Search

Τη νίκη οι Φέρες, τα παράπονα για τη διαιτησία ο Εθνικός (photos)

Η Θράκη Φερών ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο «Φώτης Κοσμάς», καθώς επικράτησε 2-1 και έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Ο Κυριακός Παγωνίδης σημείωσε τα τέρματα των Φερών, ενώ ο Δορουγιδένης αυτό του Εθνικού.

Το ματς είχε λίγες κλασσικές ευκαιρίες, με τον Εθνικό να είναι αυτός που είχε τις περισσότερες, αλλά με τις Φέρες να φεύγουν τελικά με το τρίποντο, με το τελικό σκορ του αγώνα να διαμορφώνεται στο α’ ημίχρονο.

Μετά από 18 λεπτά χωρίς ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι, στο 19′ της αναμέτρησης μετά από σέντρα του Μπόρα, ο Παγωνίδης με ωραία προβολή θα νικήσει τον Κυριακίδη και θα βάλει μπροστά στο σκορ τη Θράκη. Στο 28′ ο Σιμτσάκης θα απειλήσει με κεφαλιά και ο Γκαϊδαρτζάκης θα μπλοκάρει. Στο 42′ ο Εθνικός θα χάσει τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο, με τον γκολκίπερ των Φερών να αποκρούει το σουτ του Γκαϊδατζή. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι θα φέρουν το ματς στα ίσια όταν μετά από κόρνερ του Καρακασίδη, ο Δορουγιδένης από κοντά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα φύγουν ισόπαλες για τα αποδυτήρια, όμως ο Παγωνίδης έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Κυριακίδη και έκανε το 2-1 για τις Φέρες. Για το γκολ αυτό ο Εθνικός διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ, με την σημαία του επόπτη όμως να μην σηκώνεται και έτσι το τέρμα να μετράει κανονικά.

Στο δεύτερο μέρος και στο 53′ ο Ντόλας θα εκτελέσει ένα κόρνερ, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να απομακρύνει τον κίνδυνο. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ένα σουτ για Εθνικό πέρασε άουτ, ενώ στο 64′ η ομάδα του Παπαράδη θα απειλήσει με ανάποδο ψαλίδι, με τον Γκαϊταρτζάκη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 68′ ένα σουτ από πλευράς των Φερών θα περάσει λίγο άουτ, ενώ στο 74′ θα χαθεί μία τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό. Τρομερή κάθετη πάσα από τον Καρακασίδη, ο Γκαϊδατζής βγαίνει τετ α τετ με τον πορτιέρο των Φερών ο οποίος αποκρούει και κρατάει το προβάδισμα της ομάδας του.

Πολλά παράπονα για τη διαιτησία από πλευράς Εθνικού, με τους ανθρώπους της ομάδας να διαμαρτύρονται σε διαιτητή και βοηθούς μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Παπαράδης): Κυριακίδης, Δορουγιδένης, Ράλλης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Κούπας (66′ Τσαχιρίδης), Γκαβανόζης (85′ Αγοράκης), Πουλουκτσής (58′ Τζελέπης), Γκαϊδατζής, Σιμτσάκης (83′ Δεδελούδης), Καρακασίδης.

Θράκη Φερών (Λαμπίδης): Γκαϊδαρτζάκης, Κολγκέγκα (46′ Ιακωβίδης 77′ λ.τρ. Σιδηρόπουλος), Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Ινδός, Μπόρας, Πολίδης, Παγωνίδης, Ντόλας, Τσιπλάκης (66′ Μπάμπιτς 88′ Κατσίκας).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος – Βοηθοί: Διαμάντης, Κίτσος Κ.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it