Search

Έρικ Γέντρισεκ:”Μπορούμε να μπούμε στην πεντάδα”(+audio)

Ο Σλοβάκος επιθετικός της Ξάνθης, Έρικ Γέντρισεκ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Οι κουτσομπόληδες”  με τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη, για την μέχρι τώρα πορεία της Ξάνθης και την μάχη της πεντάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εμπειρία του ως τώρα στην Ελλάδα: “Βρίσκομαι τρεις μήνες και μπορώ να πω ότι είναι μια πολύ ωραία χώρα που μου αρέσει, με πολύ καλούς ανθρώπους και είμαι χαρούμενος για την εμπειρία αυτή”.

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη είναι πιο αποτελεσματική εκτός έδρας: “Είναι ενδιαφέρον αυτό που μας συμβαίνει, αφού συνήθως οι ομάδες παίρνουν περισσότερους βαθμούς στην έδρα τους. Μοιάζει πιο εύκολο να παίζεις εντός έδρας. Εκτός έδρας περιμένεις να χτυπήσεις στην αντεπίθεση για να πετύχεις κάποιο γκολ. Θέλουμε όμως να βελτιωθούμε στα παιχνίδια που δίνουμε στην έδρα μας”.

Για την απόφασή του να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Πριν αποφασίσω μίλησα με τους συμπατριώτες μου τον Μακ του ΠΑΟΚ και τον Φάρκας της ΑΕΛ και με βοήθησαν να συλλέξω πληροφορίες για το πρωτάθλημα και τις ομάδες και έτσι επέλεξα την Ξάνθη. Νομίζω έκανα ένα καλό βήμα για την καριέρα μου”.

Αν αισθάνεται άγχος που αντικατέστησε τον Χαμζά, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ: “Ο Χαμζά έκανε μια σπουδαία χρονιά. Προσωπικά δεν νιώθω κανένα άγχος. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα. Θα μπορούσα να έχω πετύχει ίσως περισσότερα γκολ, αλλά πάντα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Με τα γκολ που πέτυχα αισθάνομαι πιο ήρεμος”.

Για το αν η Ξάνθη μπορεί να κάνει την έκπληξη μπαίνοντας στην πεντάδα: “Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλα είναι πιθανά. Οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες και αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως με τον Παναιτωλικό τότε μπορούμε να μπούμε στην πεντάδα”.

Για το πρωτάθλημα και την πορεία του Ατρόμητου: “ Παίξαμε με τον Ατρόμητο και θεωρώ ότι παίζει πολύ έξυπνα. Νομίζω ότι στο πρωτάθλημα όλοι μπορούν να κερδίσουν και θα είναι αμφίρροπο μέχρι το τέλος. Γι” αυτό και θα πρέπει να παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια για αν βρεθούμε εκεί που θέλουμε στο τέλος”.

Για το αν μέσω της Ξάνθης μπορεί να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα: “Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Και με την Κρακοβία είχα μια σπουδαία σεζόν και δεν με κάλεσαν στην ομάδα. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή”.

 

 

Share it