Search

Ο απολογισμός των ομίλων του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης!Συναρπαστικά αναμένονται τα προημιτελικά!

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η φάση των ομίλων και έτσι προέκυψαν οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά!

Αν ρίξει κανείς μια πρώτη ματιά στους 8 μονομάχους που συνεχίζουν την πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου, παρατηρεί πως προκρίθηκαν οι μέχρι στιγμής, κατά τεκμήριο, καλύτερες ομάδες του νομού. Συγκεκριμένα το παρόν θα δώσουν οι δύο εκπρόσωποι της Γ’ Εθνικής και οι πρώτες έξι ομάδες του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, οπότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα διεξαχθούν σπουδαία και συναρπαστικά παιχνίδια.

Στην τελευταία αγωνιστική, τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους και κέρδισαν την πρόκριση. Οι “τελικοί” σε μερικούς ομίλους, ήταν μόνο στα χαρτιά, ενώ δραματικό ήταν το φινάλε του τέταρτου ομίλου, αφού προέκυψε τριπλή ισοβαθμία, η οποία άφησε εκτός συνέχειας την Μεσσούνη.

Α’ Όμιλος

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο των φαβορί.

Ηρακλής Σαπών-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 0-0

Στο πιο αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων Ηρακλής Σαπών και Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν κερδίσε και μαθηματικά την πρόκρισή τους από την προηγούμενη αγωνιστική, αγωνίστηκαν με νεαρότερους σε ηλικία παίκτες που δεν έχουν μέχρι στιγμής αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ από την άλλη ο Ηρακλής που είχε ήδη αποκλειστεί αγωνίστηκε με γνώμονα ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο και κέρδισε.

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Αετός Μίσχου 7-0

Στον…τελικό του πρώτου ομίλου ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων καθάρισε εύκολα το ματς και τερμάτισε στην προνομιούχο δεύτερη θέση. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Παρασκευόπουλος Χ. (3), Παρασκευόπουλος Μ., Αθανασιάδης, Γκέκας και Καράμπελας. Από την άλλη ο Αετός φάνηκε τελικά πως άφησε το Κύπελλο σε δεύτερη μοίρα, παρόλο που είχε ελπίδες πρόκρισης και επικεντρώνεται πλέον στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης.

Β’ Όμιλος

Διατηρώντας το απόλυτο και στον θεσμό του Κυπέλλου η Δόξα Γρατινής προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου την ακολουθεί και ο ΠΑΟΚ Κοσμίου που κέρδισε το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου την τελευταία αγωνιστική.

Αναγέννηση Παγουρίων-ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-6

Μόνο νίκη ήθελαν οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία στροφή του ομίλου προκειμένου να προκριθούν στην συνέχεια του θεσμού και την πέτυχαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Τα τέρματα της ομάδας του κυρίου Αϊβάζη σημείωσαν οι Ξενάκης, Σεϊδάν Μαχμούτ, Αγγέλης, Λεβεντέλλης, Παπαγεωργίου, ενώ σημειώθηκε και αυτογκόλ από τον Ρούμπη. Ο τελευταίος “ξέπλυνε” το λάθος του μειώνοντας προσωρινά για την ομάδα του με κεφαλιά, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής. Με το τελικό 1-6 και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου οι ασπρόμαυροι τερμάτισαν στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Δόξα Γρατινής-Βιστωνίδα Κοπτερού 2-1

Σε ένα συναρπαστικό ματς το οποίο ενδιέφερε κυρίως τους φιλοξενούμενους, η Δόξα Γρατινής επικράτησε με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το τέρμα του Γκιρετλί Ναζήμ, όμως η ομάδα του κυρίου Μπόζη πέτυχε άλλη μια νίκη στην σεζόν χάρη στο τέρμα του Σεφκέτ Σελήμ και το αυτογκόλ του Γεντσάι. Έτσι οι γηπεδούχοι κλείδωσαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους και μάλιστα στην 1η θέση, ενώ η Βιστωνίδα έμεινε εκτός συνέχειας.

Γ’ Όμιλος

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και η Δόξα Σώστη ήταν οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στους 8 από τον τρίτο όμιλο.

Δόξα Σώστη-ΑΠΣ Πανθρακικός 1-0

Χάρη στο γκολ του Τέα η Δόξα Σώστη πέτυχε την δεύτερη νίκη της στους ομίλους και κέρδισε το εισιτήριο της πρόκρισης μέσω της δεύτερης θέσης. Οι γηπεδούχοι ήταν το φαβορί πριν τον αγώνα και αν κανείς αναλογιστεί πως οι φιλοξενούμενοι ήταν αδιάφοροι καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί, ένα τέρμα έφτανε στην ομάδα του κυρίου Τσιπουργκένη ώστε να κατακτήσει εύκολα την νίκη.

ΠΑΟΚ Κομοτηνής-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 0-4

Τελικός ήταν και αυτό το ματς, που ωστόσο είχε φαβορί. Μπορεί η ομάδα του ΠΑΟΚ να πάλεψε για ό,τι καλύτερο, όμως τελικά η ανώτερη Δόξα ήταν αυτή που πήρε την νίκη-πρόκριση. Για την ομάδα του Ζόραν Στοΐνοβιτς χατ τρικ πέτυχε ο Σάμαρας, ενώ το καρέ των τερμάτων του Σιδηροχωρίου συμπλήρωσε ο Αλεξακούδης.

Δ’ Όμιλος

Συναρπαστικό ήταν το φινάλε του τέταρτου ομίλου με τα εισιτήρια της πρόκρισης να προκύπτουν από τα…κομπιουτεράκια. Οι καλύτερες επιθέσεις ήταν αυτές που μέτρησαν και έτσι Ελπίδα Σαπών και Δόξα Προσκυνητών ήταν αυτοί που προκρίθηκαν.

Ελπίδα Σαπών-ΑΟ Φαναρίου 8-0

Πραγματοποιώντας τα αυτονόητα η Ελπίδα Σαπών πήρε την νίκη με αρκετά γκολ διαφορά, την οποία χρειαζόταν και κέρδισε την πρόκρισή της τερματίζοντας μάλιστα και στην πρώτη θέση. Τα τέρματα της ομάδας του κυρίου Χαριτόπουλου, με την οποία αγωνίστηκαν και μερικά παιδιά της ακαδημίας σημείωσαν οι Εμμανουήλ, Γεωργοσούλης (4), Πάλι (2), Μπαλτά Βολκάν.

Μεσσούνη-Δόξα Προσκυνητών 0-0

Λευκή ισοπαλία είχαμε στο ματς του τέταρτου ομίλου με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μπορεί η ισοπαλία να ευνοούσε και τις δύο ομάδες υπό προϋποθέσεις, όμως μετά και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, μόνο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση, αφήνοντας έξω την Μεσσούνη, που επικεντρώνεται πλέον στον στόχο της παραμονής στην Α’ κατηγορία.

 

Share it