Search

Η πάλη ενώνει Κομοτηνή και Χάσκοβο

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου η ομάδα πάλης του Συλλόγου Άνγκελ Βοϊβόντα, από το Χάσκοβο, μαζί με τον προπονητή της, Πέτερ Κίρεφ, καλεσμένοι του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, όπου έκαναν κοινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή.

Τα δύο τμήματα έχουν εδώ και χρόνια επαφές, με το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο να ανταποδίδει σύντομα την επίσκεψη, ενώ την άνοιξη θα φιλοξενήσει για δύο μέρες Αμερικάνους αθλητές που θα βρίσκονται στο Χάσκοβο για προπονήσεις.

Εντυπωσιάστηκε από το τμήμα ο Βούλγαρος προπονητής

Ο κ. Κίρεφ είναι εδώ και δυο χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής πάλης και αρχηγός των προπονητών πάλης στο Χάσκοβο, ενώ ο σύλλογος φέτος είχε σημαντικές διακρίσεις από αθλήτριές και αθλητές του, με πρωταθλητές Ευρώπης και σημαντικές διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Βρέθηκαν στην Κομοτηνή γιατί οι δύο ομάδες έχουν συχνές επαφές σε διάφορα τουρνουά και πρωταθλήματα, και βλέποντας πόσο καλά πηγαίνουν τα παιδιά, και ως «γειτονικός» κατά κάποιος τρόπο σύλλογος, επισκέφτηκαν την πόλη μας.

Ο κ. Κίρεφ εντυπωσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις του τμήματος, αλλά και από τους αθλητές, δηλώνοντας πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη ζεστασιά που συνάντησε εδώ.

Όμως και το επίπεδό των παλαιστών του είναι πολύ καλό, ξεχωρίζοντας αρκετούς αθλητές και σημειώνοντας πως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών οι σύλλογοι της Ελλάδας που έχουν τόσους αθλητές σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Κοινές προπονήσεις, όπως αυτή της Παρασκευής, ανεβάζουν το επίπεδο όλων των αθλητών, μιας και οι αθλητές αποκτούν σημαντικές εμπειρίες ο ένας από τον άλλο, ενώ θα βελτιώσει και τις προπονητικές πρακτικές τους. Για αυτό και ο κ. Κίρεφ υποσχέθηκε πως δεν θα είναι αυτή η τελευταία φορά που επισκέπτονται την πόλη μας, ενώ κάλεσε και το τμήμα να τους επισκεφτεί στο Χάσκοβο.

Άλλωστε την άνοιξη, όταν θα φιλοξενηθούν στο Χάσκοβο αθλητές συλλόγου πάλης από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, θα φιλοξενηθούν για δύο ημέρες και στην Κομοτηνή, μαζί με την ομάδα του Χάσκοβο.

Ευχήθηκε τέλος να δουν κάποια παιδιά από την ομάδα του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στην παιδική ολυμπιάδα το 2018 στην Αργεντινή.

Σημαντική η συνεργασία των τμημάτων πάλης

Από την πλευρά του ο προπονητής του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο κ. Θόδωρος Καρυπίδης σημείωσε πως τους συνδέει μακροχρόνια φιλία, και έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε πρωταθλήματα και τουρνουά, ακόμα και ως αντίπαλοι.

Τόνισε δε πως σύντομα, τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, θα ταξιδέψουν στο Χάσκοβο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη, σε μια πολύ καλή σχολή, από τις καλύτερες της Βουλγαρίας, που έχει παράξει και Ολυμπιονίκες.

Άλλωστε μερικά χιλιόμετρα βόρεια από εμάς, στη Νότια Βουλγαρία, σε Χάσκοβο, Ντιμίτριεβγκραντ, Στάρα Ζαγόρα, έχουν παράδοση στην πάλη και τη συνεχίζουν.

Share it