Search

Η επίσημη θέση του Ηρακλή Ζυγού για το χρονικό της απόφασης να μη κατέβει στο ματς με την Ασπίδα Ξάνθης και “σκληρό κατηγορώ” στην ΕΠΣ Ξάνθης!

Την επίσημη θέση της για όσα συνέβησαν και το χρονικό της απόφασης της να μη κατέβει στο παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης(θυμηθείτε ΕΔΩ), γνωστοποίησε με μια πληρέστατη ανακοίνωση η ομάδα του Ηρακλή Ζυγού που παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ΕΠΣ Ξάνθης  στην οποία καταλογίζει την απόφαση αυτή η ομάδα του Ζυγού.

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΖΥΓΟΥ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Στην Ε.Π.Σ. Ξάνθης οι ποδοσφαιρικοί αγώνες διεξάγονται συνήθως Σάββατα, Κυριακές και μερικές φορές Τετάρτες. Όπως είναι γνωστό, το κυριακάτικο παιχνίδι του Ηρακλή Ζυγού με την Ασπίδα Ξάνθης διεκόπη λόγω βροχόπτωσης στο ημίχρονο και καθώς το σκορ ήταν 2-2. Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 23:15, παράγοντας της ΕΠΣ (Κύριος Χακάν) επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της ομάδας μας, Νίκο Κριεζή, λέγοντάς του ότι το ημίχρονο που εκκρεμεί, πρέπει να διεξαχθεί την Δευτέρα 18/12/2017 και ότι μας κάνει χάρη που μας ενημερώνει, γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε αυτήν την περίπτωση και τι αναφέρει ο Κ.Α.Π.
Ο υπεύθυνός μας προσπάθησε να βρεθεί μία λύση με το αντίπαλο σωματείο κάτι που δεν έγινε εφικτό. Λόγω του ότι την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 18/12) πολλοί ποδοσφαιριστές μας εργάζονται και λόγω του ελάχιστου χρονικού περιθωρίου που μεσολαβεί, οι ποδοσφαιριστές μας δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια από τις εργασίες τους. Αν και ενημερώσαμε για αυτό το γεγονός την ΕΠΣ αρχικά τηλεφωνικά και στην συνέχεια αποστέλλοντας σχετικό αίτημα αναβολής τού αγώνα την συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία και επισυνάπτεται στο τέλος προς ενημέρωσή σας, η ΕΠΣ αποφάσισε εντελώς “δημοκρατικά” το παιχνίδι να διεξαχθεί την Δευτέρα.
Εμείς, ο Ηρακλής Ζυγού, θέλουμε να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις στους ανθρώπους της ΕΠΣ:
1.Γιατί τόση βιασύνη κύριοι, αφού το επόμενο διάστημα και λόγω της διακοπής των εορτών, δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, οπότε θα μπορούσε να οριστεί άνετα η συνέχεια του παιχνιδιού εντός της συγκεκριμένης «κενής» περιόδου;
2.Γιατί τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο και γιατί ξεκινάτε με εμάς;
3.Γιατί ενώ όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν πολλές περιπτώσεις διακοπής αγώνων, δεν υπήρξε ανάλογη σπουδή στην άμεση διεξαγωγή τους; Χαρακτηριστική περίπτωση αγώνας που διακόπηκε ένα λεπτό πριν το τέλος και διεξήχθηκε αρκετές ημέρες μετά.
4.Γιατί υπήρξαν σε πάμπολλες περιπτώσεις αναβολές παιχνιδιών με χαρακτηριστική ευκολία, τα οποία (παιχνίδια) διεξήχθησαν αρκετές ημέρες αργότερα;
5.Γιατί από την στιγμή που είστε τόσο τυπικοί με την τήρηση του ΚΑΠ και των προκηρύξεων, η άνοδος και η πτώση ομάδων τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ και τις προκηρύξεις;
6.Το μεσημέρι της Δευτέρας εμφανίστηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών ο επόπτης κ. Ιρφάν Οτουσμπίρ, στην θέση του κ. Δημήτρη Τζιβαρτζίδη, διότι ο τελευταίος εργαζόταν. Μήπως νομίζετε κύριοι της ΕΠΣ ότι οι ποδοσφαιριστές είναι εισοδηματίες και δεν τους δικαιολογείτε, ενώ δικαιολογείτε αυτούς που στο κάτω κάτω αμείβονται;
7.Στα γραφεία σας έφτασε την Δευτέρα ένας φάκελος του Ηρακλή Ζυγού, που περιείχε μια επιστολή με την οποία σας αναφέραμε ότι ζητούμε την αναβολή του αγώνα την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και την πραγματοποίησή του σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Γιατί δεν την λάβατε υπόψιν σας;
8.Γιατί κύριοι τόσο έντονη επιθυμία να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι αυτό, μήπως χωρίζετε τις ομάδες σε δικά σας παιδιά και «αποπαίδια»;
9.Πιστεύετε κύριοι ότι αυτό που κάνατε είναι νόμιμο αλλά σίγουρα ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι ΗΘΙΚΟ.


Ξέροντας ότι δεν πρόκειται να πάρουμε επαρκείς απαντήσεις, εξηγούμε γιατί πήραμε την απόφαση να μην αγωνιστούμε την Δευτέρα 18/12/2017. Μια ομάδα με την ιστορία και την ηθική του Ηρακλή Ζυγού:
1.Δεν ρισκάρει στις δύσκολες αυτές οικονομικά εποχές την εργασία κανενός ποδοσφαιριστή μας. Προτιμούμε να χάσουμε 3 βαθμούς και την επόμενη περίοδο 2 βαθμούς, προκειμένου να μην χάσει κανείς ποδοσφαιριστής μας την δουλειά του.
2.Το «αποφασίζω και διατάζω» έχει «πεθάνει» προ καιρού και η ομάδα μας δεν είναι «τσιράκι» κανενός.
3.Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, δεν είχαμε ποτέ την απαίτηση να ακολουθήσει την απόφασή μας και το αντίπαλο σωματείο.
4.Μας αρκεί που φεύγοντας από το γήπεδο, πολύπειρος παράγοντας της Ασπίδας, μας έδωσε συγχαρητήρια για την στάση μας και μας εξήγησε ακριβώς τους λόγους που δεν μπορούσε να ακολουθήσει την απόφασή μας η ομάδα του.
5.Πιστεύουμε ότι με όλα αυτά, δεν θα δεχτούμε από τον 4ο όροφο της Θερμοπυλών «εκδικητικές» συμπεριφορές, τύπου διαφορετικής αντιμετώπισης ή τιμωρίας παικτών, προπονητών, παραγόντων.
Υ.Γ. Ζητούμε συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους φιλάθλους μας αλλά ήταν θέμα ηθικό για εμάς.
Υ.Γ.2 Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ΕΠΣ για την διευκόλυνση και την αντιμετώπισή τους, σε ένα σωματείο όπως ο Ηρακλής Ζυγού, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι διακρίνεται για την οργάνωση και την λειτουργία του, διαθέτοντας παράλληλα και μία από τις δυναμικότερες ακαδημίες του Νομού μας. Τους ευχαριστούμε επιπλέον που «παροτρύνουν» την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι καθημερινά προπονούνται με αριθμό 20 και πλέον ατόμων, κάτι που συμβαίνει σε ελάχιστα σωματεία του Νομού μας.
Υ.Γ.3 Επειδή εμείς καλλιεργούμε αρχές και αξίες, ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ΕΠΣ, που ένα Σαββατοκύριακο που άρχισε με την όμορφη και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την ακαδημία και τον Σύλλογο «ΣΤΗΡΙΖΩ» το Σάββατο 16/12, κατέληξε την Κυριακή 17/12 με τον παραπάνω αρνητικό τρόπο. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ» σχετικά με την συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης:
“Εκ μέρους του συλλόγου “Στηρίζω” θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ακαδημία του Ηρακλή Ζυγού για την μοναδική εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά μας! Μέσα απ’ το παιχνίδι όλοι νοιώσαμε μεγάλη χαρά και αποδοχή. Ας μείνει αυτό το συναίσθημα για την αρχή του νέου χρόνου
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.”
Κλείνοντας, κύριοι, σας ενημερώνουμε ότι από εδώ και στο εξής θα παρακολουθούμε την τυπολατρεία σας και την αυστηρότητά σας, όσον αφορά την τήρηση του Κ.Α.Π. και των προκηρύξεων και σε ανάλογες περιπτώσεις.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Share it