Search

Πήρε το Ξανθιώτικο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής με Ορφέα και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση ο Άρης Αβάτου!(+pics)

Σπουδαίας σημασίας νίκη σημείωσε ο Άρης Αβάτου που αναδείχτηκε νικητής στο ξανθιώτικο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής κερδίζοντας με 1-0 τον Ορφέα Ξάνθης, σπάζοντας παράλληλα μια μεγάλη αρνητική παράδοση κόντρα στους “κιτρινόμαυρους”, και ανέβηκε προσωρινά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με το λασπωμένο απο την βροχή που είχε πέσει νωρίτερα να κάνει το γήπεδο της Φελώνης πιο δύσκολο για δύο ποιοτικές ομάδες, που έμειναν στο πρώτο μέρος κυρίως σε μάχες κέντρου με τον Ορφέα να είναι αυτός που είχε 1-2 καλές στιγμές, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αβάτου έχοντας και την θερμή υποστήριξη των φίλων της που γέμισαν τις εξέδρες, κατάμεστο το γήπεδο άλλωστε αποτελούσε πόλο έλξης για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και αν δεν είχε τοπικό θα είχε ακόμη περισσότερο κόσμο. Οι γηπεδούχοι ήταν όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο απειλητική δημιουργώντας αρκετές στιγμές στην εστία του Γιάννη Ρούφου, με σημαντικότερη το δοκάρι στην κεφαλιά του Σαρηγιαννίδη στο 65′.

Η πίεσε απέδωσε καρπούς για την ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη στο 78′, όταν  ο Οδυσσέας Γεωργιάδης με ωραία προσποίηση ελευθερώθηκε απο τα μαρκαρίσματα και με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Ρούφου για το 1-0, σημειώνοντας παράλληλα το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα του Αβάτου. Μετά το γκολ το παιχνίδι θύμισε ξανά το πρώτο μέρος με δυνατές μονομαχίες, πάντα σε αθλητικά πλαίσια, με το Άβατο να κρατά με άνεση μέχρι το φινάλε το υπέρ του προβάδισμα αν και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Γιάννης Μπουνταγκίδης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έπιασε το σουτ.

Με αυτή τη νίκη ο Άρης Αβάτου έφτασε τους 12 βαθμούς ανεβαίνοντας προσωρινά στην δεύτερη θέση  της βαθμολογίας, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης παρέμεινε στους 8.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων  από τις πλημμύρες στην Αττική. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σάββας Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Διαμαντή και Κίτσο της ΕΠΣ Έβρου.

Θυμηθείτε την ζωντανή εξέλιξη του αγώνα

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης Αλ, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Γκέκας(85′ Ταχτσίδης), Βαφειάδης, Κοτόπουλος(59′ Χαριτίδης, 89′ Ψεμματάς), Μελισσόπουλος Ν.(72′ Γεωργιάδης) , Σαρηγιαννίδης.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας(66′ Καρκατζάνης), Τορομανίδης(60′ Πασχαλάκης), Μακράκης, Καραγκιόζης Β.(46′ Χαλίλ Ιμπράμ), Καραγκιόζης Ι.(74′ Λαζαρίδης), Μουμίνογλου, Μαλαδένης Β., Μπουνταγκίδης Γ., Χιντ Ιμέρ.

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ απο την αναμέτρηση

Share it