Search

Photos: Αρχηγού παρόντος η επιβλητική επιστροφή στις νίκες για την Ασπίδα Ξάνθης στο “κάστρο” της!

Εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή της Ασπίδας Ξάνθης στα εντός έδρας παιχνίδια, με τους ξανθιώτες μετά απο ένα μήνα να αγωνίζονται ξανά στο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου “Χριστίνα Χριστοδούλου” με την παρουσία τους να συνδυάζεται με νίκη επί της Ελίμειας Κοζάνης.

Μάλιστα αυτό το παιχνίδι είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς είχαμε την επανεμφάνιση του αρχηγού της ομάδας Γιάννη Στεφανίδη, που κλήθηκε λόγω των σημαντικών απουσιών να παίξει το πρώτο του ματς για φέτος, μετά την καλοκαιρινή του απόφαση να αποσυρθεί σιγά-σιγά, με τον αρχηγό της Ασπίδας μαζί με τον συνοδοιπόρο του και φυσικούς ηγέτες αυτής της ομάδας, Απόστολο Κουτσογιάννη, να οδηγούν την ομάδα της Ξάνθης σε μια μεγάλη νίκη.

Ο Στεφανίδης που ετοιμάζεται σιγά σιγά για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, την προπονητική, απο το καλοκαίρι έχει περισσότερο βοηθητικό ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι μετέχοντας στις προπονήσεις για να συμπληρωθούν τα άτομα, λόγω της απουσίας των στρατευμένων, και περισσότερο παρουσία στο τεχνικό κομμάτι όντας μέλος του τεχνικού τιμ. Ανταποκρίθηκε με τρομερή επιτυχία και μάλιστα σημειώνοντας δύο μεγάλα τρίποντα έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του να ανεβάσουν απόδοση και με εντυπωσιακή άμυνα στο δεύτερο μέρος να φτάσουν σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Απο τις πιο όμορφες στιγμές και το standing ovation κατά την διάρκεια του Γιάννη Στεφανίδη αλλά και του Απόστολου Κουτσογιάννη λίγο αργότερα, δύο απο τα μεγαλύτερα διαμάντια που έχει αναδείξει το ξανθιώτικο μπάσκετ και τους πλέον καθοριστικούς στην ονειρική πορεία της Ασπίδας απο τα τοπικά στην Β’ Εθνική, και παρότι τα χρόνια περνάνε συνεχίζουν να αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους αυτής της ομάδας.

Δεκάλεπτα:  16-15, 31-31, 50-42, 63-53

Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Χατζηχαρίσης

Aσπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης): Aμουτζιάς 4, Παπαδάκης 4, Γρούδος 10, Τσιώγκας 2, Στεφανίδης 10(2), Κλωνάρας 9(1), Ανθής 2, Κουτσογιάννης 17, Σαββίδης 7(1), Απιδόπουλος 5(1), Θεοδωρίδης.

Ελίμεια: Mαλούτας 2, Σούπουρας 2, Πεχλιβανίδης 3(1), Κούβελας 4, Τσούκας 8(1), Νικολάου 14(2), Μαλιούρας 2, Μακρής 15(1, Τσιμίδης 3

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Share it