Search

Photos: Έχασε την νίκη στο τελευταίο τέταρτο η Δόξα! Δικαιούταν το θετικό αποτέλεσμα ο Νέστος!

Πραγματοποιώντας την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά, ο Νέστος Χρυσούπολης απέδρασε με το διπλό από το ταλαιπωρημένο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης και την άστατη καιρικά Κομοτηνή, επικρατώντας με 1-2 της Δόξας Προσκυνητών.

Σε ένα ματς χρειάστηκαν δύο αντλίες νερού του γηπέδου και μία μεγαλύτερη του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να απομακρυνθούν τα νερά που είχαν καλύψει ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο από το πρωί και την γραμμή από την πλευρά των πάγκων λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς, οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν καλύτερη εικόνα στην σημερινή αναμέτρηση, χάνοντας πολλές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Νικολίτσα. Η Δόξα από την άλλη πραγματοποίησε σήμερα μια από τις πιο μέτριες φετινές της, εντός έδρας αναμετρήσεις. Η ομάδα του κυρίου Μπαχαρίδη κατάφερε να απειλήσει ελάχιστες φορές την Χρυσούπολη, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα πήρε το προβάδισμα με τον Σιχλιμοίρη στο 67′. Οι περισσότεροι πίστεψαν πως οι Προσκυνητές θα κατακτούσαν τελικά την πολυπόθητη νίκη, αφού το γκολ με τον τρόπο και στον χρόνο που ήρθε φάνηκε να δίνει φτερά στα πόδια των παικτών τους και αντίθετα να απογοητεύει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι για το επόμενο δεκάλεπτο δεν κατάφεραν να πλησιάσουν απειλητικά την εστία της Δόξας. Κάπου εκεί όμως οι δύο αλλαγές που είχε πραγματοποιήσει προηγουμένως ο κύριος Καρυπίδης, σέρβιραν ισάριθμα τέρματα στον Παυλακάκη και τον Κρολ, οι οποίοι χάρισαν την νίκη στην ομάδα τους.

Η πρώτη καλή του ματς καταγράφηκε στο 8′ με το σουτ του Κοβάτση που κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Νικολίτσας πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μαϊδανού μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, ενώ στο 22′ και το 23′ τα νέα λακτίσματα των Κοβάτση και Παπαδόπουλου αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον τερματοφύλακα τν Προσκυνητών. Στο 32′ το σουτ του Σιχλιμοίρη, στην πρώτη αξιόλογη τελική της Δόξας, έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και στο 45+1′ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Κοβάτση, την στιγμή που είχε και την επιλογή δύο ακόμη συμπαικτών του, προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση από την πλεονεκτική θέση στην οποία βρισκόταν, σουτάροντας στην πλαϊνή πλευρά των διχτυών.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν και πάλι πιο δυνατά, με τον Μπαντάνη να σουτάρει άστοχα στο 48′ και τον Νικολίτσα να πραγματοποιεί μια ενστικτώδης απόκρουση στο κοντινό σουτ του Κρολ στο 50′, με την μπάλα να παίρνει ύψος, να βρίσκει στην πάνω πλευρά του της οριζόντιας δοκού και να καταλήγει άουτ. Στο 52′ το σουτ του Φραγκουλάκη κατέληξε άουτ, στο 58′ ο Λαδάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή, αφού δεν έπιασε γεμάτα την κεφαλιά, ενώ στο 60′ η συρτή εκτέλεση φάουλ του Μόσχου πέρασε εκτός. Στο 62′ ο Νικολίτσας πραγματοποίησε νέα δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Μαϊδανού που έσκασε και μπροστά του, εμ τους αμυντικούς να απομακρύνουν εν τέλει.

Στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τρίχας έβγαλε από τα δεξιά την σέντρα, επικράτησε σύγχυση στην άμυνα της Χρυσούπολης, η οποία δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε μετά τις κόντρες στον Σιχλιμοίρη και αυτός με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ωστόσο, αρχικά στο 78′ ήρθε η ισοφάριση, με την κεφαλιά του Παυλακάκη που κόντραρε κιόλας μετά το φάουλ του Τσανακτσόγλου, ενώ στο 81′ σημειώθηκε η ολική ανατροπή με τον Μιχαηλίδη να γυρίζει όμορφα την μπάλα στον Κρολ και τον τελευταίο να πλασάρει ψηλά για το 1-2. Η Δόξα είχε την ευκαιρία να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και μετά από κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Κελεσίδη παίρνοντας τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Αθανασίου να διώχνει εντυπωσιακά και την νέα κεφαλιά των επιθετικών της Δόξας στην συνέχεια να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σιδηρόπουλος που είχε για βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κίτσο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Προσκυνητών (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Πατούλιας (90+1′ Γαβριήλ), Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Βελή Μεμέτ Χακάν (55′ Κελεσίδης), Τρίχας, Δραγανίδης, Κρεμμύδας (46′ Καραγιαννίδης), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Ιωαννίδης.

Νέστος Χρυσούπολης (Καρυπίδης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Φραγκούλης, Παυλακάκης, Ναουμίδης, Λαδάκης, Μαϊδανός (68′ Μιχαηλίδης), Παπαδόπουλος (72′ Τσάκωνας), Κρολ, Κοβάτσης (90+3′ Μούτσα), Αρέτας (65′ Τσανακτσόγλου).

Share it