Search

Δίκαιη μοιρασιά ανάμεσα στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και τον Ορφέα Ξάνθης!

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Ορφέας Ξάνθης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, σε ένα πολύ καλό ματς, με αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και κυριαρχούσαν για το πρώτο μισάωρο. Ο Ορφέας κατάφερε μάλιστα στο 20′ να πάρει και το προβάδισμα με τον Τανζού, όμως στο 30′ και κόντρα στην ροή του ματς η Δόξα κέρδισε πέναλτι, ισοφάρισε και ισορρόπησε πλήρως το ματς. Μάλιστα κατά διαστήματα ήταν και καλύτερη από τους αντιπάλους της, χάνοντας μέχρι το τέλος του ματς δύο κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Το τελικό αποτέλεσμα δυσανασχετεί μεν τις δύο ομάδες λόγω της βαθμολογικής θέσης που βρίσκονται, τις αφήνει ικανοποιημένες δε, μιας και κανένας δεν άξιζε την ήττα στο σημερινό ματς, με την ισοπαλία να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, στο σημερινό Θρακιώτικο ντέρμπυ.

 

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 5′ όταν από την επικίνδυνη σέντρα του Πασχαλάκη παράλληλα με την μικρή περιοχή, κανένας παίκτης του Ορφέα δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας. Στο 20′ η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή άνοιξε το σκορ. Ο Τορομανίδης έκανε μια εξαιρετική προσποίηση αδειάζοντας τον αντίπαλό του και στην συνέχεια βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Πασχαλάκη. Εκείνος σούταρε με τον Συνοδινό να αποκρούει προσωρινά, η μπάλα κατέληξε στον Τανζού του οποίου η πρώτη προσπάθεια εξουδετερώθηκε και πάλι από τον τερματοφύλακα του Σιδηροχωρίου. Ο παίκτης του Ορφέα όμως με νέο πλασέ κατάφερε αυτή τη φορά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και έτσι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 25′ από μπαλιά του Χιντ Ιμέρ, ο δεξιός οπισθοφύλακας των Ξανθιωτών, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, βρέθηκε και πάλι στην περιοχή της Δόξας, αλλά το πλασέ του απόκρουσε ο Συνοδινός και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στο 30ο λεπτό, ο Κρασσώνης με μια ωραία ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανυφαντάκης και ευστόχησε για το 1-1. Να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του παίκτη της Δόξας στην προσπάθειά του να διατηρήσει την κατοχή πριν ανατραπεί. Στο 35′ και το 38′ τα σουτ των Μπουτακίδη και Πασχαλάκη αντίστοιχα δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Συνοδινό, ενώ στο 40′ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση όταν μετά την σέντρα του Χατζήπαπα, η προβολή του Ανυφαντάκη πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 44′ με την κεφαλιά του Πλασταρά να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος και στο 49′ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρηθηκαν για πέναλτι, για χέρι αμυντικού της Δόξας σε σέντρα του Μπουτακίδη, με τον ρέφερι της συνάντησης να τονίζει πως το χέρι του αμυνόμενου ήταν κολλημένο στο σώμα του. Στο 50′ ένα σουτ του Σαμαρά δεν βρήκε στόχο, όπως επίσης την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Πασχαλάκη στο 72′. Στο 74ο λεπτό από κόρνερ του Μαυράκη, η κεφαλιά του Λεφή απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του αρχηγού του Σιδηροχωρίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρούφος. Στο 82′ το φαλτσαριστό πλασέ του Χατζήπαπα πέρασε άουτ, ενώ στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του ματς, ο Συνοδινός έδιωξε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Καραγκιόζη.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Πουλικίδης που είχε για βοηθούς τους Λάζαρη και Μηναδάκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Συνοδινός, Παρασκευόπουλος, Πλασταράς, Χατζήπαπα, Λεφής, Γάιδας (46′ Ανδρέου), Κούτρας, Ανυφαντάκης, Μαυράκης, Κρασσώνης, Σαμαράς (72′ Πανουργιάς).

Ορφέας Puma Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (63′ Τουγιάλ), Καρκατζάνης, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (80′ Τσαμπάζ Χακί), Μπουτακίδης, Χιντ Ιμέρ (59′ Καραγκιόζης Γ.), Τορομανίδης (72′ Λαζαρίδης), Πασχαλάκης.

Share it