Search

Στον πάγκο ο Μεχία, εκτός Μουντιάλ η Ονδούρα που έχασε στην Αυστραλία απο δύο πέναλτι!

Δεν κατάφερε να γράψει ιστορία η Ονδούρα και να βρεθεί σε τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ηττήθηκαν με 3-1 από την Αυστραλία στο Σίδνει, σε ένα παιχνίδι πάντως που κρίθηκε απο δύο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και ένα αυτογκόλ.

Στο πρώτο μέρος οι Αυστραλοί ήταν καλύτεροι είχαν την κατοχή και τις φάσεις αλλά δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την εστία του  Εσκομπέρ, με την Ονδούρα λόγω της παράξενης επιλογής του Πίντο να αφήσει στον πάγκο τα πνευμόνια της ομάδας τον μέσο της Ξάνθης Αλφρέδο Μεχία, έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στις αλληλοκαλύψεις.

Στο δεύτερο μέρος απο μια τυχερή φάση η Αυστραλία προηγήθηκε στο 54′ όταν μετά απο κεφαλιά του Γέντινακ η μπάλα βρήκε στον Φιγκερόα άλλαξε κατεύθυνση και κατέληξε στα δίχτυα της Ονδούρας. Η Αυστραλία έχοντας την ψυχολογία με πολύ κάλο passin-game έλεγξε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και  στο  72′ “καθάρισε” την πρόκριση όταν ο Λατίνος διαιτητής Νέστορ Πιτάνα υπέδειξε παράβαση, σε μια δύσκολη φάση, για χέρι του Ακόστα με τον αρχηγό της Αυστραλίας  Μάιλ Γέντινακ να ευστοχεί για το 2-0. Στο 85′ ξανά ο Γέντινακ απο το σημείο του πέναλτι, παράβαση που κέρδισε ο Κρούς απο μαρκάρισμα του Παλάσιος. Το μόνο που κατάφερε η Ονδούρα ήταν να μειώσει σε 3-1 με σουτ απο κοντά του Έλις.

Έτσι Μεχία και Ονδούρα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να έχουν παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, κάτι που θα ήταν καλό και για την Ξάνθη τόσο οικονομικά όσο και απο πλευράς πρεστίζ να έχει παίκτη της στο Μουντιάλ.

Share it