Ντόλας, Παγωνίδης.

Αλλαγές:  Γκαϊδαρτζάκης, Κατσικάς, Γκάκιος, Ιακωβίδης, Καλούδης, Μπακιρτζόπουλος, Κατιρτσίδης.

ΑΟ Ποντιακός (Μπαξεβάνογλου): Τσικοβάνι, Μιχαηλίδης Γ., Μιχαηλίδης Ι., Σεϊτανίδης, Λιούρτας, Χατσατριάν, Σιμτσάκης, Ρουσίδης, Κωνσταντινίδης, Καλαϊτζίδης, Σαγκιρίδης.

Αλλαγές:  Μακρής, Μκρτσιάν, Παμπορίδης, Ρήγας, Σπυριδόπουλος, Δεληγιαννίδης, Ιωσηφίδης.

 

Διαιτητές:  

Διαιτητής: Σημίδης – Βοηθοί: Καραΐσκος, Τουντζιαράκης

 

Share it