Search

Με Αραμπατζή την Τετάρτη η έναρξη προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει προκριματικών Παγκοσμίιου

Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019. Παρών θα είναι κανονικά και ο Εβρίτης παίκτης του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Αραμπατζής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το απόγευμα (17:00) θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ, ενώ Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου (ώρα 19:30) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» σε φιλικές αναμετρήσεις.

Ζαμπούνης: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Ο αριστερός εξτρέμ της Εθνικής Ανδρών και της ΑΕΚ Στάθης Ζαμπούνης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:

«Αρχικά θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και εύχομαι το 2018 να είναι μια καλύτερη χρονιά για το ελληνικό χάντμπολ.

Είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα πριν από τα επίσημα παιχνίδια θα δώσει δύο φιλικά με την Ιταλία. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο αυτά τα δύο παιχνίδια, καθώς και τις προπονήσεις, προκειμένου να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι απέναντι σε Βέλγιο, Ολλανδία και Τουρκία.

Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στα προηγούμενα παιχνίδια, οι πραγματικές μας δυνατότητες δεν είναι αυτές που παρουσιάσαμε τον Οκτώβριο.

Παιχνίδι με παιχνίδι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι και πιστεύω πως η καλύτερη εικόνα μας θα μεταφραστεί και σε βαθμούς».

Οι κλήσεις:

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Νίκο Γραμματικός κάλεσε τους παρακάτω αθλητές: Παπαδιονυσίου, Κωστακίδης, Κρητικός, Τζηράς (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Δομπρής (ΑΕΚ), Κοτανίδης, Αραμπατζής, Καλόμοιρος (ΠΑΟΚ), Αραπακόπουλος, Μωραΐτης (ΑΣΕ Δούκα), Δέσπος (ΧΑΝΘ), Λαδάκης (ΓΑΣ Καματερού), Μπασμαλής (Λιμόζ- Γαλλία), Μάλλιος (Μπούρσα- Τουρκία), Ανδρέου (Πιοτρκοβιάνιν- Πολωνία), Ιωάννου (Ποντόλ Κομπόλ- Γαλλία), Λοίζος (Κέρχενγκ- Λουξεμβούργο), Μπουκοβίνας (Ες- Λουξεμβούργο).

Όσοι αθλητές επιλεγούν από τον τεχνικό της Εθνικής Ανδρών για τον αγώνα με το Βέλγιο θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 2 Ιανουαρίου και την επόμενη ημέρα η αποστολή θα αναχωρήσει με προορισμό την πόλη Λέουβεν.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών (φιλικά και 5ος προκριματικός όμιλος):

Ελλάδα- Ιταλία (φιλικό)
ΟΑΚΑ, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19:30

Ελλάδα Ιταλία (φιλικό)
ΟΑΚΑ, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19:30

Βέλγιο- Ελλάδα
Λέουβεν, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21:00

Ελλάδα- Βέλγιο
Θεσσαλονίκη, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 17:00

Ελλάδα- Ολλανδία
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19:00

Τουρκία- Ελλάδα
Ακσαράι, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 16:00

Βαθμολογία 5ου ομίλου (σε 2 ματς)
1. Ολλανδία 4 (55-45)
2. Τουρκία 3 (52-46)
3. Βέλγιο 1 (52-53)
4. Ελλάδα 0 (39-54)

Share it