Search

Την παρουσία του στην Ξάνθη θυμήθηκε ο Παβιό που αποθέωσε ΑΟΞ και Πανόπουλο: «Η Ξάνθη δεν έχει να ζηλέψει κάτι από πολλές ομάδες της Γαλλίας»

Ο παλαίμαχος Γάλλος στόπερ Ζακ-Ολιβιέ Παβιό μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ξάνθη και όσα έζησε στον Θρακιώτικο σύλλογο, εκθειάζοντας τον Χρήστο Πανόπουλο για της εκπληκτικές εγκαταστάσεις αλλά και την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα της Ξάνθης.

Ο Παβιό, ο οποίος στα 40 του εργάζεται πλέον ως προπονητής αγωνίστηκε για μια πενταετία στα ελληνικά γήπεδα.  Για δύο σεζόν στην Ξάνθη (2004-2006) οπού αγαπήθηκε ιδιαίτερα, και στη συνέχεια σε Ιωνικό, Λεβαδειακό και Ηλυσιακό

Ο άλλοτε στόπερ της ξανθιώτικης  ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα footballski.fr για την θητεία του στην Θρακιώτικη ομάδα λέγοντας:

«Δεν ήθελα αρχικά να πάω στην Ξάνθη γιατί η Ελλάδα είχε κακή φήμη αναφορικά με τις πληρωμές. Υπήρχε και η ιστορία με τον Ραμπεσαντρατανά τον οποίο δεν πλήρωνε η ΑΕΚ και έσπασε το συμβόλαιο του. Εκείνη την εποχή είχα δύο παιδιά. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ο πρόεδρος μου εγγυήθηκε πως πρόκειται για έναν σύλλογο με 7-8 προπονητικά κέντρα και με ξενοδοχείο στο στάδιο.

Η Ξάνθη δεν έχει να ζηλέψει κάτι από πολλές ομάδες της Ligue 1 στη Γαλλία. Εκείνη την εποχή οι ελληνικοί σύλλογοι είχαν κάποια οικονομικά προβλήματα και δεν πλήρωναν τα συνολικά ποσά που συμφωνούσαν.

Η Ξάνθη όμως ήταν πάντα σημείο αναφοράς. Ακόμη και σήμερα είναι σε ότι αφορά τους μισθούς και την σοβαρότητα της. Υπάρχουν και άλλες ομάδες, όπως είναι τώρα ο Πλατανιάς ή όπως ο Πανιώνιος στο παρελθόν. Για να μην πω για τις μεγάλες ομάδες αν κάποιες έχουν προβλήματα».

Ο Παβιό δεν έκρυψε την έκπληξη του, όταν διαπίστωσε πως όσα του είχε πει ο μεγαλoμέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

«Το συμβόλαιο μου τέθηκε σε ισχύ από τον Ιανουάριο, όμως ο προπονητής με ήθελε από τον Δεκέμβριο προκειμένου να προπονηθώ και να κρατηθώ σε φόρμα. Είδα άμεσα πως τα πράγματα ήταν σοβαρά. Αίθουσα για φυσιοθεραπεία, οχτώ προπονητικά κέντρα, ξενοδοχείο για την ομάδα με σάουνα, τζακούζι και πισίνα.

Είδα πως ήμασταν ένας επαγγελματικός σύλλογος με ένα εντελώς διαφορετικό προπονητικό σύστημα σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει για χρόνια. Ήταν ιταλικός τρόπος ποδοσφαίρου γιατί αντέγραψαν πολλά απ’ όσα είχαν γίνει στην Ιταλία. Πολύ τακτική, δύναμη και εκρηκτικότητα. Ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος προπόνησης για μένα».

 

Share it