Search

Photos: Στον Ορφέα Ξάνθης κατέληξε το Θρακιώτικο ντέρμπυ που επικράτησε της Δόξας Προσκυνητών με ανατροπή!

Πραγματοποιώντας την ολική ανατροπή ο Ορφέας Ξάνθης επικράτησε με 1-2 στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης της Δόξας Προσκυνητών στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής!

Σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με χαμηλή θερμοκρασία και δυνατό άνεμο, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά μοιρασμένο, με την Δόξα να ξεκινά πιο δυνατά, τον Ορφέα να ανεβάζει την απόδοσή του και να ισορροπεί και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα και στο 63′ ο Χιντ Ιμέρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή για την ομάδα του κάνοντας το 1-2.Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, χάθηκαν μερικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, οι Προσκυνητές προσπάθησαν για την ισοφάριση, όμως ο Ορφέας, αν και με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά, κράτησε το πολύτιμο προβάδισμά του και έφυγε από την Κομοτηνή με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 9′, όταν μετά την σέντρα του Μόσχου ο Δραγανίδης έκανε την κοντινή προβολή και ο Ρούφος απόκρουσε σωτήρια, ενώ στο 10′ μετά το φάουλ του Χακάν, το γυριστό πλασέ του Καραγιαννίδη κατέληξε άουτ. Ο Ορφέας στην συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και απείλησε για πρώτη φορά στο 16′, με τον Γιάννη Καραγκιόζη να βγάζει την σέντρα και τον Χιντ Ιμέρ να μην πιάνει όπως θα ήθελε την κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 27′ ήταν η σειρά του Νικολίτσα να πραγματοποιήσει μια εκπληκτική απόκρουση, απομακρύνοντας σε κόρνερ το φοβερό σουτ του Τορομανίδη από τα 35 μέτρα.

Στο 35ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Σιχλιμοίρης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Βάσκο, ο τελευταίος γύρισε και πάλι την μπάλα στον Σιχλιμοίρη που πάτησε περιοχή και εκείνος με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Οι κιτρινόμαυροι ωστόσο, αφού απείλησαν στο αμέσως επόμενο λεπτό με το πλασέ του Γιάννη Καραγκιόζη μέσα από την μικρή περιοχή που έδιωξε και πάλι σωτήρια ο τερματοφύλακας της Δόξας, ισοφάρισαν στο 39′ με την κεφαλιά του Χιντ Ιμέρ, μετά το κόρνερ του Τορομανίδη, σε 1-1. Τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 45′, με το σουτ του Πασχαλάκη που έδιωξε και πάλι, δύσκολα, σε κόρνερ ο Νικολίτσας.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα ήταν αυτή που έφτασε και πάλι πρώτη κοντά στο γκολ, όμως στο 56′, ο Βάσκος, μετά το φάουλ του Τρίχα, δεν κατάφερε να στείλει από πλεονεκτική θέση την μπάλα στα δίχτυα. Στο 58′ ο Ορφέας μπορεί να διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια φάση, που ο Πασχαλάκης έκλεψε την μπάλα και έβγαινε ουσιαστικά μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να υποδεικνύει φάουλ για χέρι, ωστόσο η στρογγυλή θεά του χαμογέλασε λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα στο 63′ ο Χιντ Ιμέρ και πάλι, κέρδισε την κατοχή της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή της Δόξας και αφού ξεπέρασε με ένα κοντρόλ τον προσωπικό του αντίπαλο, εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ, γράφοντας το 1-2.

Αμέσως μετά ο Τρίχας είχε μια καλή στιγμή για την ισοφάρισε όμως το σουτ του δεν ήταν το ιδανικό και ο Ρούφος μπλόκαρε. Στο Χιντ Ιμέρ και Μουμίνογλου συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να προλαβαίνει να πλασάρει, αφού ο Νικολίτσας μπλόκαρε, ενώ στο 79′ στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα, μετά το κόρνερ του Πασχαλάκη, το σουτ του Μαυρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, όπου βρέθηκε ανενόχλητος, πέρασε έξω από τα δοκάρια. Να σημειώσουμε πως οι φιλοξενούμενοι τελειώσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μπουτακίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Δόξα, παρ’όλο που προσπάθησε, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με το 1-2 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τζουμαλάκης από τον σύνδεσμο Σερρών, που είχε για βοηθούς τους Λάζαρη και Μηναδάκη από τον σύνδεσμο Καβάλας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Προσκυνητών (Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Κελεσίδης, Μόσχος (75′ Πατούλιας), Σιδηρόπουλος, Καραγιαννίδης (79′ Γαβριήλ), Τρίχας (71′ Ζήνωνος), Χακάν, Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Φαρμάκης (78′ Γιαννακίδης).

Ορφέας Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τσαμπάζ Χακί, Πασχαλάκης (78′ Κατρανίτσας), Μπουτακίδης, Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Τορομανίδης, Χιντ Ιμέρ (90+2′ Χατζηπαππάς), Καραγκιόζης Γ. (90+5′ Μυγγίδης), Μουμίνογλου Τουγιάλ (90′ Ξαντινίδης).

Share it