Search

Έκανε το ντάμπλ το Δημοκρίτειο κατακτώντας την κούπα του πρωταθλητή του Πανεπιστημιακού και στους Άνδρες!

Θρίαμβος για το Δημοκρίτειο Θράκης, που μετά τις Γυναίκες κατέκτησε την κούπα και στους Άνδρες στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό το Μετσόβιο με 71-70 σε πανηγυρική ατμόσφαιρα απο τους φοιτητές που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής.

Η ομάδα του Δημοκριτείου παρότι βρέθηκε να χάνει στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-27 έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο και να πάει στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 36-33. Στο τρίτο δεκάλεπτο το ματς ήταν όπως αναμενόταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ όμως την ομάδα της Θράκης με καθαρό μυαλό στο φινάλε να ανεβάζει την διαφορά στου +7(53-46).

Πολύ μεγάλο παιχνίδι είχαμε και στην τελευταία περίοδο με μάχες σώμα με σώμα, και καταπληκτικές άμυνες. Μάλιστα η ομάδα του Μετσόβιου κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση όταν στο 3′ με δύο διαδοχικά τρίποντα μπήκε μπροστά στο σκορ με 61-63, με την ομάδα της Κομοτηνής να βγάζει αντίδραση ισοφαρίζοντας σε 65-65 στα 1:37 πριν το φινάλε. Εκεί η ομάδα του Μετσόβιου με νέο τρίποντο μπήκε μπροστά στο σκορ με 65-68 όμως η ομάδα της Θράκης πήρε το προβάδισμα με 69-68 όμως μια αδράνεια στην άμυνα έφερε 16′ δεύτερα πριν το φινάλε μπροστά το Μετσόβιο με 69-70. Στην τελευταία επίθεση έσπασαν καρδιές με δύο συνεχόμενα άστοχα σουτ απο πλευράς Θρακιωτών όμως τον Φραντζέσκο Χρήστου να κερδίζει φάουλ στην εκπνοή, και με δύο εύστοχες βολές να δίνει τον τίτλο στο Δημοκρίτειο για το 71-70 σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Την ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης απάρτιζαν ο Βαγγέλης Ρυακιωτάκης (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Γιώργος Σκεμπής (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Γιώργος Βάκρινος (ΑΕ Κομοτηνής), ο Γιώργος Πασσαλίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Κωστής Χατζηδημητρίου (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης), ο Χρήστος Σημάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Γιώργος Πέγιος (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Βαγγέλης Χατζηπαυλίδης (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Βασίλης Στασινόπουλος (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Ιωσήφ Μαρκογιαννάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ απο τις απονομές στους πρωταθλητές Ελλάδας σε Άνδρες και Γυναίκες, ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Share it