Search

Πράσινο το ντέρμπυ κορυφής στην Α’ ΕΠΣ Θράκης! Ξεπέρασε και το εμπόδιο του ΠΑΟΚ Κοσμίου η Δόξα Γρατινής! (photos)

Το 5/5 πραγματοποίησε η Δόξα Γρατινής που επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ Κοσμίου στο ντέρμπυ της 5ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Το παιχνίδι ήταν μέτρια ποιοτικά, με πολλές δυνατές μονομαχίες και μαρκαρίσματα, νεύρα, έντονες διαμαρτυρίες και μία αποβολή. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων το διατήρησαν μέχρι και την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος το Κόσμιο ανέβασε την απόδοσή του όμως και πάλι η Γρατινή ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, ήταν να μειώσουν σε 2-1 όταν ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 16′ όταν από την εκτέλεση φάουλ του Κακουλίδη η κεφαλιά του Κυριακόπουλου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 22′ ο Σεφκέτ Σελήμ έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Δόξα, αλλά παρόλο που βρέθηκε σε θέση τετατέτ ο Δεληγιάννης τον νίκησε, αποκρούοντας σε κόρνερ και διατηρώντας το μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα όμως, οι γηπεδούχοι πήραν τελικά το προβάδισμα. Ο Κακουλίδης εκτέλεσε ένα κόρνερ, η κεφαλιά του Αντωνιάδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Κυριακόπουλος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου προσπάθησε να βρει την απάντηση στο 31′, όμως το τελείωμα του Χατζητουλούση δεν ήταν το ιδανικό, ενώ στο 34′ η κεφαλιά του Ξενάκη κατέληξε στα χέρια του Μπουτσακτσή Εφτούν. Τελευταία αξιόλογη στιγμή για το πρώτο μέρος στο 40′ με το φάουλ του Κυριακόπουλου να μην ανησυχεί τον Δεληγιάννη, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο στα πρώτα λεπτά του δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια, μέχρι να φτάσουμε στο 70′, όταν ο Καμζέλας με ένα πολύ ωραίο, μακρινό, χαμηλό σουτ, έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Δεληγιάννη, κάνοντας το 2-0. Στο 75′ ο Αντωνιάδης πάτησε περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Στο 87ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Νάνου από τον Μαγκούτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μυστρίδης, ο Μπουτσακτσή απόκρουσε, όμως ο ρέφερι διέταξε επανάληψη της εκτέλεσης, πιστεύοντας πως ο γκολκίπερ της Γρατινής βγήκε αρκετά έξω από την γραμμή της εστίας του, πριν την εκτέλεση. Στο 89′ τελικά, με τον Μυστρίδη να εκτελεί και πάλι, στέλνοντας την μπάλα αυτή τη φορά στην αντίθετη γωνία, ο ΠΑΟΚ Κοσμίου μείωσε στο τελικό 2-1.

Να σημειώσουμε πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αντωνιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Δρακίδης, που είχε για βοηθούς τους Τζιώτζιο και Γκιόση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Γρατινής (Μπόζης): Μπουτσαχτσή, Μαγκούτας(90+3 Λεοντίου), Μουζασβίλι, Τάτσιος, Καμζέλας, Κακουλίδης, Κυριακόπουλος, Σεφκέτ(90+5 Κωνσταντής), Πασχάλης(81′ Λεγάτος), Αντωνιάδης, Μπόζης(60′ Τρέσαλος).

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Ζάνταλης(46’Μιχαλακέλης), Αγγέλης,Μυστρίδης, Τριάντος, Αραμπατζής, Λεβεντέλης ,Ξενάκης(66′ Ρούντος), Χατζητουλούσης(58′ Νακούτ),Βλασσόπουλος(81′ Καραμιχάλης),Νάνος.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it