Search

Οι αλλαγές χάρισαν μισή πρόκριση στον Μέγα! Δικαιούνταν κάτι περισσότερο η Δόξα!

Καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης απόκτησε χθες ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, που επικράτησε με 1-3 της Δόξας Σώστη!

Το σύνολο του κυρίου Τσιπουργκένη, αδικεί τον εαυτό του με το τελικό σκορ, αφού θα μπορούσε έστω να ηττηθεί με μικρότερη διαφορά. Είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, όταν και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους αντιπάλους του, ενώ υπήρχαν και δύο δύσκολες περιπτώσεις ανατροπών, στις οποίες ζήτησε πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει σε 1-1, όμως μετά το 1-2 φάνηκε να μένει από ενέργεια. Η Δόξα Σώστη δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, όμως δεν ήταν ψύχραιμη και εύστοχη στην τελική προσπάθεια και σε συνδυασμό με δύο στιγμές αδράνειας στην ανασταλτική της λειτουργία, ηττήθηκε με 1-3 και έχει πλέον ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης.

Η ομάδα του Πέτρου Βιόπουλου από την άλλη, μετά το μέτριο πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε, ανέβασε την απόδοσή της μετά την ανάπαυλα και όντας πιο αποτελεσματική, κατάφερε να μετουσιώσει σε τρία γκολ τις ισάριθμες αξιόλογες τελικές προσπάθειες που της παρουσιάστηκαν. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός, πως ήταν εύστοχες και οι κινήσεις από τον πάγκο, που πραγματοποίησε ο κόουτς του Ιάσμου, σε συνεργασία με τον προπονητή τερματοφυλάκων και πατέρα του Γιώργο Βιόπουλο, αλλά και τον έτερο βοηθό, Μπεκήρ Εμρέ, αφού Καραπάτσιος και Κωστίδης που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγές, πέτυχαν τα δύο τελευταία τέρματα του Μέγα. Έτσι οι γαλανόλευκοι κλείδωσαν ουσιαστικά την πρόκριση, μετά την πειστική εμφάνιση του δευτέρου μέρους και στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο δύσκολο εκτός έδρας ματς του Σαββάτου.

Η πρώτη αξιομνημόνευτη στιγμή του ματς καταγράφηκε στο 5′. Ο Φανιάδης πάτησε περιοχή και στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον προσωπικό του αντίπαλο, ανατράπηκε, ζητώντας πέναλτι με τον ρέφερι της αναμέτρησης να συνεχίζει το ματς, ενώ έπειτα το σουτ του Σιόζιου πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα η Δόξα διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για πέναλτι σε ανατροπή του Σιόζιου με τον κύριο Χαρίτση να μην συμμερίζεται την άποψη των γηπεδούχων. Στο 19′ η κεφαλιά του Παπασωτηρίου στο δεύτερο δοκάρι, μετά την σέντρα του Παπαδόπουλου Δ., πέρασε άουτ, ενώ στο 20′ το σουτ του Βιόπουλου κατέληξε άουτ. Τελευταία καλή φάση για το πρώτο ημίχρονο ένα σουτ του Παπαδόπουλου Δ. που δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι και άνοιξαν το σκορ. Ο Παπαρούνας από τα δεξιά έκανε ένα σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ο Γιαννακιτσίδης από το ύψος της περιοχής πήρε το “ριμπάουντ” και με νέο σουτ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι αφού έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 56′ με την κοντινή κεφαλιά του Σιόζιου που ήταν αδύναμη, πέτυχαν τελικά την ισοφάριση δέκα λεπτά αργότερα. Ο Φανιάδης εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά, οι αμυντικοί του Ιάσμου δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Σιόζιος σούταρε εύστοχα, πραγματοποιώντας το 1-1. Στο 72′ το σουτ του Παπασωτηρίου μέσα από την περιοχή, απόκρουσε ο Παπουτσίδης σε κόρνερ, ενώ στο 75ο λεπτό μετά την σέντρα ακριβείας του Παπαρούνα, ένας πρώην παίκτης της Δόξας, ο Καραπάτσιος, έκανε με κεφαλιά το 1-2. Το τελικό σκορ γράφτηκε στο 90+3′ όταν ο Κλης μετά από ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Κωστίδη, με τον τελευταίο να πλασάρει ψύχραιμα για το 1-3.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαρίτσης που είχε για βοηθούς τους Γκιόση και Γαρδικιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Σώστη (Παναγιώτης Τσιπουργκένης): Πατερέλλης, Κοτζαντίσογλου (62′ Μαλλιαρός), Τέφος, Ανδρίκου, Παπαδόπουλος Π., Μουσταφά Ογούζ (65′ Μυλωθρός), Παπασωτηρίου, Παπουτσής (53′ Γεωργακόπυολος), Σιόζιος (70′ Βουλγαρίδης), Φανιάδης, Παπαδόπουλος Δ.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Πέτρος Βιόπουλος): Παπουτσίδης, Βιόπουλος, Αμοιρόπουλος, Χουσεΐν Σαλήμ, Λειβαδιώτης, Ντεμιρτσίδης, Παπαρούνας (88′ Κωστίδης), Χουσεΐν Χιλμί (49′ Αχμέτ Σαμέτ), Γιαννακιτσίδης, Κλης (90+4′ Μυλωνάς), Ογκουνσότο (67′ Καραπάτσιος).

Share it