Search

Ανέστης Γιαννακόπουλος: «Η πρόκριση κρίθηκε στο τρίτο σετ με την Ουκρανία»

Ο Εβρίτης Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κορασίδων Ανέστης Γιαννακόπουλος κάνει μέσω του volleyball.gr τον απολογισμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού στην Ουκρανία.

«Ήταν καλή η παρουσία της Εθνικής, παρόλο που δεν προκρίθηκε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που ήταν στην έδρα της και μία καλή ομάδα, τη Λετονία. Τα κορίτσια έδειξαν ότι είχαν θέληση, προσπάθησαν αρκετά, ανταποκρίθηκαν καλά κατά την διάρκεια των προπονήσεων, όλα τα κορίτσια ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά η πρόκριση δυστυχώς δεν ήρθε», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ομοσπονδιακού τεχνικού και συνέχισε αναφορικά με την χαμένη πρόκριση.

«Η πρόκριση κρίθηκε στο τρίτο σετ με την Ουκρανία και στο τρίτο σετ με την Λετονία. Το πρώτο παιχνίδι ήταν το πιο κρίσιμο και εκεί χάθηκε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν παίρναμε τουλάχιστον δύο σετ με την Ουκρανία, κάτι που μπορούσαμε και καθαρή νίκη με τη Λετονία θα είχαμε προκριθεί ως δεύτεροι».

Η συνέχεια για την Εθνική Κορασίδων περιλαμβάνει συγκεντρωτικές προπονήσεις, με στόχο το Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι.

«Η συνέχεια τώρα περιλαμβάνει αρκετές συγκεντρωτικές προπονήσεις σε Βορρά και Νότο. Θα γίνουν επισκέψεις από το τεχνικό επιτελείο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να δούμε κάποια παιδιά που έχουμε από την προηγούμενη επιλογή, με στόχο το Βαλκανικό πρωτάθλημα το καλοκαίρι. Θα δοθεί η ευκαιρία σε αυτά τα κορίτσια που ήταν στα προκριματικά παιχνίδια, αλλά και σε άλλα κορίτσια που είχαν αρχίσει την προετοιμασία μαζί μας, να δείξουν τον καλό εαυτό τους. Έτσι θα έχουμε κέρδος σαν Εθνική, σαν χώρα και οι αθλήτριες θα αποκτήσουν σιγά σιγά προσωπικότητα», ολοκληρώνει τη σκέψη του ο Γιαννακόπουλος.

Share it