Search

Χάνει το ματς στην Λαμία λόγων…Ιουλιανού ημερολογίου ο Ντουρίτσκοβιτς!

Χωρίς τον Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς θα αγωνιστεί στο ματς με την Λαμία η Ξάνθη καθώς  υο Ιουλιανό (ή Παλαιό) Ημερολόγιο, που ακολουθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, βάζει φρένο στη συμμετοχή του νέου παίκτη της θρακιώτικης ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Βλέπεται όπως σημειώνει εύστοχα στο σχετικό θέμα ο Ευγένης Δαδαλιάρας στο Novasports, το Ιουλιανό Ημερολόγιο, που ακολουθούν οι Σέρβοι Ορθόδοξοι, υπολείπεται κατά 13 ημέρες του Γρηγοριανού Ημερολογίου (ή Νέου Ημερολογίου), που ακολουθεί η Εκκλησία της Ελλάδας –και όχι μόνο, στη γειτονική χώρα εορτάζουν αργότερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι η Σέρβικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι κλειστή αυτές τις ημέρες, λόγω αργιών. Αυτό, με τη σειρά του, συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να εκδοθεί η μπλε κάρτα του Σέρβου νέου παίκτη της Ξάνθης, όπως, βεβαίως, και όλων των υπολοίπων Σέρβων ποδοσφαιριστών, που μεταγράφονται ανά τον κόσμο αυτό το διάστημα και χρειάζεται η Ομοσπονδία της χώρας να εκδώσει σχετικό πιστοποιητικό, για να ολοκληρωθεί η όποια μεταγραφή.

Από τη διοίκηση της Ξάνθης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να να εκδοθεί κάρτα για τον παίκτη, όμως, μέχρι τώρα η Σέρβικη Π.Ο. απαντά αρνητικά, διότι αν κάνει μια εξαίρεση, θα ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια αιτήματα.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι πολύ δύσκολα ο Ντουρίτσκοβιτς θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ενώ οριακά προλαβαίνει και το παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί αμέσως μετά, κόντρα στην ΑΕΛ, καθώς αυτό είναι προγραμματισμένο για τις 10/1 και η Σέρβικη Π.Ο. ανοίγει ξανά μία μέρα πριν (9/1).

Share it