Search

Πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου σε συναρπαστικό ματς με τον Ιπποκράτη για την Άνθεια (photos)

Επικρατώντας 3-2 του Ιπποκράτη στη Δραγάνα η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου πήρε την πρόκριση για την Δ’ Φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου όπου και θα αντιμετωπίσει την Μαΐστρο.

Με τον ήλιο πότε να βγαίνει και πότε να χάνεται, με κρύο και δυνατό αέρα που δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, διεξήχθη στο γήπεδο του Ιπποκράτη το ματς για την Γ’ Φάση του Κυπέλλου που είχε 5 γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις και πολύ πάθος από τους παίκτες.

Μόλις στο 4ο λεπτό η Ένωση έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα όταν ο αρχηγός της Θοδωρής Καβατζικιώτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ιπποκράτη Στεφανίδης απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι όμως κέρδισαν ακόμα ένα, από το οποίο και προήλθε το πρώτο τους γκολ. Στο 6′ το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα, η μπάλα στρώθηκε στον Ευφραιμίδη και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε για το 0-1.

Στο 15′ η ομάδα του Βασίλη Τσιομλεκίδη θα απειλήσει σημαντικά για πρώτη φορά στο ματς, με τον Γαλανό να πιάνει ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Κώτσιου. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν πέναλτι σε ανατροπή του Τηλέγραφου μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Ουζουνίδη να δείχνει «παίζετε». Στο 19′ η Άνθεια θα διπλασιάσει τα τέρματα της όταν μετά από λάθος γύρισμα του Μαμρικισβίλι προς την άμυνα της ομάδας του, ο Καβατζικιώτης θα φύγει τετ α τετ και αυτή τη φορά θα νικήσει τον πορτιέρο του Ιπποκράτη για το 0-2. Ένα λεπτό μετά ο Μπαρμπαγιάννης θα τραβήξει τον αντίπαλο του, φάση στην οποία θα έπρεπε να αποβληθεί καθώς ήταν τελευταίος παίκτης, αλλά η κίνηση αυτή δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ρέφερι της αναμέτρησης.

Στο 28′ θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την Άνθεια όταν μετά από κλέψιμο, ο Μαλτέζος γύρισε ωραία για τον Μιχούδη αλλά αυτός δεν σούταρε καλά και μπλόκαρε ο γκολκπίπερ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι «γιατροί» μείωσαν 1-2 χάρη σε γκολ του Ηλία Στεφανίδη με τρομερό σουτ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή. Στο 36′ διαδραματίστηκε η πιο περίεργη φάση του ματς. Ο Κώτσιου θα πραγματοποιήσει διπλή επέμβαση σε σουτ των παικτών του Ιπποκράτη, η μπάλα θα πάρει και με τη βοήθεια του αέρα μία περίεργη φορά, θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Οι παίκτες του Ιπποκράτη πανηγύρισαν έξαλλα, αλλά ο βοηθός Γεωργακούδης σήκωσε το σημαιάκι του ακυρώνοντας το γκολ καθώς όπως υποστήριξε η μπάλα όταν ήταν στον αέρα πέρασε άουτ. Η υπόδειξη αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων από τους «ερυθρόλευκους».

Στο 40′ και ενώ ο Ιπποκράτης έψαχνε την ισοφάριση, η Άνθεια θα πετύχει και τρίτο γκολ με ωραίο σκαφτό σουτ του Καβατζικιώτη που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο τερματοφύλακας των «γιατρών» απέκρουσε δύο σουτ των φιλοξενούμενων, με το 1-3 να είναι τελικά το σκορ α’ μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι τελικές ήταν ελάχιστες. Στο 67′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ιπποκράτη όταν ο πορτιέρο της Άνθειας πραγματοποίησε τριπλή επέμβαση σε σουτ παικτών του Ιπποκράτη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, οι γηπεδούχοι θα μειώσουν σε 2-3 με πλασέ του Κατσαμάγκα μετά από ασίστ του Δούπα, όμως με ένα λεπτό να απομένει δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι περισσότερο, με την ομάδα του Τόλη Μπίτσιου να φεύγει νικήτρια.

Συνθέσεις: 

Ιπποκράτης (Τσιομλεκίδης): Στεφανίδης Α., Καρασερίδης, Τηλέγραφος, Δούπας, Μπαρμπαγιάννης, Μαμρικισβίλι, Μακιτσιάν, Γαλανός (68′ Τσακανίκας), Παπαδόπουλος (68′ Στεφανίδης Κ.), Κατσαμάγκας, Στεφανίδης Η.

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μπίτσιος): Κώτσιου, Σουλακάκης, Παπαδημητρίου, Απότας, Δουμπουλάκης, Καλέτσιος, Μαλτέζος (78′ Μιχαλτσίδης), Κωνσταντάκης (83′ Αραμπατζής), Μιχούδης, Ευφραιμίδης, Καβατζικιώτης (75′ Γεωργαντζόπουλος).

Ακούστε τι δήλωσε μετά το ματς στο μικρόφωνο του SportsAddict ο προπονητής της Άνθειας Απόστολος Μπίτσιος:

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Share it