Search

Χάνει το ματς με την Ξάνθη λόγω της “αγκαλιάς” στον διαιτητή ο Παπαδόπουλος της Λαμίας!

To επεισοδιακό φινάλε της αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής της Superleague Σουρωτή, μεταξύ Λαμίας και Παναιτωλικού, είχε και τρίτο ημίχρονο, με τους Φθιωτούς να χάνουν δυο βασικούς παίκτες, που αποβλήθηκαν στο παιχνίδι και τιμωρήθηκαν περαιτέρω από το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή πέντε αγωνιστικών, για την περιβόητη αγκαλιά στον διαιτητή Νεοφυτιάδη, μετά το γκολ της ισοφάρισης  από τον Βουό στο 98′! Η Λαμία θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης, αφού θεωρεί την ποινή υπερβολική.

Επιπλέον, για τρεις αγωνιστικές θα απουσιάσει και ο Νόε Ακόστα, που επίσης αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τους Αγρινιώτες.

Στην ΠΑΕ δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για το μέγεθος της ποινής στον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας, καθώς και για το πρόστιμο των 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά την τιμωρία του Παπαδόπουλου, από το περιβάλλον της ομάδας αναφέρουν πως, σύμφωνα με όσα τους είχε πει ο Νεοφυτιάδης, στο φύλλο αγώνα έγραψε για «κράτημα», ενώ στην πραγματικότητα χαρακτήρισε την κίνηση ως «απώθηση». Εκεί βασίστηκε και το σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο τον τιμώρησε με 5 αγωνιστικές.

Εξάλλου, αναφορικά με το πρόστιμο, ενώ στη Λαμία αναγνωρίζουν πως οι 20.000 ευρώ είναι το χαμηλότερο που προβλέπεται στο άρθρο 15 του ΚΑΠ, ισχυρίζονται πως κι αυτό προήλθε από το «τίποτα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα διαρρέεται από τους γηπεδούχους, στο τέλος του αγώνα, την ώρα που οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Παναιτωλικού κατευθυνόταν προς την καταπακτή, ο Μόρας έβρισε τη Λαμία. Ο οπαδός «μπούκαρε» στον αγωνιστικό χώρο, έκανε λίγα βήματα προς το μέρος των παικτών της ομάδας του Αγρινίου, όμως η αστυνομία τον συνέλαβε άμεσα. Ο παρατηρητής του αγώνα όμως έγραψε στην έκθεσή του πως ο οπαδός προσπάθησε να φτύσει τους Αγρινιώτες, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος τους, Μάκης Μπελεβώνης και το οποίο διαψεύδουν στη Λαμία.

Η συγκεκριμένη ποινή δεν είναι εφέσιμη, αφού πρόκειται για τη χαμηλότερη που προβλέπεται για εισβολή οπαδού, μεταξύ 20.000 κι 100.000 ευρώ. Όσον αφορά τον οπαδό, το μέλλον του στο ΔΑΚ μάλλον προδιαγράφεται χλωμό, σύμφωνα με τις προθέσεις της ομάδας της Φθιώτιδας.

Share it