Search

Οι 17+1 πιο σημαντικές στιγμές του 2017 για τον ΑΟΞ! Χρονιά ορόσημο για την ιστορία του συλλόγου(+pics)

Μια ιδιαίτερα κομβική χρονιά για την ιστορία του αποχαιρετά σε λίγες ώρες ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης, καθώς το 2017 σημαδεύτηκε με την συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής για τον ιστορικό σύλλογο της Θράκης.

Μια χρονιά με πολλές συγκινητικές στιγμές όπως το αντίο του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά από 3 χρόνια, οι εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 50χρόνων απο τον Δήμο Ξάνθης αλλά και εκδήλωση για το βιβλίο που εξέδωσαν οι Παλαίμαχοι του ΑΟΞ. Όπως φυσικά και η βράβευση του Χρήστου Πανόπουλου απο τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για τον προσφορά του στον τοπό.

Συλλέξαμε κάποιες απο τις πιο σημαντικές στιγμές, λόγω του μικρού αριθμού σίγουρα μας ξέφυγαν και κάποιες, συμπεριλαμβανομένου και κάποιες κομβικές για το status της ομάδας όπως η προώθηση νέων παιδιών απο την Ακαδημία όπως και η παρουσία της Ξανθης στην Elite των Αναπτυξιακών τμημάτων της χώρας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε της 17+1 πιο σημαντικές στιγμές της χρονιάς που φεύγει για τον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης, η σειρά δεν έχει να κάνει με την σημαντικότητα αλλά με την χρονολογική σειρά που έγιναν:

1.  Πρώτη νίκη στο 2017 με μεγάλο διπλό στην Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή(θυμηθείτε ΕΔΩ), και καταρρίψει ενός ιστορικού ρεκόρ(θυμηθείτε ΕΔΩ)

2. Δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε απο το top του 2017 μια ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε αυτή για τους 515 μετά απο ένα ματς με τον Ηρακλή

3. Παρελθόν αποτελεί μετά απο 1,5 χρόνο παρουσίας του στην Ξάνθη ο Ντάνι Νιέτο, που θα μείνει χαραγμένος στην ιστορία του συλλόγου καθώς ήταν αυτός που είχε πετύχει το 1,000 τέρμα του ΑΟΞ

4. Η ξεχωριστή στιγμή της πρώτης επίσημης εμφάνισης με την φανέλα της Ξάνθης του Κωνσταντίνου Κώστα 

5. Μια απο τις πιο άσχημες στιγμές του 2017 ήταν όταν στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ στις 9 Φεβρουαρίου φίλαθλος των φιλοξενουμένων έπεσε απο τις εξέδρες των Πηγαδίων! Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τον τυχερό στην ατυχία του φίλαθλο

6. Ένα απο τα χαρακτηριστικά του Ραζβάν Λουτσέσκου κατά την παρουσία του στις συνεντεύξεις τύπου ήταν και οι ατάκες του που παιζόταν μέχρι στο “Ράδιο Αρβύλα”!

7. Μεγάλες στιγμές για τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης που τιμήθηκε για την προσφορά του στην Ξάνθη αλλά και σε όλη την Θράκη απο τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη

8. Με αυτό που συζητήθηκε πέρα απο την βράβευση να είναι η δήλωση του ιδιοκτήτη της ξανθιώτικης ΠΑΕ που επανέφερε το ζήτημα ενιαίας ισχυρής ομάδας στην Θράκη

9. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη συνολικά η ομάδα Κ17 της Ξάνθης εξασφάλισε την παρουσία της σε Final-4(θυμηθείτε ΕΔΩ),κερδίζοντας με 3-1 τον Ηρακλή Μάλιστα μετά το ματς οι παίκτες της ομάδας αφιέρωσαν την πρόκριση στον μεγάλο άτυχο του 2017 Θωμά Ζουμπουλίδη που λόγω ενός σημαντικού προβλήματος υγείας σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

10.Κάτω απο έντονη συγκινησιακή φόρτιση η ομάδα της Ξάνθης αποχαιρέτησε μετά απο 3 χρόνια τον Ραζβάν Λουτσέσκου(θυμηθείτε ΕΔΩ), με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην κρύβει την συγκίνηση του αλλά και την αγάπη του για τον σύλλογο.

11.  Στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος για την περίοδο 2016-2017 βρέθηκαν οι Θοδωρής Βασιλακάκης και Χαμζά Γιουνές, δύο παίκτες που αποχώρησαν το καλοκαίρι

12. Μετά απο 3 χρόνια με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο η Ξάνθη γυρίζει σελίδα και ξεκινά συνεργασία με τον Σέρβο τεχνικό Μίλαν Ράσταβατς(θυμηθείτε ΕΔΩ). Με την πρώτη νίκη για τον Ράσταβατς να έρχεται την δεύτερη αγωνιστική με διπλό στην Κρήτη επί του Πλατανιά

13. Πέρα απο τις αλλαγές στο τεχνικό τιμ αλλαγές είχαμε και στην θέση του Τιμ Μάνατζερ με τον ξανιώτη Κώστα Τσαλίκη να αντικαθιστά τον Γιώργο Κασναφέρη.

14. Χρονιά ορόσημο της ιστορίας του ΑΟΞ το 2017, με τον μεγάλο σύλλογο της Θράκης να συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής!

 

15.Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησαν οι Παλαίμαχοι του ΑΟΞ που σε συνεργασία με τον Μπάμπη Κυρλίδη εξέδωσαν επετειακό βιβλίο για την συμπλήρωση των 50χρόνων του ΑΟΞ, με την παρουσίαση να γίνεται παρουσία πλήθος κόσμου

16. Σε μια πολύ μεγάλη γιορτή ο Δήμος Ξάνθης τίμησε τον μισό αιώνα ζωής του ΑΟΞ, με πλήθος παλιών ποδοσφαιριστών, προπονητών, υπαλλήλων της ομάδας και φυσικά τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Χρήστο Πανόπουλο να δίνουν το παρών και να τιμώνται. 

17. Βαθιά χαραγμένο θα μείνει το 2017 στη μνήμη του Δημήτρη Μελιόπουλο, με τον 17χρονο μέσο της Ξάνθης να κάνει ντεμπούτο στο ματς του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, ενώ με το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναιτωλικό να σπάει δύο μεγάλα ρεκόρ του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

+1. Πολύ σημαντικό είναι το 2017 και για ακόμη έναν νεαρό παίκτη που προέρχεται απο την Ακαδημία της Ξάνθης, με τον 19χρονο Ξανθιώτη επιθετικό να γίνεται επαγγελματίας το καλοκαίρι και  παρά την ατυχία του με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό καιρό έξω επέστρεψε δυνατός και έκανε ντεμπούτο κόντρα στον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο. Με το νεαρό φορ να περιμένει το 2018 να κάνει ντεμπούτο και στο πρωτάθλημα.

Share it