Search

Νίκησε στο ντέρμπι και έπιασε τον Ατρόμητο στην κορυφή η ΑΕΚ!

Χωρίς τον Μάνταλο… Χωρίς βασικό στόπερ από το ζέσταμα… Χωρίς τον καλύτερο της παίκτη από το 8’…

Σκοράροντας με παίκτη λιγότερο και παλεύοντας (εκτός από τον αντίπαλο) και με την κούραση…

Κι όμως, η ατσάλινη ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έκανε πάλι το θαύμα της!

Κάνοντας κατάθεση ψυχής και προσπερνώντας όλες τις αντιξοότητες, η «Ένωση» λύγισε 1-0 τον ΠΑΟΚ και (του) έδειξε ποιος θα έπρεπε να θεωρείται φαβορί για τον τίτλο.

Το πρώτο γκολ του καταπληκτικού Λιβάγια στο πρωτάθλημα ήταν αρκετό για τους «κιτρινόμαυρους», ώστε να προσπεράσουν την αποβολή του Αραούχο στο 8’ και (εκμεταλλευόμενοι έπειτα και την εξίσου σωστή κόκκινη στον Ζαμπράνο) να πάρουν το ντέρμπι.

Λίγη και πάλι η ομάδα του Λουτσέσκου, αναλώθηκε σε σκληρό παιχνίδι στο τέλος και όχι μόνο δεν μπόρεσε να απαντήσει, αλλά τελείωσε και με εννέα παίκτες το παιχνίδι, λόγω χτυπήματος του Μπίσεσβαρ στον Μπακασέτα.

Ατελείωτο πάρτι στο ΟΑΚΑ από 25.000 φίλους της ΑΕΚ, που (μαγεμένοι από την υπέροχη μέρα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) φώναξαν στο τέλος «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές».

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (65′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (74′ Γαλανόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (42′ Κρέσπο), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (46′ Κάμπος), Πέλκας (68′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.

Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου στην 10η αγωνιστική της Super League:

 

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-3
Ατρόμητος – Πανιώνιος 0-0
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0
Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1
Κέρκυρα – Λάρισα 1-1
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 4-3
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 6/11 με το ματς Λεβαδειακός – Λαμία στις 19:30.

Πηγή: sport-fm.gr

Share it