Search

Πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες ετήσιες ιατρικές εξετάσεις των παιδιών του ΠΑΟΚ Ποντιακού

Τα Τμήματα Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο ΠΑΟΚ Academy πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στο Ιατρείο των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Συλλόγου στην Παλαγία, στους νεαρούς αθλητές τις καθιερωμένες ετήσιες Καρδιολογικές εξετάσεις και Σωματομετρικές μετρήσεις σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο για την ιατρική αξιολόγηση και τον προληπτικό έλεγχο τους.

Συγκεκριμένα έγιναν: α. μέτρηση αρτηριακής πίεσης , β. έλεγχος σφυγμού, γ. ηλεκτροκαρδιογράφημα, δ. ατομικό ιατρικό ιστορικό. Τα παραπάνω στοιχεία μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις από τον παιδίατρο φυλάσσονται στον ατομικό φάκελο κάθε αθλητή. Με τον τρόπο αυτό έχουμε την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε την διατήρηση και βελτίωση της υγείας κάθε αθλητή. Σκοπός επίσης είναι να αντιληφθούν οι γονείς την αξία του προ ιατρικού-προ αθλητικού ελέγχου και φυσικά να γίνει βίωμα στα παιδιά για όλη την αθλητική ζωή τους.

Όλες οι παραπάνω εξετάσεις ήταν δωρεάν και έγιναν από τον ειδικό επιστημονικό συνεργάτη των Τμημάτων Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο ΠΑΟΚ Academy , καρδιολόγο Dr Φλώρο Δημήτριο .Ταυτόχρονα έγιναν από την προπονητική ομάδα του Συλλόγου Σωματομετρικές μετρήσεις (ύψος , βάρος, Δείκτης Μάζας Σώματος και Περιφέρεια Μέσης) προκειμένου να ελέγχεται η σωστή και φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών(η δεύτερη μέτρηση θα γίνει τον Μάιο 2018). Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στα πλαίσια του μακροχρόνιου επιστημονικού εκπαιδευτικού-προπονητικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται στα Τμήματα Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο ΠΑΟΚ Academy .

Το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς και φυσικά τους νεαρούς αθλητές του Συλλόγου για την συμμετοχή τους και φυσικά να υποσχεθεί πώς κύριο μέλημα του θα είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών και η συνεχιζόμενη επιστημονική προσέγγιση της εκπαιδευτικής και προπονητικής διαδικασίας.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης του Συλλόγου οι νεαροί αθλητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που δόθηκαν στην Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εθελοντική τους συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθεια στους κ. Χατζησταντσίδη Σάκη και Κόλκα Δημήτρη.

*Το παραπάνω αποτελεί δελτίο Τύπου του Ποντιακού.

Share it