Search

Ισοπαλία κόντρα στην Κροατία για την Εθνική Ελπίδων που κρατά την πρώτη θέση!

Μεγάλη ευκαιρία έχασε η εθνική ομάδα Κ21 της Ελλάδας να πάρει κεφάλι στον όμιλο. Η ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Κροατία στην Τούμπα, ίσως και να την αδικεί, μια νίκη θα την έχριζε φαβορί, αλλά ο δρόμος προς την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2019 στην Ιταλία είναι μακρύς και υπάρχουν ακόμη κι άλλες ευκαιρίες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε τον καλό του εαυτό στο β’ μέρος της αναμέτρησης, που έγινε μπροστά σε 3.000 θεατές, προηγήθηκε με τον Μανθάτη (65’) και παρότι δέχθηκε ένα «κρύο» γκολ από τον Μπρέκαλο στο 74’ και έμεινε με δέκα παίκτες στο 83’ ήταν αυτή που έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη την κεφαλιά του Μαυροπάνου (87’), με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της κροατικής εστίας!

Οι διεθνείς είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα τον έλεγχο του αγώνα, ήταν πιο κινητικοί, πιο μαχητικοί, ωστόσο η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην Κροατία. Στο 41’ ο Μπρέκαλο της Στουτγάρδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πασαλίδη. Ο Αγγλος ρέφερι είδε πέναλτι, ωστόσο ο Κροάτης μεσοεπιθετικός αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Νωρίτερα, οι Κροάτες απείλησαν με το δυνατό σουτ του Μπότσκαι στο 9′ λεπτό, που υποχρέωσε τον Κότσαρη σε μια δύσκολη και συνάμα εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 32’ ο βοηθός κακώς υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Λάμπρου, ο οποίος με σουτ είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

Η Εθνική προηγήθηκε στο 65’ όταν ο Γαλανόπουλος έκλεψε στο κέντρο, πέρασε δύο αντιπάλους, έδωσε στον Τσιμίκα, ο οποίος έβγαλε ωραία σέντρα για τον Μανθάτη ο οποίος με προβολή έκανε το 1-0, αλλά το λάθος του Λευτέρη Αστρά, που αντικατέστησε τον Κωνσταντίνο Κότσαρη,  στο σουτ του Μπρέκαλο (ο Ελληνας γκολκίπερ  φάνηκε να ελέγχει την μπάλα, όμως του έφυγε μέσα από τα χέρια και είδε να καταλήγει στα δίχτυα του) έφερε το ματς στα ίσια.

Από το 83’ μείναμε με δέκα παίκτες (Ο Πασαλίδης πήγε στην μπάλα, ο ρέφερι Πάουσον είδε φάουλ και τον τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη), αλλά στο τέλος η Ελλάδα ήταν αυτή που άγγιξε εις διπλούν το γκολ.

Αρχικά στο 86′ όταν ο Σάλιακας κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γαλανόπουλος για λίγο δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κι έχουμε κόρνερ και στο 87’ με το δοκάρι του Μαυροπάνου.

Θυμίζουμε ότι οι 9 πρώτοι των ομίλων παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Ιταλία (έχει ήδη προκριθεί ως οικοδέσποινα). Οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι θα παίξουν μπαράζ για να προκριθούν ακόμα δύο και να κλείσει η τελική 12αδα.

Στον πάγκο έμεινε ο μέσος της Ξάνθης, Πέτρος Ορφανίδης.

Ελλάδα (Νικοπολίδης): Κότσαρης (71’ Αστράς), Σάλιακας, Τσιμίκας, Νικολάου, Καραχάλιος, Μανθάτης (86’ Μαυροπάνος), Κουλούρης, Λάμπρου (66’ Λημνιός), Ανδρούτσος, Πασαλίδης, Γαλανόπουλος.
Κροατία (Γκράτσαν): Πόσαβετς, Κάρατσιτς, Σόσα, Σούνγιτς, Τσαλέτα Καρ, Μπρέκαλο, Γιάκολιτς, Μόρο, Μπότσκαϊ (46’ Μάγιερ), Σίμιτς, Μπάλιτς (70’ Ιβάνουσεκ)

Η Βαθμολογία του ομίλου

  Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Ελλάδα 5 13
2. Κροατία 5 13
3. Λευκορωσία 5 7
4. Τσεχία 3 4
5. Μολδαβία 5 3
6. Σαν Μαρίνο 5 0

Share it