Search

Photos: Μια 11αδα tips απο την απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση του 4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Ξάνθης!

Απολύτως αντάξια της περσινής καθ’ όλα πετυχημένης διοργάνωσης, ήταν και η φετινή για τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης. Για τέταρτη διαδοχική χρονιά ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος αφήνει έναν εξαιρετικό συνολικό απολογισμό με τους Xanthi Runners μαζί με την ομάδα στίβου του Διομήδη που συνδιοργάνωσαν τους φετινούς αγώνα να αποδεικνύουν πως η Ξάνθη είναι σε θέση να φέρει σε πέρας μια σπουδαία διοργάνωση.

Πάμε όμως να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία απο την εξαιρετική διοργάνωση:

1. Και φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους 1,500 και στους τρεις αγώνες, καθώς φυσικά πέρα απο τα τον Ημιμαραθώνιο δρόμο(21 χλμ) διεξήχθη με μεγάλο αριθμό συμμετοχών τόσο αυτός των 5 χλμ. αλλά και αυτός των 1.000μ. με συμμετοχή παιδιών δημοτικού μαζί με τους γονείς τους αλλά και ΑμεΑ.

2. Οι Xanthi Runners έχουν καταφέρει εξαιρετικά πράγματα απο την ημέρα που ιδρύθηκαν μέχρι και σήμερα, με το σημαντικότερο στοιχείο η επίτευξη των μακρυπρόθεσμων στόχων που βάζει. Άλλωστε απο τον 1ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο τόνιζαν πως στόχος είναι ο αγώνας να μπει στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ κάτι που κατάφεραν προσελκύοντας στον αγώνα αρκετά σημαντικά ονόματα του δρομικού κινήματος απο όλη την χώρα.

3. Φετινό κλου της διοργάνωσης η παρουσία του Διομήδη Ξάνθης που ήταν συνδιοργανωτής των αγώνων. Με τον ξανθιώτικο σύλλογο να δίνει δυναμικό παρών, με δύο συμμετοχές στα 21km , 49 συμμετοχές στα 5 km και 100 συμμετοχές στο 1 km

4. Σημαντική η συμβολή των εθελοντών που προσέφεραν και φέτος κομβικό ρόλο στην άψογη διοργάνωση και των φετινών αγώνων. Σε όποιο πόστο και να τους ζητήθηκε ήταν άψογοι ενώ έδειχναν παρά την κούραση να απολαμβάνουν την παρουσία τους στους αγώνες.

5. Φυσικά πέρα απο τους εθελοντές σημαντική ήταν η παρουσία και των μελών του Ερυθρού Σταυρού που ήταν εκεί για όσους χρειαζόταν βοήθεια.

6. Παρουσιαστής και φέτος ήταν ο Πρόεδρος των Xanthi Runners, Γιάννης Πυργελής που με την διάθεση του για χαβαλέ όταν πρέπει και την οικειότητα του έδινε μια διαφορετική χροιά στους αγώνες “λύνοντας” τους αθλητές που σπεύδαν προς το μέρος του με το χαμόγελο στα χείλη.

7. Πέρα απο την δυνατότητα στους αθλητές να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την βαθμολογία τους, οι Runners έδωσαν την δυνατότητα στους παρόντες αθλητές που ρωτούσαν να ενημερώνονται άμεσα για τον χρόνο και την θέση που τερμάτισαν, αναρτώντας τα αποτελέσματα στην είσοδο του Δημαρχείο της πόλης, και όπως ήταν αναμενόμενο προσελκύοντας αρκετούς ενδιαφερόμενους.

8. Έντονη ήταν η ποδοσφαιρική παρουσία στους αγώνες, με παίκτες, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες να μετέχουν και αυτοί στους αγώνες. Ενώ και φέτος στους αγώνες έτρεξαν τόσο ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών της Ξάνθης Νίκος Κεχαγιάς όσο και ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας της ΠΑΕ Περικλής Καλογιάννης.

9. Με αρκετούς αθλητές έδωσε το παρών και ο έτερος σύλλογος στίβου της πόλης, με την ομάδα του ΑΠΟΦΚΑ να μετέχει τόσο με την προπονήτρια Πηνελόπη Δάγκα όσο και με πληθώρα μικρών  αθλητών, στην φωτογραφία κάτω βλέπεται μερικά απο τα παιδιά που μετείχαν μαζί με την προπονήτρια τους.

10. Δύο δήμαρχοι έδωσαν το  έναυσμα των αγώνων, με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να δίνει την έναρξη στον Ημιμαραθώνιο, και τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη να δίνει την έναρξη στα 1,000μέτρα. Σημαντική συμβολή είχε και φέτος στους αγώνες ο Δήμος Ξάνθης που στήριξε με κάθε τρόπο τους αγώνες

11. Με το φινάλε της δρομικής γιορτής άπαντες έδωσαν ραντεβού όχι μόνο στον 5ο, πια, Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες που έρχονται απο τους Xanthi Runners με το Xanthi Old City Trail να ακολουθεί.

 

Share it