Search

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης απένειμε τιμή στον Βλάντιμιρ Πούτιν!

Μπορεί ο τίτλος της είδησης να φαίνεται κάπως περίεργος, είναι όμως αληθινός, αφού όντως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποφάσισε να απονείμει το Μετάλλιο Τιμής του Πανεπιστημίου στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαντιμίρ Πούτιν.

Το Μετάλλιο δεν επιδόθηκε αυτοπροσώπως στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά εξ ονόματος του, το παρέλαβε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, τον οποίο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ιδρύματος στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Πρυτανεύοντα κο Σταύρο Τουλουπίδη.

Ο Πρυτανεύων του Πανεπιστημίου Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης επισήμανε ότι η τιμητική διάκριση απονέμεται στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, σε αναγνώριση του κύρους και της διεθνούς ακτινοβολίας της προσωπικότητας του Προέδρου της Ρωσίας ο οποίος υποστηρίζει και προωθεί το Ορθόδοξο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας, το Ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό, καθώς και την ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, οι οποίες βασίζονται σε ιστορικούς δεσμούς φιλίας και κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες.

Ο Πρέσβης κ. Μάσλοβ ευχαρίστησε για την ευγενική πρωτοβουλία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και υπογράμμισε τη συμβολή του στην ανάπτυξη των Ρωσο-Ελληνικών ανθρωπιστικών σχέσεων και στην προώθηση της Ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού. Σε αυτό, ανέφερε, θα συμβάλουν τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο, τα οποία θα τελεστούν το 2018, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Russkiy Mir (Ρωσικός Κόσμος).

Πηγή: reportal.gr

Share it