Search

Ιπποτική δήλωση Χαραλαμπάκη: “Και να μην έχει χάντμπολ το “Νέο Κλειστό Γυμναστήριο” να γίνει έτσι όπως πρέπει!” – Σε 2 μήνες έτοιμη η μελέτη απ’ την Γ.Γ. Αθλητισμού!

Στο πλαίσιο του αθλητικού ιδεώδους ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΧΑΜΑΘ και εκπρόσωπος των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης στην Ο.Χ.Ε., τόνισε πως το σωματείο των Κυκλώπων δεν θα προβάλει κανένα εμπόδιο, ούτε θα εκφράσει κάποια ένσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κωλυσιεργία την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη!

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Σκεύα (Πολιτικό Βαρόμετρο) στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης, ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Υφουπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, πως στην μελέτη που επικαιροποιεί η Γ.Γ. Αθλητισμού δεν θα μπει το άθλημα του χαντμπολ, εφόσον με την προσθήκη του εκτοξεύεται το κόστος του έργου, ο παράγοντας της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, σχολίασε:

Μακάρι να γίνει το κλειστό, μακάρι να έχει χάντμπολ μέσα το κλειστό, αλλά και να μην έχει,  να γίνει, έτσι όπως πρέπει να γίνει. Αυτή είναι η επίσημη θέση των Κυκλώπων. Ας έχει βόλεϊ και μπάσκετ μέσα, γιατί θα είναι για το καλό του αθλητισμού της πόλης. Εμείς είμαστε σ’  αυτήν την κατεύθυνση: να γίνει το κλειστό, είτε έχει, είτε όχι το άθλημα του χάντμπολ!“. (Σχετικό απόσπασμα στο βίντεο, 34:30-35:00).

https://www.youtube.com/watch?v=0HvCxPWpt5A

Συνεχίζοντας ο Δ. Χαραλαμπάκης και σε ερώτηση του Γ. Σκεύα, αν το Μ. Παρασκευόπουλος θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των ομάδων χειροσφαίρισης, ανέφερε: “Σίγουρα μπορεί να τις καλύψει από άποψη λειτουργικότητας,τεχνικών υποδομών και χωρητικότητας. Ίσα ίσα μας εξυπηρετεί γιατί είναι πιο συμμαζεμένο και λιγότερα τα λειτουργικά έξοδα απ’ όσα θα έχει το νέο κλειστό. Το καινούργιο κλειστό θα μας εξυπηρετούσε εφόσον επιθυμούσαμε να αλλάξουμε επίπεδο και να ανεβάσουμε τις ομάδες μας στην Α’ κατηγορία, και να στοχεύσουμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη, όπως έχει κάνει στο παρελθόν το γυναικείο τμήμα των Κυκλώπων. Τη στιγμή αυτή που συζητάμε μας υπερκαλύπτει το Παρασκευόπουλος για τις ανάγκες του ανδρικού και του γυναικείου τμήματος. Σε επίπεδο ακαδημιών αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν“.

Τη θέση του Δ. Χαραλαμπάκη, έσπευσαν να χαιρετήσουν και να εγκωμιάσουν οι υπόλοιποι καλεσμένοι-εκπρόσωποι των Ενώσεων αθλημάτων σάλας, ο Ειρήναρχος Κεμανετζής (Πρόεδρος ΕΣΠΕΘΡ) και ο Βασίλης Χαλκιάς (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

Η είδηση που αποκαλύφθηκε στο χθεσινό “Βαρόμετρο” δεν ήταν μόνο η τοποθέτηση του κ. Χαραλαμπάκη. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Υφυπουργός, έδωσε δύο σημαντικά στοιχεία για τη μελέτη που εκπονούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ. Αθλητισμού (πλέον).

Στοιχείο 1: Η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε έναν χρονικό ορίζοντα 2 μηνών, με το έργο να πληροί τις προϋποθέσεις τέλεσης διεθνών γεγονότων και αγώνων, με το κόστος να κυμαίνεται αυστηρά στο ύψος του ποσού που είναι δεσμευμένο απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, απ’ την εποχή του αείμνηστου Γ. Παυλίδη.

Στοιχείο 2: Μάλλον πάμε σε μεταλλική και όχι συμβατική κατασκευή, μιας και ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: “Η φιλοσοφία μας είναι όσο το δυνατόν λιγότερο μπετό, τόσο καλύτερα, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα!”.

 

Share it