Search

Photos: Τρίτωσε της νίκες στο 2018 η Ξάνθη που κέρδισε τον Πλατανιά και έπιασε εξάδα!

Την τρίτη της νίκη μέσα στο 2018, και δεύτερη για το πρωτάθλημα, σημείωσε η Ξάνθη που κέρδισε με 3-2 τον Πλατανιά ανεβαίνοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας, σε ένα ματς που έγινε κάτω απο πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ κρύο και δυνατό αέρα με την Ξάνθη να προηγείται με 3-0 και στο τέλος να τα…χρειάζεται καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 5′ κέρδισε πέναλτι όταν ο Ντικαμονά ανέτρεψε τον Κίκε, που μπήκε στην περιοχή από πάσα του Λουσέρο, την εκτέλεσε ανέλαβε και ευστόχησε για το 1-0 ο τοπ σκόρερ της Ξάνθης Έρικ Γέντρισεκ.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας υπέρ τους τον αέρα πίεσαν για να την ισοφάριση και στο 27′ απείλησαν με σουτ του Μαλσά έξω από την περιοχή, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Στη συνέχεια της φάσης, το γυριστό του Πετρόπουλου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στην συνέχεια της φάσης η Ξάνθη κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους με τον Μπαξεβανίδη να εκμεταλλεύεται αδύναμο διώξιμο του Κοροβέση και με δυνατό συρτό σουτ μέσα απο την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλιάιτς για το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με τον Ζίβκοβιτς να κρατά το μηδέν στο 30′ στο δυνατό σουτ  του Δημούτσου.

Στην επανάληψη με τον αέρα να γίνεται πιο ισχυρός οι  φιλοξενούμενοι θέλησαν να πιέσουν την Ξάνθη για να ξαναμπούν στο ματς, όμως ούτε το σουτ του Δημούτσου ούτε η κεφαλιά του Ντικαμονά στα πρώτα 15′ λεπτά της επανάληψης δεν απείλησαν τον κίπερ της Ξάνθης. Με την πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη να έρχεται στο 67′ όταν ο Βάντερσον στην προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 78′ ο Ζίβκοβιτς με βολέ, και τη βοήθεια του αέρα, βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Έρικ Γέντρισεκ, αυτός άφησε τη μπάλα να σκάσει και με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά για το 3-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ενσικούλου απο τον Φλίσκα,  την εκτέλεσε ανέλαβε ο ίδιος που έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία, ο Ζίβκοβιτς έπεσε σωστά και βρήκε την μπάλα, που αργά κατέληξε στα δίχτυα. Ενώ στο 88′ πήγαν να βάλουν “φωτιά¨στο ματς όταν από γέμισμα του Ντικαμονά, ο Κοροβέσης “τσίμπησε” με το εξωτερικό για τον Πετρόπουλο, που γύρισε και με το αριστερό μέσα από την περιοχή και σκόραρε το πρώτο του τέρμα για τον Πλατανιά μειώνοντας κι άλλο το σκορ! Ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων απείλησαν με σουτ εντός περιοχής του  Γκρζέλτσακ κατέληξε ευτυχώς για την Ξάνθη πάνω απο τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ξάνθη ανέβηκε έστω και προσωρινά στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, αφήνοντας τον Πλατανιά στον πάτο της βαθμολογίας με 6 βαθμούς

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σπύρος Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Λουσέρο(46′ λ.τρ. Καμαρά), Ντε Λούκας(61′ Φασίδης), Μεχία, Κίκε(82′ Συλλά), Γέντρισεκ, Τριάδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Ουές(68′ Παπανικολάου), Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Ντουαλά(68′ Γκρζέλτσακ), Δημούτσος, Μαλσά, Ενσικουλού, Κοροβέσης, Πετρόπουλος.

Share it