Search

Ο Ορφέας της φάσεις, το Σκούταρι τη νίκη! Με το αριστερό στο 2018 και πολλά παράπονα για τους Ξανθιώτες(+pics)

Με την τύχη του αλλά και με πολλά παράπονα απο την διαιτησία τα έχει ο Ορφέας Ξάνθης που μπήκε στο 2018 με το αριστερό και με εντός έδρας ήττα απο την πρωτοπόρο Ελπίς Σκουτάρεως.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και δυνατό, χωρίς όμως ιδιαίτερες στιγμές, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν την μεγαλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτου όταν στο 12′ μετά απο ασίστ του Χίντ Ιμέρ ο Πασχαλάκης βγήκε μόνος απέναντι στον Ταταρίδη που βγήκε γρήγορα απο την εστία του και σταμάτησε τον ξανθιώτη επιθετικό.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε αισθητά με συνεχόμενες καλές στιγμές εκατέρωθεν. Στο 60′ ο Ταταρίδης κάνει νέα εντυπωσιακή επέμβαση στο δυνατό σουτ εντός περιοχής του Τορομανίδη, με την απάντηση των φιλοξενούμενων να έρχεται  τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Ρούφος έδειξε ετοιμότητα και σταμάτησε τον Ζυγκερίδη. Στο 77′ ο Ορφέας χάνει διπλή φάση με τον Ταταρίδη  να στέλνει σε κόρνερ το σουτ του Χακή Τζαμπάζ με την εκτέλεση να φέρνει  σε θέση βολής τον Ξαντινίδη που αστόχησε με το κεφάλι.

Στο 82′ σημειώθηκε η φάση που έκρινε το ματς, καθώς μετά απο αναμπουμπούλα και αδυναμία των αμυντικών να διώξουν μετά απο κόντρες η μπάλα έφτασε στον Γεωργιάδη που βρέθηκε μόνος σε πλεονεκτική θέση και με σουτ έκανε το 0-1, προκαλώντας έξαλλα πανηγύρια στους φιλοξενούμενους και εξόργισε τους γηπεδούχους που ξέσπασαν σε βάρος του διαιτητή Παρχαρίδη και του βοηθού του τόσο για το φάουλ που προήλθε το γκολ όσο και για υποψία οφσάιντ.

Με τα αίματα να έχουν “ανάψει” η ομάδα του Ορφέα παρά την ένταση είχε το καθαρό μυαλό να δημιουργήσει ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία όμως στις καθυστερήσεις ο Κώστας Ξαντινίδης δεν κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του στον Ορφέα με ένα κομβικό γκολ καθώς αστόχησε απο πλεονεκτική θέση.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης απο τον Δραμινό Παρχαρίδη έφερε πανηγύρια στους Σερραίους και έντονα παράπονα για τους γηπεδούχους,  με της διαμαρτυρίες απο πλευράς Ορφέα να έχουν ως αποτέλεσμα την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ηλία Μακράκη.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Ορφέα ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο απο την 8η θέση με 12 βαθμούς, μένοντας σε δύσκολη θέση και το χειρότερο βλέποντας της περισσότερες ομάδες που βρίσκονται απο πάνω του να κερδίζουν. Απο την άλλη η Ελπίδα Σκουτάρεως διατηρήθηκε στην κορυφή με 24 βαθμούς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παρχαρίδης με βοηθούς τους Παστιάδη και Χασιώτη απο την Δράμα. Ενώ αρνητικό γεγονός ήταν  και η μικρή προσέλευση των ξανθιωτών φιλάθλων που σε μια ηλιόλουστη Κυριακή και χωρίς να υπάρχουν άλλοι αγώνες την ίδια ώρα η παρουσία του κόσμου ήταν σχετικά μικρή, εν αντιθέσει με τους Σερραίους που ήταν και αρκετοί αλλά και ιδιαίτερα εκδηλωτικοί

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Τορομανίδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Τανζού(57΄ Μουμίνογλου), Πασχαλάκης(70΄ Ξαντινίδης), Μπουταγκίδης, Χιντ Ιμέρ(54΄ Καραγκιόζης Ι.)

Ελπίς Σκουτάρεως: Ταταρίδης, Ταχματζίδης, Γεωργιάδης, Κασμερίδης, Μουσικάκης, Κεχαγιάς(64΄ Στεφανίδης), Παναγιωτίδης(81΄ Γεράκης), Νικολίτσας, Ζιγκερίδης(87΄ Πασχαλούδης), Παπαβασιλείου(64΄ Καπετάνος), Νικολαΐδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα.

Share it