Search

Α.Ε.Δ. και Άρης Αβάτου “κόλλησαν” στο “μηδέν” – Ακυρώθηκε γκολ για τους γηπεδούχους!

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Α.Ε.Διδυμοτείχου και Άρης Αβάτου στο γήπεδο της πόλης των κάστρων, σε ένα ματς με ένταση, περίσσιο πάθος, λίγες κακές στιγμές και έναν κάκιστο, στα όρια του επικίνδυνου, αγωνιστικό χώρο. Κομβική φάση της αναμέτρησης το ακυρωθέν γκολ του Νικολαΐδη στο 84 για λογαριασμό της ΑΕΔ.

Οι δύο ομάδες που πριν τη σέντρα ισοβαθμούσαν στους 12 βαθμούς και ήθελαν τους βαθμούς αμφότερες, ώστε να διατηρήσουν απόσταση… “ασφαλείας” απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, έγινε σαφές πως δύσκολα θα παιζόταν ποδόσφαιρο, μιας και ο αγωνιστικός χώρος είχε τα μαύρα του τα χάλια, λόγω -και- της βροζόπτωσης που προηγήθηκε κάποιες ώρες πριν. Α.Ε.Δ και Άβατο έψαχναν με μπαλιές απ’ την αμυντική ζώνη τους μεσοεπιθετικούς, αφού η μπάλα στο χορτάρι σε πολλά σημεία δεν “τσουλούσε”, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, οι αμυντικοί των δύο ομάδων να καθαρίζουν εύκολα ή δύσκολα τις φάσεις στο πρώτο μέρος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε δύο περιπτώσεις όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν προϋποθέσεις να απειλήσουν την εστία του Συριτούδη, η μπάλα “κόλλησε” στο ύψος της μεγάλης περιοχής του τερματοφύλακα του Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα να εξαλειφθούν οι προοπτικές για κάτι καλό εν τη γεννέσει τους. Το σουτ του Κούτρα, που πέρασε αρκετά μέτρα έξω απ’ τα δοκάρια του Συριτούδη, ήταν η πιο αξιόλογη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο α’ ημίχρονο.

Για την ομάδα του Κρίστο Τελκίνσκι, Εμρέ και Πατιαλιάκας ήταν οι δύο κινητικότεροι ποδοσφαιριστές, με τον πρώτο να προκαλεί ρήγματα και να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου. Μάλιστα, στο 27′ μετά από πάσα του πρώην ποδοσφαιριστή, των Έβρου Σουφλίου και Δόξας Προσκυνητών, ο Γιαννόπουλος μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 21′ και το 41′ ο Πατιαλιάκας απείλησε την εστία του Αμουτζάκη, αλλά η μπάλα στην πρώτη περίπτωση πέρασε λίγο έξω, ενώ στην δεύτερη το σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Αβάτου σε εξαιρετική απόκρουση.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ο Νικολαΐδης που μπήκε αλλαγή στην θέση του κακού σήμερα Ιντζέ, έδσε πνοή στην αριστερή γραμμή των γηπεδούχων, οι οποίοι διατηρούσαν την κατοχή και προσπαθούσαν παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο να βρουν το πολυπόθητο γκολ, αλλά η καλοκουρδισμένη μηχανή του Κυριάκου Κετσιεμενίδη, ήταν κίνδυνος “φωτιά” στις αντεπιθέσεις. Σε μία τέτοια ο Θάνος πρόλαβε τον Χαριτίδη, πριν βγει τετ-α-τετ με τον Συριτούδη, ενώ σε άλλη περίπτωση στο 86′ ο ανήλικος πορτιέρο της ΑΕΔ, είπε εντυπωσιακό “όχι” στον Κοτόπουλο λίγα λεπτά πριν τη λήξη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μάλιστα η περίοδος όπου δημιουργήθηκαν οι μεγάλες στιγμές και για την ΑΕΔ. Ο Εμρέ στο 81 από πλεονεκτική θέση, μετά από λάθος στο κέντρο της άμυνας του Αβάτου, δεν σημάδεψε σωστά από κοντά, με την μπάλα να περνά σχεδόν παράλληλα με την εστία. Στο 84 έγινε η φάση που ίσως καθόρισε το αποτέλεσμα, καθώς οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ με τον Νικολαΐδη να κερδίζει με κεφαλιά τον Αμουτζάκη, μετά από φάουλ του Εμρέ, αλλά ο διαιτητής Δρακίδης, υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, αφήνοντας τις δύο ομάδες ισόβαθμες και μετά το τέλος της αναμέτρησης, και τους μεν γηπεδούχους αγανακτισμένους με τη διαιτησία και το τελικό αποτέλεσμα, ενώ και στους φιλοξενούμενους του Άρη Αβάτου ο βαθμός, δεν άφησε και την πιο “γλυκιά γεύση”.

Συνθέσεις:

Α.Ε.Διδυμοτείχου (Τελκίνσκι): Συριτούδης, Θάνος, Παντελίδης (86′ Καζάλας), Γκιντίδης, Τζανετάκος, Πετρόπουλος, Εμρέ, Αβογιάν, Πατιαλιάκας (81′ Ζαφειρόπουλος), Γιαννόπουλος, Ιντζές (62′ Νικολαΐδης).

Άρης Αβάτου(Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Κουτίνης (81′ Βαφειάδης) , Ταχτσίδης (87′ Τουργαΐδης), Γκέκας (62′ Χαριτίδης), Ευθυμιάδης (70′ Γεωργιάδης), Σαρηγιαννίδης.

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

Share it