Search

Μαίνεται η κόντρα στον Α.Ο.Ορεστιάδας! Γκιζάνης: “Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε τα όσα λέμε σε άλλους χώρους” – Δραχτίδης: “Το χρέος ήταν διαχειρίσιμο”

Την πικρία τους και την απογοήτευσή τους για την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει ο ιστορικός Α.Ο.Ορεστιάδας, εξέφρασαν στην εκπομπή “Πάμε Γήπεδο” της “Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης”, οι Βασίλης Γκιζάνης και Παντελής Δραχτίδης, τα δύο σημαντικότερη μέλη, σε ιεραρχία, της διοίκησης που παρέδωσε τη σκυτάλη, στην επόμενη διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Μιλώντας στους Βλαδίμηρος Αρζίδη και Γιώργο Πανταζίδη, ο πρώην Πρόεδρος και ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΤΑΑ του Α.Ο.Ορεστιάδας, κατέθεσαν την αλήθεια τους, σχετικά με τα όσα έγιναν στο σωματείο ειδικότερα τη τελευταία διετία, γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τη “διολίσθηση” του ΑΟΟ απ’ τη Volley League, στη τελευταία θέση του ομίλου στην Α2, όπου αγωνίζεται με εφήβους αθλητές.

Αμφότεροι δήλωσαν πως η αλλαγή που προήλθε με επιτακτικό τρόπο την περασμένη χρονιά στα διοικητικά της ομάδας, είχε ολέθριες συνέπειες για τον σύλλογο. Η διοικητική αλλαγή για τους ίδιους δεν είχε γνώμονα το καλό της Ορεστιάδας, αλλά απηχούσε σε άλλα συμφέροντα, όπως ανέφεραν και αντί να ωφελήσει, έβλαψε τον σύλλογο. Απ’ την άλλη παραδέχτηκαν πως και οι ίδιοι έχουν κάνει λάθη, δίχως όμως να έχουν, όπως επισήμαναν, κάποιο δόλο στις ενέργειές τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα δύο πρώην στελέχη, δεν άφησαν επίσης ασχολίαστα τα όσα ακούγονται περί αδιαφάνειας, τονίζοντας πως για όσα λένε υπάρχουν στοιχεία.

Βασίλης Γκιζάνης:  “Δεν λέω ότι δεν έχω κάνει λάθη, όλοι έχουμε κάνει λάθη. Αλλά έχουμε ένα κοινό· αγαπάμε την ομάδα με την οποία μεγαλώσαμε. Όταν σταμάτησαν οι μεγάλες επιχορηγήσεις, εμείς τότε μπήκαμε στη διοίκηση, ενώ κάποιοι άλλοι τότε αποχώρησαν. Μέσα σε χρόνια κρίσεις, εμείς φτάσαμε τον ΑΟΟ στην Α1, με τη λύση που προκρίθηκε πέρσι να έχει τα αποτελέσματα που βλέπουμε. Το πρόβλημα ξεκίνησε γιατί υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΠΕ, ήταν ο Παντελής Δραχτίδης”.

Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον ΑΟΟ στην Α1, αν είχαμε και λίγη βοήθεια θα τα καταφέρναμε. Βλέπουμε πόσο διαφορετική είναι η αντιμετώπιση της πόλης της Αλεξανδρούπολης πάνω στο θέμα

Σε ερώτηση αν παραδέχεται πως έχει κάνει ο ίδιος και η διοίκησή του λάθη και για το αν έχει μετανιώσει για κάτι, ανέφερε: “Μετάνιωσα γιατί, δεν έφυγα ποτέ από Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αν και είχα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΤΑΑ“. “Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, αλλά ποτέ δεν έχω δράσει με δόλο. Σίγουρα έχουμε αδικήσει, αλλά δεν το κάναμε με δόλο. Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες όπως κάποιοι άλλοι. Δεν θέλω η ομάδα που αγάπησα να είναι εκεί που είναι”.

Στην εκπομπή, μεταφέρθηκε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη για το θέμα, ο οποίος δεν θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικά, αλλά εξέφρασε την επιθυμία να μεταφερθεί η τοποθέτησή της νυν διοίκησης Πρωτοδικείου πως θα μιλήσουν σε άλλους χώρους, εκεί όπου θα αντικρούσουν τα ψεύδη και θα λάμψει η αλήθεια.

Απαντώντας σε αυτό, ο Βασίλης Γκιζάνης, ανέφερε:  “ Όποιος κύριος θέλει να πάμε σε άλλους χώρους, εγώ είμαι πανέτοιμος να πάμε όπου θέλει“.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε, ο Παντελής Δραχτίδης. Για τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΑΟΟ, η λύση του Πρωτοδικείου ήταν λανθασμένη. “Ο ρόλος του Πρωτοδικείου έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλο: να οδηγήσει σε εκλογές. Τώρα έχουμε δεύτερη διοίκηση Πρωτοδικείου“.

Συνεχίζοντας, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση,  υπογράμμισε πως: “Πέρα απ’ τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα, που έχουν πολλές αιτίες, πρόβλημα προκάλεσαν και οι εκλογές της Ομοσπονδίας. Εμείς θέλαμε εντελώς δημοκρατικά να στείλουμε έναν υποψήφιο, έναν εκπρόσωπο της ομάδας στην Ομοσπονδία. Γνώμονας ήταν το συμφέρον της ομάδας. Συζητήσαμε και το ενδεχόμενο να είναι ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου υποψήφιος, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προκριθεί η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αλλά η δική μου”.

Σε ερώτηση αν γενεσιουργός αιτία για την αλλαγή διοίκησης ήταν η μη πρόκριση της υποψηφιότητας του Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου, αλλά η δική του, επισήμανε πως δεν ήταν αποκλειστικά αυτός ο λόγος που κίνησε τις διαδικασίες, αλλά μια σειρά από γεγονότα. “Ήταν ένα σύμπλεγμα διαφόρων περιστάσεων, με τα οικονομικά προβλήματα που είχε στην πλάτη της η ομάδα, που ευνόησαν να προκριθεί η λύση του Πρωτοδικείου“, είπε.

Οι λάθος επιλογές της διοίκησης, ήταν για τον Παντελή Δραχτίδη, απόρροια της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, ενώ για το αν αισθάνθηκαν τα μέλη της διοίκησης που “συμφώνησαν” να κάνουν πίσω, για να αναλάβει η Διοίκηση Πρωτοδικείου, να είναι δακτυλοδεικτούμενοι, επισήμανε: “Εμείς δεν κρύψαμε πως υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, γι’  αυτό και μιλήσαμε με τον Δήμαρχο μετά από δική του πρωτοβουλία, όπου κατατέθηκε για πρώτη φορά η λύση του Πρωτοδικείου. Ποτέ δεν δραπετεύσαμε απ’  τις ευθύνες μας. Ήμασταν εκεί, ξέραμε ότι η ομάδα χρωστάει, αλλά επειδή χρωστούσε τα προηγούμενα χρόνια“.

Για το αν είναι γνωστό το ύψος των οφειλών, αν υπάρχουν τα στοιχεία που καταγράφουν το ακριβές ποσό των οφειλών, είπε:  “Όσον αφορά τις οφειλές σε διεθνείς αθλητές, μπορεί να τις παραλάβει οποιοσδήποτε, είναι δημόσιες, φαίνονται στα αρχεία της Λίγκας, των Ομοσπονδιών των οικειών χωρών…

Για τις κατηγορίες για αδιαφάνεια και αν ήταν διαχειρίσιμο το χρέος, ο Παντελής Δραχτίδης, ήταν κατηγορηματικός πως υπάρχουν όλα τα στοιχεία διαθέσιμα, και πως στη διοίκηση που ήταν μέλος τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα.

Το χρέος ήταν διαχειρίσιμο απλά χρειαζόμασταν μία μικρή βοήθεια την οποία δεν είχαμε. Δεχτήκαμε τη λύση του Πρωτοδικείου, γιατί είχαμε εγγυήσεις πως οι άνθρωποι που θα αναλάμβαναν θα έδιναν κάποιες λύσεις άμεσα“.

Δεν θα μπορούσαμε να μην τηρούμε την εκάστοτε νομοθεσία, σχετικά με τα καταστατικά που λαμβάναμε και εκδίδαμε. Μιλάμε για φορολογικές ρυθμίσεις, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σωματείο, αν δεν τηρούσαμε τα προβλεπόμενα. Το σωματείο, ό,τι όφειλε να πράξει το έκανε“.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε:  “Με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση, αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο, ήταν το ξεκλήρισμα της προηγούμενης διοίκησης, πριν έρθει αυτή του Πρωτοδικείου, Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν απ’ τη διοίκηση, και δε μιλάω για μένα, αλλά δεν τους επετράπη να το κάνουν“.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο από το 1:04:15 έως το 1:27:30:

Share it