Search

Στήριξη σε Κασναφέρη και αιχμές για όσα συμβαίνουν στον Απόλλων Σμύρνης απο Μονεμβασιώτη!

Στα γραφεία της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Εκεί, ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας της ομάδας έκανε τον απολογισμός των 3,5 ετών που βρίσκεται στα κοινά της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Με την ανακοίνωσή του μετά την ισοπαλία (0-0) με την Κέρκυρα στην Ριζούπολη, είχε προμηνύσει ότι θα υπάρξουν συνταρακτικές αλλαγές μετά την Ξάνθη. Τελικά, αυτές ήρθαν πολύ νωρίτερα.

«Δεν αντέχουμε άλλο, υπάρχει μασονία στον Απόλλωνα. Είναι κατάρα η Αναγέννηση», πάνω σ’ αυτά τα λόγια βασίστηκε η ο λόγος του κ. Μονεμβασιώτη, ο οποίος παραχωρεί τις μετοχές ώστε να βρεθεί κάποιος άλλος, που θα αναλάβει τα ηνία και θα οδηγήσει τον ιστορικό αυτόν σύλλογο ακόμα πιο ψηλά. Το κατά πόσο είναι αυτό εφικτό; Αυτή τη στιγμή, όπως ο ίδιος είπε, ουδείς είναι διατεθειμένος να αναλάβει. Ούτε ο προκάτοχός του, Σταμάτης Βελλής που σε σχετική πρόταση που του έγινε εμφανίστηκε αρνητικός.

Ετσι, αυτή τη στιγμή η διοίκηση Μονεμβασιώτη θα είναι προσωρινή και αν δεν βρεθεί κάποιος να αναλάβει θα γίνει κίνηση να… ακουμπήσουν οι μετοχές σε κάποιο σωματείο. Μέχρι και στην «Αναγέννηση», η οποία θεωρείται από τον κ. Μονεμβασιώτη ως η «πηγή του κακού« υπάρχει πρόθεση να δοθούν οι μετοχές.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν περικοπές, καθυστέρηση πληρωμών και μείωση του προσωπικού, ενώ θα εξυπηρετούνται μόνο τα απαραίτητα έξοδα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για μηδενισμός της ομάδας.

Η συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη:

«Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε τον χρόνο σας και είστε σήμερα εδώ. Για μένα είναι η πρώτη φορά που είμαι ενώπιος του Τύπου. Δεν έχω δώσει ούτε εγώ ούτε τα μέλη του Δ.Σ. συνέντευξη σε κάποιο Μέσο όλο αυτό το διάστημα. Θα μπορούσε κάποιος να μας χαρακτηρίσει μια εσωστρεφής διοίκηση.

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα που είναι υποθετικά και προέρχονται από λάθος πληροφόρηση. 

Συμπληρώθηκαν 3.5 χρόνια από τη στιγμή που η οικογένειά μας ενεπλάκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ασχολούμαστε με την ομάδα 1.300 μέρες για την ομάδα.

Το ποδόσφαιρο για εμάς ήταν ένα άθλημα, μια πηγή χαράς. Δυστυχώς κατάντησε για εμάς να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να φεύγουμε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Με τη σημερινή μας παραίτηση θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κανονικοί άνθρωποι. 

Οι εξελίξεις του Απόλλωνα τρέχουν. Μετά από ένα ατυχή αποτέλεσμα κόντρα στην Κέρκυρα, ακολούθησε μια ανακοίνωση που βασίστηκε σε τέσσερα σκέλη.

Μίλησε για σωματεία που έχουν διακριτική αντιμετώπιση. Μετά απ’ αυτήν την ανακοίνωση δεν ακούσαμε έναν δημοσιογράφο να πει κάτι για το διαιτητή, που ήταν καθόλα άριστος. Όμως μετά την κόκκινη που του υποδεικνύει ο 4ος βγάζει μια ένοχη στάση, θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει κάποιον με το παράπονο. Ενώ ήταν ματς που ίσως να έγιναν και 15′ έδειξε μόνο τρία λεπτά και αγνόησε 15′ που ήταν ποδοσφαιριστές στο έδαφος.

Το δεύτερο θέμα που θίξαμε ήταν στην παραδοχή αποτυχίας στελέχη – ποδοσφαιριστές.

Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος με τους παίκτες και τα στελέχη. Το πρόβλημά είναι ότι βρίσκονται σε μια ομάδα που δεν έχει πρόβλημα.

Επίσης, έγινε σαφές ότι οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης αποχωρούν από τον Απόλλωνα. Έχουμε χλευαστεί επειδή έχουμε τολμήσει να το πούμε αυτό άλλες δύο φορές.

Η θέση της εταιρίας είναι καθαρή, έχει μηδενικές υποχρεώσεις και ψάχνουμε τον τρόπο να απεμπλακούμε. 

Δεν έχει υπάρξει από ενδιαφέρον από πουθενά. Πήραμε πρωτοβουλία και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους σοβαρούς επιχειρηματίες αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σ’ αυτό το ποδόσφαιρο. Έγινε μια σημαντική επαφή με τον κύριο Βελλή, όπου μας απάντησε ότι “δεν επιθυμώ να εμπλακώ με τα διοικητικά του Απόλλωνα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον“.

Τα βήματα που θα ακολουθήσει από δω και πέρα αυτή η διοίκηση:

«Από εδώ και στο εξής και για όσο χρειαστεί σαν υπηρεσιακή διοίκηση. Μείωση προσωπικού, το θέμα προπονητικού κλείνει, περιορίζεται το μπάτζετ και πληρώνονται μόνο τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα με μηδενισμούς (υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές με καθυστέρηση).

Θα προσπαθήσουμε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές. Αν δεν υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος, θα κοιτάξουμε να προσφέρουμε τις μετοχές σ’ έναν ανεξάρτητο σύλλογο, όπως είναι ο σύλλογος “Αναγέννηση”, όπου πολεμά τις προσπάθειές μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν κρίση.

Είναι αυτοί που είναι με το μέρος της προηγούμενης διοίκησης. Είναι αυτοί που χτύπησαν τον κύριο Κασναφέρη. Όταν νικούσε η ομάδα ήταν στεναχωρημένοι, όταν δεν ανέβηκε η ομάδα ήταν χαρούμενοι γιατί πίστευαν ότι θα έρθουμε σε δύσκολη θέση και θα αποχωρήσουμε .

Χτύπησαν μια υπάλληλο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα απειλούν με ξυλοδαρμό τον προπονητή ακαδημιών του Απόλλωνα, θα κινηθούμε νομικά και ποινικά. Δημιουργούν συνεχώς κρίσεις. 

Επειδή δεν αντέχουμε άλλο αυτό το μπούλινγκ που γίνεται σε εμάς, αποχωρούμε. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό θα θυμίσω ότι παραλάβαμε την ομάδα χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο και την πήγαμε στους τέσσερις του Κυπέλλου, μπήκαμε στα μπαράζ με ΑΕΚ και Απόλλωνα. Στο μίνι πρωτάθλημα ο Απόλλων βγήκε πρώτος και στη γενική βαθμολογία τρίτος γιατί δεν μπήκε στα μπαράζ με βαθμούς .

Αρα στην πρώτη χρονιά η ομάδα πετυχαίνει σχεδόν την άνοδο.

Τη δεύτερη χρονιά υπήρξε αποτυχία με το -6 λόγω λάθους προπονητή.

Στον τρίτο χρόνο η ομάδα πετυχαίνει την άνοδο.

Στον 4ο χρόνο αναλαμβάνει ο κύριος Κασναφέρης (εκτελεστικός διευθυντής). Επειδή δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε εμείς με την ομάδα, πιστεύουμε στο αγγλικό μοντέλο. και γι αυτό βάλαμε σ’ αυτό τον πόστο τον κύριο Κασναφέρη. Είναι ο καλύτερος στην κατηγορία σ’ αυτό που κάνει. Είναι τόσο οργανωτικός που στη Θήβα πηγαίνουμε και έχει κανονίσει μέχρι και τα διόδια του πούλμαν. Ο Κασναφέρης θα φύγει την ημέρα που θα αλλάξει η διοίκηση.

Το ότι είναι στον πάγκο και μιλάει λίγο παραπάνω, είναι λόγω του ότι είναι παραπάνω αυθόρμητος. Η ομάδα είναι καινούργια, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που συζήτησαν μαζί μας (Μανιάτης, Κούτρης, Σηφάκης), αλλά βρήκαν καλύτερες προτάσεις στο εξωτερικό

Τα χρήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ λίγα κι οι φόροι πολλοί μεγάλοι. 

Του Μανιάτη του ήρθε πρόταση 1.000.000 ευρώ για δύο χρόνια από την Τουρκία. Μανούσος, Βασιλακάκης, Μουνάφο επέλεξαν να πάνε σε καλύτερη ομάδα για να νιώσουν πιο ασφαλείς. 

Πάμε στους ξένους παίκτες που γράφτηκαν πολύ. Αυτοί είναι ο κύριος Καμπιάσο, που δήλωσε ότι θα γίνει προπονητής, ο κύριος Σίλντενφελντ που βρήκε καλύτερη πρόταση από την Κύπρο και ο ο Τσόρι.

Ο Τσόρι ήταν ένα ευαίσθητο παιδί που περίμενε τον Ολυμπιακό. 

Επειδή ο Απόλλων είναι μια μεγάλη ομάδα αλλά έχει γίνει μικρή τα τελευταία 20 χρόνια λόγω του μαρασμού που υπάρχει, θεωρήσαμε ότι ο Τσόρι θα μπορούσε να μας βοηθήσει λιγότερο αγωνιστικά και περισσότερα ψυχολογικά. Του δίναμε 300.000 καθαρή αμοιβή για τον πρώτο χρόνο και άλλες 300.000 το δεύτερο. Για την εφορία του 150.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και άλλες 150.000 ευρώ το δεύτερο. Σπίτι και αυτοκίνητο 20.000. τον πρώτο και άλλα τόσα το δεύτερο. Εισιτήρια για την Αργεντινή 10.000 τον κάθε χρόνο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Πριμ 50.000 τον πρώτο χρόνο και το δεύτερο και επαγγελματική αποκατάσταση. Αν δεν έβρισκε δουλειά στο ποδόσφαιρο που ήθελε, θα του προσέφερε ο Απόλλων 100.000 ευρώ για να φτιάξει το δικό του “Βενέτης” στην Ελλάδα.

Αν δεν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, θα του προσφέραμε 500.000 ευρώ, για να πάρει το franchise της “Βενέτης” στην Αργεντινή. Το συνολικό κόστος της πρότασής μας ήταν 1.200.000 ευρώ

Πάμε στο σήμερα. Η εικόνα της ομάδας μας δεν είναι καλή, παρόλα αυτά δεν είναι καταστροφική. Υπολείπεται μόλις τρεις βαθμούς από την θέση της σωτηρίας. Χρειάζεται δουλειά, λίγη ενίσχυση. Έχουν γίνει επενδύσεις. Η ομάδα δημιούργησε γραφεία της ΠΑΕ, ανακαίνισε τους χώρους της Ριζούπολης, πήρε βοηθητικά αυτοκίνητα, αγόρασε πούλμαν. Το μόνο που δεν έχει υλοποιήσει είναι το προπονητικό κέντρο. Χώρος έχει βρεθεί και είναι στη διαδικασία απόκτησης, αλλά η διαδικασία αγοράς παγώνει

Σας είπα ότι αντιμετωπίζουμε τρομερή πίεση από κάποιους ανθρώπους που μας δημιουργούν πρόβλημα. Για έναν λόγο αποχωρούμε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε και να αποδεχτούμε την αχαριστία του κόσμου του Απόλλωνα. Στα χρόνια της παρακμής έμειναν 300 ενεργοί οπαδοί. Οι 280 είναι μαζί μας και είναι αυτοί οι 20 που προκαλούν συνεχόμενες κρίσεις.

Με λίγα λόγια “κακό χωριό τα λίγα σπίτια”. Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά, δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε».

«Μαύρισε η ψυχή μας, δεν γουστάρουμε άλλο»

Για το αν φεύγει για τους 20 οπαδούς που κατηγορεί: «Αντιμετωπίζουμε μια πίεση από συγκεκριμένους ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας, να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας και ο Απόλλων να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε την αχαριστία των φιλάθλων. Η ομάδα έχει 300 ενεργούς οπαδούς, μέσα σε αυτούς και 20 τύπους που θέλουν να διώξουν τη διοίκηση. Άλλοι 280 που προσπαθούν να βοηθήσουν με κόσμιο τρόπο την ομάδα. 

Η κατάρα του Απόλλωνα λέγεται αναγέννηση. 20 άτομα δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Δεν γουστάρουμε αυτοί οι άνθρωποι να λέγονται Απολλωνιστές. Υπάρχουν Βελλικοί και Μονεμβσιωτικοί. 

Η μόνη μας βοήθεια ήταν από τους Basso Rango (σσ. σύνδεσμος οπαδών), που μας βοήθησαν να πάρουμε το γήπεδο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι μια μικρή μασονία που εκπροσωπεί το κακό ο Απόλλων. Μαύρισε η ψυχή μας, δεν γουστάρουμε άλλο. Εχει διχαστεί ο κόσμος.

Κακό χωριό, τα λίγα σπίτια. Δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε να επενδύουμε και δεν επιθυμούμε πλέον να υπηρετούμε αυτούς τους φιλάθλους. Πιστεύουμε μπορούν να βρεθούν καλύτεροι φίλαθλοι!»

Για την επιλογή Κασναφέρη: «Λειτουργούμε όπως στις επιχειρήσεις μας. Πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο να διαχειριστεί τα πράγματα και στο τέλος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Η αδυναμία μας είναι ότι δεν είμαστε ποδοσφαιράνθρωποι. Ξέρετε πέραν του Κασναφέρη κάποιον άλλον κορυφαίο σε αυτά τα θέματα; Η απάντηση είναι όχι. Ένα ικανό άτομο φτάνει για να κάνει μεγάλη την ομάδα. 

Κινηθήκαμε να φέρουμε τον Νταμπίζα για τεχνικό διευθυντή. Ο Κασναφέρης είναι ότι καλύτερο έχει η Α’ Εθνική σε θέματα οργάνωσης. Έχει κανονίσει τα πάντα. Είναι ότι πιο πολύτιμο. Είναι έντιμος και δουλευταράς».

Για το μπάτζετ: «Μέσα στην οκτάδα των μπάτζετ βρίσκεται ο Απόλλων. Δεν μπορεί μια ομάδα Β εθνικής να σταθεί στην Α’. Εγώ δεν μπορούμε να ασχολούμαι συνεχώς με τον Απόλλωνα, τον μισό χρόνο μένω εδώ και τον άλλο μισό στο εξωτερικό»

Για τις σχέσεις του με τον Βελλή: «Είναι άριστες, τον σεβόμαστε και τον τιμούμε. Θα θέλαμε να έχει βγει και να έχει μιλήσει. Να μας αφήσουν οι αυτοαποκαλούμενοι φίλοι του να κάνουμε τη δουλειά μας».

Για το αντίτιμο της ΠΑΕ: «Δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο. Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία. Εμφανίστηκε μια ομάδα μάνατζερ αλλά αυτοί θέλουν την ομάδα για να παίζουν στοίχημα».

Για το αν τελικά ο Απόλλων βοήθησε στην εξυγίανση της Λίγκας: «Η ΠΑΕ Απόλλων παρουσίασε μια επιτροπή 10 στελεχών. Το πλάνο αυτό προέβλεπε την εξυγίανση της Football League. Έκαναν τους ανθρώπους του Απόλλωνα στην άκρη. Εχουν καταφέρει να λειτουργούν με λιγότερα χρήματα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν το εμπορικό σκέλος της πρότασής μας».

Για τις μεταγραφές: «Ο κύριος Μάντζιος έφυγε ως πετυχημένος. Στην κάθε μεταγραφή μπήκαν τρεις υπογραφές. Αυτή του προπονητή, του Τσέλιου και του Κασναφέρη. Η ευθύνη είναι συνολική, διότι εμείς ως διοίκηση επιλέξαμε αυτούς τους συνεργάτες».

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως: «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία μεταγραφή του Δεκέμβριο. Στεναχωριόμαστε που φεύγουμε, αλλά δεν αντέχουμε».

Για το πώς επηρεάζουν την ομάδα οι τελευταίες εξελίξεις: «Ήδη υπάρχουν αναταραχές, παίκτες ζητάνε συναντήσεις. Καλό είναι να νιώσουν και αυτοί λίγο ανασφάλεια γιατί το πρόβλημά τους είναι ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα δεν έχουν δώσει οι νέοι παίκτες σπουδαία βοήθεια στην ομάδα. Δεν έχουν κάνει και εξ αρχής, όμως, σωστά πράγματα. Στο μόνο παιχνίδι που είχαμε κατοχή ήταν το τελευταίο. Ο Απόλλων δούλευε κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και επιθετικό όχι τόσο. Δεν φτάνει η ομάδα στην αντίπαλη περιοχή, δεν κάνει φάσεις».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να σωθεί η ομάδα: «Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία. Δεν έχει τόσο καλούς παίκτες όσο προσδοκούσαμε και με βάση τα όσα χρήματα δώσαμε αλλά… Ο Απόλλων ό,τι αγοράζει το αγοράζει ακριβά, ενώ δεν θέλει και κανείς να φύγει γιατί νιώθει ασφαλής καθώς θα πάρει τα λεφτά του».

 

Share it