Search

Ντεμπούτο με την φανέλα του ΑΟΞ για τον Δημήτρη Μελιόπουλο! Γνωρίστε τον 17χρονο διεθνή μέσο της Ξάνθης

Χαραγμένη στην μνήμη του Δημήτρη Μελιόπουλου θα μείνει η 25η Οκτωβρίου, καθώς ο 17χρονος μέσος πραγματοποίησε κόντρα στον Εργοτέλη το πρώτο του επίσημο παιχνίδι, και μάλιστα ως βασικός, με την ανδρική ομάδα του ΑΟ Ξάνθης.

Ο “Μέλιο” που μετά και την περσινή του εξαιρετική παρουσία με την Κ17 του συλλόγου, κατάφερε να γίνει απο τους νεότερους παίκτες που μετείχαν σε προετοιμασία πέρσι, και φέτος να είναι επίσης ο μικρότερος επαγγελματίας του συλλόγου στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

Ο ταλαντούχος μεσοαμυντικός που έχει καταφέρει απο τα 15 του που έφτασε στην Ξάνθη σε δύο χρόνια να αποτελεί μέλος της Ανδρικής ομάδας, και μάλιστα να κάνει σε ηλικία 17 ετών και το πρώτου του ματς, έχει καταφέρει να κερδίσει της εκτίμησης όλων στον σύλλογο με την συνεχή βελτίωση του, ενώ πρόσφατα μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο παιχνίδι των Νέων του ΑΟΞ κόντρα στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν οι “σειρήνες” για ενδιαφέρον των “ερυθρόλευκων” για τον Ημαθιώτη μέσο που αγωνίζεται με άνεση και ως στόπερ.

Πάμε όμως να γνωρίσουμε τον 17χρονο Δημήτρη Μελιόπουλο. Ο Μελιόπουλος είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 2000 στην Βεργίνα που βρίσκεται στην Ημαθία, στο Παιδικό τμήμα της Βεργίνας και μόλις σε ηλικία 5 ετών ο «Μέλιο» θα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στην ομάδα της Βεργίνας θα μείνει μέχρι τα 10 του χρόνια προτού συνεχίσει για μια τρίετα στην Ακαδημία του Μακεδόνα Βέροιας, για να έρθει στην συνέχεια η παρουσία του στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κουλούρας. Εκεί ήταν που τον ανακάλυψαν οι ιθύνοντες της Ξανθιώτικης ΠΑΕ και έσπευσαν να τον ντύσουν στα «κόκκινα» της Ξάνθης σε ηλικία 15 ετών.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Μελιόπουλος ήταν απο τους μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Κ17 της Ξάνθης που μετά απο μια συγκλονιστική σαιζόν έφτασε ως το φινάλε του πρωταθλήματος, και τον μεγάλο τελικό οπού γνώρισε την ήττα απο τον ΠΑΟΚ, ενώ πέρσι ήταν απο τους ηγέτες της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού οπού αποκλείστηκε στα πέναλτι απο τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μελιόπουλος στην πρώτη του χρονιά στον Ξανθιώτικο σύλλογο θα καταφέρει να πραγματοποιήσει εξαιρετική σαιζόν με γεμάτες παρουσίες, συνολικά αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια απο τα οποία έγινε αλλαγή μόλις 2 φορές, ενώ ένα απο τα μεγαλύτερα του πλεονεκτήματα πέρα απο την σκληρή δουλειά που έχουν να το λένε τόσο ο προπονητής του Κώστας Μπεδρελής όσο και οι γυμναστές του συλλόγου είναι η άνεση του να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις αν και φέτος αγωνίστηκε κατά βάση σαν εξάρι αλλά και στόπερ όταν χρειάστηκε.

Πλέον ο «Μέλιο» παίρνει το βάφτισμα του πυρός πλέον ως επαγγελματίας και μέλος της Ανδρικής ομάδας της Ξάνθης, ενώ παράλληλα βοηθάει και στις υποχρεώσεις της ομάδας Νέων του συλλόγου όποτε κρίνεται αναγκαίο. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως ο Δημήτρης Μελιόπουλος αποτελεί μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων, με συνεχείς κλήσεις και πολλές βασικές συμμετοχές με την «γαλανόλευκη».

Share it