Search

Επέτειος 90 χρόνων με… δώρο το κλειστό γυμναστήριο για Εθνικό! (photos)

Το καλύτερο δώρο στην επέτειο εορτασμού 90 χρόνων ιστορίας του δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Μουσικογυμναστικός σύλλογος Εθνικός. Και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη.

Στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειαδης ο οποίος ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος, ανακοίνωσε την ρητή δέσμευσή του για ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Το θέμα άλλωστε, ήταν το κυρίαρχο της διήμερης παρουσίας του στον Έβρο αλλά όλα έδειχναν ότι οι όποιες εξελίξεις θα επικυρώνονταν το βράδυ της δεύτερης ημέρας, κάτι που είχε προαναγγείλει… όπερ και εγένετο .
Και βέβαια καλύτερη ευκαιρία από την κεντρική εκδήλωση, για τον εορτασμό της επετείου των 90 χρόνων του ΜΓΣ Εθνικού, με τίτλο «90 χρόνια Εθνικός. Παρελθόν-παρόν-μέλλον», δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Ο κ., Βασιλειάδης μετά τη συνομιλία με τους κ.κ Πέτροβιτς και Λαμπακη και με δεδομένου της ύπαρξης (δέσμευσης) του κονδυλίου των 3,9 εκ ευρώ από τον υπουργό κ. Χαρίτση, είχε εκφράσει την δυσκολία του να εγκρίνει τα επιπλέον κονδύλια που «ζητούσε» η πορεία των μελετών των υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Έτσι ξεκίνησε ένας μαραθώνιος επαφών με τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όπως είπε από το βήμα της εκδήλωσης, «αυτό το διήμερο κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση, η οποία να είναι εφικτή, να είναι άρτια τεχνικά, άρτια αθλητικά και να σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για το σύλλογο του Εθνικού. Απόψε μπορούμε να πούμε και τα τρία μέρη: κεντρική κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος, ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά εν μέσω χειροκροτημάτων, υπογραμμίζοντας πως η Γ.Γ. Αθλητισμού θα καλύψει, εφ’ όσον χρειαστεί, την οικονομική διαφορά που τυχόν προκύψει από το ήδη δεσμευμένο ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά, ότι υπάρχει η πρόθεση εντεταλμένος παράγοντας του υπουργείου να συμβάλλει ώστε να διαμορφωθεί η μελέτη στα οικονομικά δεδομένα ώστε το έργο να προχωρήσει άμεσα και σε ένα χρόνο από τώρα ο Εθνικός να γιορτάζει και την θεμελίωση του νέου κλειστού. Έργο, που τόσο ανάγκη έχει ο αθλητισμός της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το έργο, την ιστορία και την προσφορά του Εθνικού στην τοπική κοινωνία διαχρονικά τόσο στον αθλητισμό όσο και στον πολιτισμό γενικότερα.

«Λίγα σωματεία πανελλαδικά έχουν να επιδείξουν την ιστορία, την προσφορά κυρίως την κοινωνική επιρροή που έχει ο Εθνικός και αξίζει να σταθούμε όλοι στο πλευρό του» τόνισε και δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή που έλαχε σε αυτόν να βρεθεί προσκεκλημένος στα 90χρονα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο νομαρχείο, παρουσία αρχών, φορέων, πολιτών και μελών της οικογένειας του ΜΓΣ Εθνικού, ο πρόεδρος Αυγερινός Μεσινέζης μίλησε με συγκίνηση για το μεγαλείο της ιδέας του συλλόγου, τόνισε τις προσπάθειες για ισχυροποίηση και ανάπτυξη της δυναμικής του σε όλα τα επίπεδα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Εθνικός πέρα από παρόν έχει λαμπρό μέλλον.

Χαιρετισμούς και θερμά λόγια για την ιστορία και την προσφορά του συλλόγου απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γ. Βαταμίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Μητρόπολης καθώς και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Τέλος, ο ιστορικός ερευνητής Θεόδωρος Ορδομπουζάνης ξεδίπλωσε μέσα από λόγια και εικόνες της χρυσές σελίδες της ένδοξης ιστορίας του ΜΓΣ Εθνικού.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Κοσμάς Πανταζής.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it