Search

Photos: Στοιχεία και στιγμές απο το μεγάλο παιχνίδι της Ασπίδας Ξάνθης με την Καβάλα BC

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το παιχνίδι της Ασπίδας Ξάνθης με την Καβάλα, που διεξήχθη στο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου Ξάνθης, με πάθος, καλό θέαμα, παλμό απο την κατάμεστη εξέδρα με φίλους και των δύο ομάδων αλλά και αρκετή ένταση λόγω του υψηλού ενδιφέροντος του αγώνα.

Η Ασπίδα ξεκίνησε καλύτερο το ματς καταφέρνοντας να πάρει ισχνό προβάδισμα που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν στα μέτρα τους και να πάνε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους πόντο-πόντο με το 36-36 στο φινάλε να δείχνει την απόλυτη ισορροπία που υπήρχε στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος η πολύ ποιοτική ομάδα της Καβάλας επέβαλλε τον ρυθμό έναντι του νεανικού συνόλου του Κώστα Ιωαννίδη και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα που μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου κατάφερε να διατηρήσει, σε ένα δεκάλεπτο με υψηλή ένταση που επέφερε και την αποβολή του εκνευρισμένου Τσιώγκα.

Η απώλεια αυτή ήταν πολύ σημαντική για τους ξανθιώτες στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν την κατάσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να κάνουν μεγάλη προσπάθεια όμως η πολύ έμπειρη ομάδα της Καβάλας κατάφερνε με πρωταγωνιστές τους Μιχάλογλου, Ερεβμπενάζιε και Αθανασιάδη όποτε πλησιάζει επικίνδυνα η Ασπίδα να σκοράρουν και να κρατούν μπροστά την Καβάλα.

Πάντως παρά την υψηλή ένταση τόσο στις εξέδρες όσο και εντός παρκέ, ακόμη και στο φινάλε του αγώνα κάποιοι παίκτες λογομάχησαν, δεν έλειψαν και οι πολύ όμορφες στιγμές που αξίζει να κρατήσουμε όπως την αγκαλιά του Κουτσογιάννη στον Μιχάλογλου, αλλά και η στιγμή του τραυματισμού του Αθανασιάδη με πρώτο τον Τεχνικό διευθυντή της Ασπίδας Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, και τον αρχηγό Τόλη Κουτσογιάννη να τρέχουν να δουν αν είναι καλά ο πολύπειρος Καβαλιώτης, ενώ και  κατά την διάρκεια του περάσματος του μπροστά απο τον πάγκο των ξανθιωτών όλοι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ έδιναν το χέρι τους για περαστικά δείχνοντας το καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των δύο κορυφαίων εκπροσώπων, μαζί με τους Ίκαρους Σερρών, της περιοχής μας στην  Β’ Εθνική.

Η ομάδα της Ασπίδας παρά την απουσία του Ιορδάνογλου και το νεαρό της ηλικίας αρκετών παικτών στο ρόστερ έβγαλε εξαιρετική αντίδραση στην πίεση του αγώνα, και αν έμπαινε έστω η μια εκ των τριών προσπαθειών για μεγάλο σουτ πιθανός το ματς στο φινάλε να αποκτούσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δεκάλεπτα: 25-20, 36-36, 44-56, 68-74

Ασπίδα Ξάνθης (Ιωανίδης): Γρούδος 7, Παπαδάκης 10 (1), Γκέλιος 17 (3), Κουτσογιάννης 18, Τσιώγκας 4 (1), Θεοδωρίδης, Αμούτζιας 5 (1), Απιδόπουλος, Σαββίδης 2, Κλωνάρας, Στεφανίδης 5 (1), Μασμανίδης.

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 13 (2), Μιχάλογλου 22 (3), Καπινιάρης 13 (1), Ταγάρης, Πλιούκας 6, Αθανασιάδης 11 (1), Κουμλελής 9, Πιεβάλιτσα, Καραθανάσης, Χονδρόπουλος, Παππάς.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Share it