Search

Αποχώρησε απο την Ξάνθη σχεδόν ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του ο Κωνσταντίνος Κώστας!

Παρελθόν αποτελεί απο την ομάδα της Ξάνθης o νεαρός μέσος Κωνσταντίνος Κώστας, που περίπου τέτοια εποχή πέρσι έκανε κόντρα στον Ηρακλή(θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ο Κωνσταντόνος Κώστα γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1997 στα Γιαννιτσά, αν και από πολύ μικρός μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη. Πρώτη του γνωριμία με το ποδόσφαιρο ήταν στα 6 του χρόνια και την Ακαδημία του Άρη Θεσσαλονίκης οπού θα μείνει μέχρι τα 12 του. Εκεί θα τον τσεκάρουν οι σκάουτερ του ΠΑΟΚ και θα τον αποκτήσουν παρά το νεαρό της ηλικίας του πιστεύοντας πολύ στον ταλαντούχο χαφ.

Στον ΠΑΟΚ ο Κώστα θα εξελιχτεί θα βελτιωθεί στα 5 χρόνια που θα αγωνιστεί με τα «ασπρόμαυρα». Μάλιστα ο Κώστας που αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ αγωνίστηκε στο final-4 του 2013 που έγινε στα Πηγάδια, με τον ΠΑΟΚ  να αναδεικνύεται πρωταθλητής κερδίζοντας με 1-0 τον Ολυμπιακό, με τον Κώστα μάλιστα να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό.

Ενώ ήταν και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο final-4 της επόμενης σαιζόν που διεξήχθη στο Αγρίνιο, με τον ΠΑΟΚ να χάνει στα πέναλτι στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό, που μετέπειτα γνώρισε την ήττα από την Skoda Ξάνθη που πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.  Την περσινή σαιζόν ο ταλαντούχος χαφ επέλεξε να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και να μην αγωνιστεί κάπου δίνοντας βάση στα μαθήματα, καθώς είχε μπροστά του τον «γολγοθά» των πανελλήνιων.

Η Ξάνθη κινήθηκε άμεσα και έκανε δικό της τον 18χρονο κεντρικό χαφ που την «αποζημίωσε» με μια γεμάτη σαιζόν στα Κ20 με εντυπωσιακές εμφανίσεις κάνοντας τους ιθύνοντες της Ακαδημίας να «τρίβουν» τα χέρια τους απο ικανοποίηση για την παρουσία του, αλλά αναγκάζοντας και τους Υπεύθυνους του Αντρικού τμήματος της Ξανθιώτικης ΠΑΕ να τον κάνουν επαγγελματία.

Την περσινή περίοδο ο 20χρονος μέσος πέρα απο το ματς με τον Ηρακλή  πέρασε ως αλλαγή επίσης στο φινάλε και απέναντι στον Ολυμπιακό. Ενώ φέτος στο μοναδικό ματς που αγωνίστηκε ήταν ως αλλαγή στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν στον σύλλογο ο Κώστας φαινόταν πως δύσκολα θα έβρισκε χώρο και έτσι κρίθηκε κατάλληλο και απο τις δύο πλευρές να λυθεί το συμβόλαιο και έτσι ο νεαρός χαφ να αναζητήσει νέα ομάδα.

Share it