Search

Διήμερο εκδηλώσεων από την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Εξόρμηση με πεζοπορία στο Λυκοδρόμιο και χριστουγεννιάτικη γιορτή για τη στήριξη Ψυχολογικού και Γηροκομείου

Διήμερο εκδηλώσεων για τα γιορτάσει τα βουνά διοργανώνει στις 9-10 Δεκεμβρίου 2017 η Ορειβατικής Λέσχη Ξάνθης. Όπως επισημαίνουν τα μέλη της, οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν 1ον: για να τιμήσουμε τα βουνά μας καθότι η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί επισήμως ως η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού αλλά και 2oν για να βοηθήσουμε το Ψυχολογικό Κέντρο αλλά και το Γηροκομείο της πόλης μας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Στις 19.30 το απόγευμα στο cafe – Brunch Foret θα γίνει η πρώτη πανελλήνια προβολή του video της διάσχισης που πραγματοποίησε η Λέσχη το καλοκαίρι του 2017 και αφορούσε όλον τον Ν. Ξάνθης και λίγο της Ροδόπης.

Μετά την προβολή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση γύρω από την 1η ορεινή διάσχιση αλλά και με συμμετοχή του κοινού θα γίνει η πρώτη συζήτηση σχετικά με τη δεύτερη διάσχιση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018.

-Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Μαζί με την Λέσχη 4χ4 και το γυμναστήριο Happy & Fit συμμετέχουμε και βοηθάμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοδρομίου και τον πρόεδρο τους Άνθιμο Κυρλίδη στην ιδέα που είχε να στηρίξουμε οικονομικά το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και το Γηροκομείο της πόλης μας “Ο Μέγας Βασίλειος”. Έτσι λοιπόν:

– Το πρωί της Κυριακής στις 6 από τη Γέφυρα του Σαμακώβ όσοι αγαπούν το περπάτημα μπορούν να ξεκινήσουν μαζί μας σε μια διαδρομή που θα μας οδηγήσει στην Εκκλησία του Λυκοδρομίου κατά τις 14.00 το μεσημεράκι.

– Όσοι θέλουν να περπατήσουν λιγότερο τους δίνουμε ραντεβού στις 11.00 το πρωί στο χωριό του Γέρακα για να ακολουθήσουν και να περπατήσουν μαζί μας ένα μικρότερο τμήμα της διαδρομής και όλοι μαζί θα καταλήξουμε πάλι στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Λυκοδρομίου.

– Όσοι είναι περισσότερο adventure να γνωρίζουν ότι στην γέφυρα του Σαμακώβ στις 12.00 θα περιμένει μια ομάδα με οχήματα 4χ4 για τους τυχερούς που θα δηλώσουν πρώτοι συμμετοχή για να τους οδηγήσουν και αυτούς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από χωμάτινη διαδρομή.

– Τέλος όσοι δε θέλουν να συμμετέχουν σε κάποια από τις προηγούμενες τρεις ομάδες μπορούν να πάνε απευθείας στις 14.00 το μεσημέρι με τα αυτοκίνητά τους και την οικογένειά σας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Λυκοδρομίου.

Εκεί τα μέλη της Λέσχης θα έχουν φροντίσει για τον στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου με βιολογικά υλικά, κάρτες κορδέλες και μπισκότα. Ο σύλλογος του Λυκοδρομίου θα προσφέρει ζεστή φασολάδα ενώ μέλη της Ορειβατικής Λέσχης θα προσφέρουν σαλέπι. Μαζί τους θα έχουν την τιμή να έχουν και τα παιδιά από το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και θα στολίσουν όλοι μαζί ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ψάλλοντας και τα κάλαντα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν μαζί τους μελομακάρονά, κουραμπιέδες, κρασί ή τσίπουρο για να περάσουν μία όμορφη μέρα, βοηθώντας παράλληλα τα δύο Ιδρύματα της πόλης μας. Τιμή συμμετοχής, μόνο για ενήλικες: 5 ευρώ, για τη στήριξη του Ψυχολογικού και του Γηροκομείου.

Share it