Search

Συγκίνησαν αφιερώνοντας το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στον Καρυπίδη οι παίκτες του Δημοκρίτειου (video)

Το όνομα Αλέκος ακούστηκε βροντερά με μία φωνή από όλους τους παίκτες και τους προπονητές του Δημοκρίτειου Θράκης μετά την κατάκτηση του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Όλοι οι άνθρωποι του Δημοκρίτειου έγιναν μια αγκαλιά αμέσως μετά το τέλος του τελικού, φωνάζοντας το όνομα του Αλέκου Καρυπίδη, του καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και προπονητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, που έφυγε τον περασμένο Μάιο από τη ζωή μετά την άνιση μάχη με τη επάρατη νόσο.

Η σχετική ανάρτηση του Δημοκρίτειου στο facebook:

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από την κυρία Τέσσα.

«”Με περηφάνια παρακολούθησα απο “μακριά”, αλλά πιστέψτε με, απίστευτα “κοντά” τον καινούριο σας θρίαμβο. Αυτό το κύπελλο, έπρεπε να το πάρουμε. Για άλλη μια φορά δικαιώσατε τον δάσκαλό σας, που τόσο πίστευε σε σας. Ο Βασίλης μου, διακρίθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης. Ο (δικός) μου Βασίλης, ως άξιος προπονητής. Ο Βαγγέλης μου (όι), αγωνίστηκε με πάθος…
Σε όλα τα παιδιά, ένα μεγάλο μπράβο.
Σας αγαπώ πολύ,
Τέσσα.”

Ο Δάσκαλος υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής του θεσμού ενώ ήταν προπονητής και στις δύο τελευταίες Πανεπιστημιάδες που συμμετείχε το Δ.Π.Θ. Ως ελάχιστος φόρος τιμής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και τα παιδιά βροντοφώναξαν το όνομα του με το τέλος του αγώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι. Η νίκη και το κύπελλο είναι αφιερωμένα σε αυτόν.

VAMOS ΔΗΜΟΚΡΙΤΕ»

Το βίντεο με την αφιέρωση στον Αλέκο Καρυπίδη:

Share it