Search

Εξαιρετική παρουσία και νίκη μέσα στις Σέρρες για τα “δεύτερα” της Ξάνθης και πρόκριση με πρωτιά στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με αρκετούς νεαρούς που έχουν βγει απο την Ακαδημία του συλλόγου αλλά και παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στην σύνθεση  της η Ξάνθη παρουσιάστηκε εξαιρετική στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα φτάνοντας στη νίκη με 2-1 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, που της δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς. Κοντά στην ομάδα και κάτι παραπάνω απο 50 φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν στις Σέρρες.

Για να φτάσει σε αυτή την άνετη νίκη, αν και στο τέλος οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον πρώην του Πανθρακικού Ζυγκερίδη και απείλησαν σε δυο ακόμη στιγμές, η ομάδα της Ξάνθης χρειάστηκε το τέρμα του Κάστρο που σκόραρε ξανά στο Κύπελλο αλλά και το πρώτο τέρμα με την φανέλα της Ξάνθης του Πέτρου Ορφανίδη. Ντεμπούτο πραγματοποίησε με την φανέλα της Ξάνθης o νεαρός Ξανθιώτης φορ, Νίκος Σαμπανίδης.

Στα θετικά του αγώνα πέρα απο τη νίκη και την πρωτιά της Ξάνθης στον όμιλο, το γεγονός πως στην βασική ενδεκάδα αγωνίστηκαν οι Πέτρος και Λάζαρος Ορφανίδης, Βασίλης Φασίδης, Δημήτρης Μελιόπουλος, Οκάν Χατζητερζόγλου ενώ ως αλλαγή πέρασαν στο ματς οι Κωνσταντίνος Κώστας, Νίκος Σαμπανίδης αλλά και ο πολύπειρος πια Μάκης Μπαξεβανίδης, με το κοινό στοιχείο και των 8 το γεγονός πως προέρχονται απο τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Το παιχνίδι ήταν ένας «μονόλογος» των ξανθιωτών που είχαν δύο γκολ και 3 δοκάρια! Τα τέρματα της ομάδας του Ράσταβατς σημείωσαν οι Κάστρο (32′) και Πέτρος Ορφανίδης στο 60′ με πέναλτι του Τσελεπίδη, ενώ οι Θρακιώτες είχαν και 3 δοκάρια σε κεφαλιά του Φασίδη στο πρώτο  μέρος και δύο φορές σε σουτ του Λάζαρου Ορφανίδη στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Ζυγκερίδη (90’+1′), ο οποίος λίγο πριν είχε απολέσει απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει.

Πανσερραϊκός (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τζιτζικαλάκης, Τσελεπίδης, Τσαμούρης, Παπουτσογιανόπουλος (46′ Καπτέλι), Λάντο Φούσου (67′ Γκέγκας), Γιαξής, Ρούτσης, Πόζογλου, Γκούρτσας (83′ Ζυγκερίδης).
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Λ. Ορφανίδης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Σιλά, Π. Ορφανίδης, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας (61′ Κώστας), Φασίδης, Κάστρο (46′ Μπαξεβανίδης), Ρόσε (65′ Σαμπανίδης).

Share it